Филтриране по

Бранд

Виж още Виж по-малко

Цена

3 лв. 22 лв.

Пол

Виж още Виж по-малко

Възраст

Виж още Виж по-малко

В промоция

Виж още Виж по-малко

Аксесоари за хранене

Показани са 1-20 от общо 25 артикул(а)

Често задавани въпроси (FAQ’s)

Моментът, в който детето може да започне да използва чаша, е нещо изключително индивидуално . Препоръчително е да направите първите опити около 10-ия месец . Важно е, когато предприемете тази стъпка, детето да е започнало да седи стабилно без чужда помощ.  При избора на първата чаша е необходимо да обърнете внимание преди всичко на безопасността , затова тя трябва да бъде изработена от нечуплив и устойчив материал . Обърнете внимание и на това да бъде удобна на детето (да я хваща и държи без усилие) . На пазара се предлагат различни разновидности – с дръжка или дупка в средата. 

Преходните детски чаши имат едно основно предимство – съдържанието им не може да бъде разлято. Те са така проектирани, че течността потича само при засмукване от страна на детето. Могат да бъдат с твърд или мек накрайник или да нямат такъв .

Мекият накрайник е предпочитан от повечето майки, защото се приема, че е по близък като усещане до биберона и майчината гърда. Той е подходящ в началото на приучването към пиене от чаша.  От друга страна, твърдият накрайник осигурява възможност за по-интензивен масаж на венците , което е много полезно в периода на никнене на зъбките. Също така е по-сигурен за деца с поникнали зъбки , тъй като е по-трудно да бъде отхапан.

Чашата със сламка се използва от широк възрастов диапазон деца. Тя е изключително полезна като последна стъпка преди приучването към обикновена чаша и е много подходяща по време на разходка или когато сте на път. Обичайно тези модели са затворени с капаче , което осигурява допълнителна сигурност срещу намокряне. Те са и по-хигиенични , тъй като често имат затварящ се механизъм за сламката, който я предпазва от замърсяване.

И двата материала имат своите предимства и недостатъци :  Основното предимство на стъклените чаши е, че са по-лесни за поддържане и почистване и същевременно се износват по-бавно От друга страна, те имат два съществени недостатъка : осезаемо по-тежки са,чупливи са и могат да доведат до нараняване на детето, поради което изискват по-голямо внимание от страна на родителя Пластмасовите чаши от своя страна са изключително леки и по-трудно биха могли да бъдат повредени или счупени Недостатъкът им е, че след консумация на някои видове сокове и чай вътрешността им се оцветява, което води до необходимост от по-честа подмяна

Изключително важно е чашите и всички техни компоненти да бъдат старателно почиствани и стерилизирани . Използването на чаша с накрайник или сламка предполага задържане на течност и слюнка на тези места, което създава благоприятна среда за развитие на бактерии. Тази опасност може да се избегне с редовно и старателно измиване. За да постигнете оптимален ефект, спазвайте инструкциите на производителя .

На страницата на магазин Kidso се намират широк набор от принадлежности и различни аксесоари за хранене. Различни комплекти за хранене от по няколко части, в зависимост от модела, могат да включват чиния, чаша, купа, прибори за хранене, сламки, биберони, бутилка и дори термоизолираща чанта за безопасно съхранение на храната.

Може да закупите и отделно предлаганите компоненти по ваша преценка, които са изработени с ергономични форми, заоблени и меки краища, позволяващи използването от самото дете. Те са изработени от безвредни материали, които имат 0% съдържание на парабени. Заложените материали като меламин, пластмаса, полипропилен, алуминий, тритан, каучук и др., са подложени за тестове, доказващи стандартите за безопасна употреба на вещества.

Дизайнът им се приспособява към актуалните детски интереси, свързани с любим герой в различни цветове, а употребата им е лесна, заради ергономичната изработка на детайлите. За процеса на ядене, родителят може да се възползва от различните модели лигавници, които ще осигурят спокойствие и нежелани петна наоколо или по  дрехите на детето. Те са изработени от чист памук, полиестер, непромокаем материал като силикон и са с разнообразен дизайн на весели принтове. Имат възможност от различно закопчаване чрез клипс копче, връзки или чрез нахлузване.

За да допълните някоя част от прибора, тук ще намерите различни аксесоари като:

  • биберони
  • дръжки за шише
  • клипсове за шише или играчка
  • подложки за хранене
  • протектори за шише и комплекти за смяна на вентила му
  • стерилизиращи торбички и много други предложения

За създаване на здравословно хранене магазинът  разполага с уреди като кухненски роботи за приготвяне на пюрета и каши, които съхраняват всички полезни съставки, както и стерилизатори, които имат и уникалната функция за готвене на пара. Артикулите са изработени по Европейския стандарт за качество и са предоставени от световноизвестните марки – Philips Avent, Inter Baby, NUK, Mycey,Stor, както и българската марка Lorelli и много други.  

Начин на плащане
maestro
visa
discover
visa-electron
mastercard
dinersclub
Продуктът е добавен към желани продукти
Продуктът вече е добавен в любими