Филтриране по

Бранд

Виж още Виж по-малко

Цена

1 лв. 320 лв.

Пол

Виж още Виж по-малко

Възраст

Виж още Виж по-малко

В промоция

Виж още Виж по-малко

Аксесоари за хранене

Показани са 1-20 от общо 1226 артикул(а)

Често задавани въпроси (FAQ’s)

Моментът, в който детето може да започне да използва чаша, е нещо изключително индивидуално. Препоръчително е да направите първите опити около 10-ия месец . Важно е, когато предприемете тази стъпка, детето да е започнало да седи стабилно без чужда помощ. При избора на първата чаша е необходимо да обърнете внимание преди всичко на безопасността , затова тя трябва да бъде изработена от нечуплив и устойчив материал . Обърнете внимание и на това да бъде удобна на детето (да я хваща и държи без усилие) . На пазара се предлагат различни разновидности – с дръжка или дупка в средата.

Преходните детски чаши имат едно основно предимство – съдържанието им не може да бъде разлято. Те са така проектирани, че течността потича само при засмукване от страна на детето . Могат да бъдат с твърд или мек накрайник или да нямат такъв.

Мекият накрайник е предпочитан от повечето майки, защото се приема, че е по близък като усещане до биберона и майчината гърда. Той е подходящ в началото на приучването към пиене от чаша. От друга страна, твърдият накрайник осигурява възможност за по-интензивен масаж на венците , което е много полезно в периода на никнене на зъбките. Също така е по-сигурен за деца с поникнали зъбки , тъй като е по-трудно да бъде отхапан.

Чашата със сламка се използва от широк възрастов диапазон деца . Тя е изключително полезна като последна стъпка преди приучването към обикновена чаша и е много подходяща по време на разходка или когато сте на път. Обичайно тези модели са затворени с капаче , което осигурява допълнителна сигурност срещу намокряне. Те са и по-хигиенични , тъй като често имат затварящ се механизъм за сламката, който я предпазва от замърсяване.

И двата материала имат своите предимства и недостатъци. Стъклени чаши Предимства - основното предимство на стъклените чаши е, че са по-лесни за поддържане и почистване и същевременно се износват по-бавно Недостатъци - осезаемо по-тежки са,чупливи са и могат да доведат до нараняване на детето, поради което изискват по-голямо внимание от страна на родителя. Пластмасови чаши Предимства - изключително леки и по-трудно биха могли да бъдат повредени или счупени Недостатъци - недостатъкът им е, че след консумация на някои видове сокове и чай вътрешността им се оцветява, което води до необходимост от по-честа подмяна

Изключително важно е чашите и всички техни компоненти да бъдат старателно почиствани и стерилизирани . Използването на чаша с накрайник или сламка предполага задържане на течност и слюнка на тези места, което създава благоприятна среда за развитие на бактерии. Тази опасност може да се избегне с редовно и старателно измиване. За да постигнете оптимален ефект, спазвайте инструкциите на производителя.

Свързани блог публикации

Чрез старателно проучване магазинът селектира необходимите принадлежности за ежедневието на родителите, свързани с храненето на своите деца. Наборът от артикули е всеобхватен и създава възможност за улеснение и удобство по време на целия процес на захранване и самостоятелно ядене.

Лесно откриваемите и приложими продукти са създадени с цел да улесняват и самите деца, като им осигуряват хигиенична и безопасна среда по време на целия процес. Тук се намират:

  • различни прибори за съхранение на храна като термоси, кутии, контейнери за сухо мляко
  • различни ергономични прибори за хранене, ергономични купи и чинии, чаши, шишета за мляко, спортни бутилки за вода, чай и сок
  • отделни части като биберони, капачки, протектори за шише и чиния, подложки, бандани и лигавници, клипсове за залъгалки, залъгалки, сламки, уреди за стерилизиране, роботи и др.
  • техника за приготвяне на здравословна храна, термоизолиращи чанти и торбички, почистващи четки и гъби, четки за зъби и други аксесоари

Общото между всички артикули и модели е качествената изработка, съчетаваща материали без наличието на парабени. Използваните меламин, пластмаса, полипропилен, алуминий, тритан, каучук, памук, полиестер, пластмаса, бамбук, силикон са материали, които са вложени, за да създадат безопасна среда по време на хранене.

Те са устойчиви при дълга употреба и безпроблемни при поддръжка. Всеки артикул нарежда своята употреба в различни моменти от бита, свързан с хранене у дома, на разходка, по време на ваканция и пътувания, на пикници и въобще занимания на открито.

Дизайните са съобразени с безопасността на детето, като са приложими от самото раждане до целия период на израстване. Изработени по европейските стандарти за качество и сигурност, те са представени от световни трендове в направата на детски и бебешки артикули за хранене като полски, американски, италианки, турски, немски и български  производители, а именно – Tuc, tuc, NUK, Philips Avent, Inter Baby, Dr Brown's, Tommee Tippee, Canpol, Lorelli и много други.

Начин на плащане
maestro
visa
discover
visa-electron
mastercard
dinersclub
Продуктът е добавен към желани продукти
Продуктът вече е добавен в любими