Филтриране по

Бранд

Виж още Виж по-малко

Цена

2 лв. 63 лв.

Пол

Виж още Виж по-малко

Възраст

Виж още Виж по-малко

В промоция

Виж още Виж по-малко

Чинии, купички и прибори

Показани са 1-20 от общо 203 артикул(а)

Често задавани въпроси (FAQ’s)

Децата могат да използват вилица на възраст между петнадесет и осемнадесет месеца.  За да се научат да боравят с вилица им поставете чиния и в нея нещо, което те биха могли лесно да забодат – сирене, парче плод и подобни. От шест месеца детето преминава на твърда храна и това е времето, когато бебето трябва да се храни в собствена посуда.

Бебешките купи и чинии се използват, защото храненето от детско бурканче или друг подобен съд е нехигиенично . С лъжицата или вилицата бебето предава бактерии в храната. Ако то не изяде цялото съдържание тези бактерии се предават в бурканчето и съответно храната останала там не може да се съхранява безопасно за следващи хранения .

Във времето когато детето преминава към обща храна , то започва и да проявява интерес към самостоятелно хранене. Естествено това става с ръце и е свързано с доста разпиляна храна по столчето за хранене и лигавника. Съдовете с разделения са измислени така, за да могат децата да се хранят от едно отделение сами, а от останалите отделения да бъдат хранени с прибори. Така храните не се смесват и безпорядъка е по-малък.

Формата на съдовете – трябва да е без остри ъгли или подобни завършвания, които могат да наранят детето. Дизайнът на съдовете също е специфичен – те са с по-високи стени и често имат вакуумно залепване за плота на масата или столчето за хранене. Това гарантира, че детето няма неволно да обърне съда с неговото съдържание. Материалите от които са изработени – съдовете са изработени от нечупливи материали, които не съдържат BPA. Най-добрите съдове са изработени от висококачествен силикон. Поддръжката на съдовете също е от значение. Те би трябвало да могат да се мият в съдомиялна, да могат да се използват безопасно в микровълнова печка, както и да не се увреждат във фризер.

Свързани блог публикации

Начин на плащане
maestro
visa
discover
visa-electron
mastercard
dinersclub
Продуктът е добавен към желани продукти
Продуктът вече е добавен в любими