Филтриране по

Брандове

Виж още Виж по-малко

Цена

2 лв. 48 лв.

Пол

Виж още Виж по-малко

Залъгалки

Показани са 1-20 от общо 184 артикул(а)

Често задавани въпроси (FAQ’s)

И двата вида залъгалки имат своите предимства и недостатъци . Въпрос на личен избор е на кой вариант ще се спрете, а можете и да ги редувате. Каучуковите са по-меки, но имат характерен вкус и мирис , за разлика от силиконовите, които са прозрачни, без цвят и мирис. По отношение на здравината каучуковите отстъпват на силиконовите.

Препоръчително е да си създадете навик да проверявате целостта на залъгалката всеки път, преди да я дадете на бебето. Това е особено важно в периода на никнене на зъбките . От хигиенна гледна точка е желателно да се подменят ако не всеки месец, то поне веднъж на два месеца . Имайте предвид, че честата стерилизация води до по-бързо износване на материала.

Залъгалка може да се дава и на новородени (0+) . Важно е да изберете подходящата форма, както и да проверите кой материал допада повече на вашето мъниче – каучукът или силиконът .

Залъгалката трябва да бъде съобразена с възрастта на детето , като основното различие обикновено е в размера, формата и материала (естествен или изкуствен) . Важно е също да се обърне внимание на широката част на залъгалката, която трябва да бъде с подходящ за детето размер, както и да има вентилационни отвори .

Клипсът предпазва залъгалката от падане и замърсяване , освен това е чудесен аксесоар, който може да се съчетае с дрешките на любимото ви мъниче.

С помощта на кутийката ще осигурите максимално чиста среда за залъгалката , когато детето не я използва. Тя осигурява защита от микроби и неволно падане на земята или други замърсени повърхности.

Методът на стерилизация е въпрос на предпочитание за майката. Предимството на изваряването е, че не се инвестира в специален уред, но пък води до по-бързо износване и захабяване на материала.  Алтернативните начини са чрез: електрически стерилизатор стерилизатор за микровълнова фурна студена стерилизация

За спомагане развитието на небцето и устната кухина на бебето, Kidso предлага много модели, които също така ще осигурят спокойствие по време на сън или в момент на раздразнение. Залъгалките са изработени с ортодонтична форма, която наподобява формата на майчината гръд за по-лесно възприемане. Те не се деформират, благодарение на функцията, която спомага извеждането на въздуха.

Някои модели имат релефни зони на върха, които са важни за бебето, защото поставят върха на езика в правилната позиция за сучене и  предотвратяват появата на дентални проблеми. Разполагат с вентилационни отвори, предотвратяващи събирането на слюнка или съдържат каналчета за отвеждането й.  Имат удобна дръжка с предпазен пръстен, към когото може да бъде закачен клипс за залъгалка.

За изработка са използвани медицински силикон, каучук и други материали, които са висококачествени и високоустойчиви, несъдържащи парабени и други вещества, вредни за здравата среда на детето. Моделите могат да бъдат използвани още от първия ден на раждане, като спрямо възрастта варират като големина и размер за 0 + месеца, 3+, 6+, 12+ ,18 + и др.

За преминаването от хранене с мляко към хранене с твърди храни, магазинът разполага със силиконови модели за плодове и зеленчуци, които не позволяват попадането на парчета в устната кухина, а постепенно с помощта на малки отвори или мрежа, пропускат отделените полезни съставки под формата на здравословни сокове.

Моделите на залъгалки имат всевъзможни дизайни, така че да не създават дискомфорт или да убиват по меките части на лицето.

Имат форма в класически извивки или форма на различни животни. Придържат се към изчистени на цветове модели, но и с принтове на забавни животни, весели точки, надписи и др.  Спрямо хигиенните нужди, артикулите следва да се подменят на 4 седмици. А световноизвестните лидери на детско и бебешко оборудване, предоставили аксесоарите са Canpol, Lovi, Tommee Tippee , Chicco, Mycey, Philips Avent и др.

Начин на плащане
maestro
borica
visa
discover
visa-electron
mastercard
dinersclub
Продуктът е добавен към желани продукти
Продуктът вече е добавен в любими