Филтриране по

Бранд

Виж още Виж по-малко

Цена

2 лв. 35 лв.

Пол

Виж още Виж по-малко

Възраст

Виж още Виж по-малко

В промоция

Виж още Виж по-малко

Залъгалки

Показани са 1-20 от общо 187 артикул(а)

Често задавани въпроси (FAQ’s)

И двата вида залъгалки имат своите предимства и недостатъци. Въпрос на личен избор е на кой вариант ще се спрете. Възможно е залъгалките ит двата вида да се редуват. Каучуковите залъгалки са с характерен вкус и мирис, те са по-устойчиви на отхапване. Силиконовите залъгалки са прозрачни, без цвят и мирис, те са по-трайни и не се деформират от слънчева светлина.

Залъгалката трябва да се проверява за нейната цялост, преди всяка употреба, особено в периода на никнене на зъбки . Препоръчително е от хигиенна гледна точка залъгалките да се подменят на всеки месец или два. Честото стерилизиране на залъгалката , води до по-бързото му износване.

Залъгалка може да се дава и на новородени. Важно е да изберете подходяща залъгалка за бебета от 0+ месеца.

Залъгалката трябва да бъде съобразена с възрастта на детето. Разликата обикновенно се състой в размера на зърното и неговата форма. Важно е също да се обърне внимание на дръжката на залъгалката, тя трябва да бъде с точен размер за възрастта на детето и да има дупки за вентилация.

Клипсовете за залъгалка са добро допълнение към правилният избор на биберон за Вашето дете. Те са необходими, защото предпазват залъгалката от падане и замърсяване.

С помощта на кутийката, ще осигурите максимално чиста среда за залъгалката, когато детето не я използва. Кутийката осигурява защита от микроби и неволно падане на земята или други замърсени повърхности.

Начина на стерилизация зависи от избора на майката. Възможностите биват – стерилизиране чрез изваряване, тук предимството е ниска инвестиция, но недостатъка е по-бързо захабяване на залъгалките. Другите начини на стерилизиране са с помощта на електрически стерилизатор, стерилизатор за микровълнова и студена стерилизация. 

Свързани блог публикации

Залъгалките са неразделна част от отглеждането на бебетата. Те имат предимства, но и свои недостатъци. Всеки родите строго индивидуално трябва да прецени и реши дали бебето му ще използва залъгалка или не.

Бебетата се раждат с инстинкт за сукане. Като резултат от този природен инстинкт, без значение дали ще си суче пръста си или ще суче биберон, сучейки бебето се успокоява. 

Залъгалките успокояват раздразнено бебе – представете си, че бебето рязко се събуди от сън, удари се без да иска, или има болезнена медицинска процедура (например вземане на кръв), залъгалката в тези случаи помага.

Бебето спира да плаче и става по – спокойно. Друга важна роля на залъгалката е приспиването на бебето. Малките деца много по – лесно и по – бързо заспиват, когато са с биберон в устата.

Когато детето е заспало дълбоко, вече може да извадите залъгалката нежно и деликатно, без да прекъсвате съня на детето. Залъгалките са задължителни по време на пътуване. С тях децата са по – малко активни и пътуването е по – леко.

При полети със самолет често пъти от промяната на надморската височина ушите „заглъхват“. Малкото дете не знае как да се справи, но биберон в устата помага те да се нормализират – преглъщането решава проблема. Най – добрата част относно залъгалките е, че Вие контролирате колко често и колко дълго да се използват.

В допълнение, Вие решавате и кога е време да се откажете от тях. Повечето малки деца относително бързо се отказват от тях, когато са отраснали и те „изчезнат“ от ежедневието им.

Разбира се съществуват и много притеснения относно залъгалките. В повечето случаи възможните усложнения са в следствие на неправилна или твърде дълга употреба на залъгалките. Бебето може да стане зависимо от залъгалката – най – често бебето се разплаква докато спи и изпусне залъгалката от устата си.

Това е така, защото детето твърде дълго е използвало залъгалката. Използването на залъгалката повишава риска от възпаление на средното ухо. Въпреки, че във възрастта от 0 до 6 месеца, вероятността от подобно заболяване е минимална, все пак залъгалката с лоша хигиена е предпоставка за подобен тип възпаления.

Продължителната употреба на залъгалки би могло да доведе до ортодонтски проблеми.  Въпреки, че залъгалките са със специални ортодонтски форми, многократно са изследвани, опасността съществува. Тя е по – възможна когато се използва залъгалката твърде дълго, в по – голяма възраст и когато залъгалката, която се използва не е предназначена за тази възраст.

Залъгалката би могла да окаже негативно влияние върху естественото кърмене.  Ако бебето ви започва да се кърми трудно, препоръчително е в първите 3 до 4 седмици да не му давате залъгалка. Едва след като то се „научи“ как да суче бебето, тогава му дайте биберон - залъгалка.

Винаги, когато използвате залъгалка, трябва да спазвате определени правила. Опитвайте се да успокоявате детето и с други средства, различни от биберони - залъгалки. Ако детето не проявява интерес към залъгалка, не му я давайте. Винаги дръжте залъгалката чиста.

До 6 месечна възраст детето е с много нисък имунитет. В този период стерилизирайте в специален уред или изварявайте във вода. След 6 месечна възраст измиване с топла вода и сапун е достатъчно. Винаги използвайте залъгалка, която е предвидена за Вашето дете – сменяйте залъгалката с такава за по – голямо дете, когато детето Ви пораства.

Не използвайте залъгалки, които са счупени, които са скъсани или имат други повреди. Никога не позволявайте на детето да ходи със залъгалка в устата. Ако бебето падне с биберон, е възможно да нарани устните, челюстта си или носа си.

Залъгалките се произвеждат от два различни материала - каучук и силикон. Те имат различни качества, характеристики и предназначение.

Каучукът е естествен продукт и е с жълт цвят. Има също специфичен вкус и мирис. Каучукът е здрав материал с добра еластичност. Той трудно се разкъсва, а в същото време е мек. Каучуковите залъгалки са особено подходящи за деца със зъби, защото по-големите деца дъвчат биберона.

Каучукът старее вследствие на употребата, съхранението и стерилизирането. При по висока температура, каучукът влошава характеристиките си и започва да старее по - бързо. Старите каучукови биберони са лесни за разпознаване, тъй като стават лепкави и се късат много лесно, не са еластични и стават неприятни за лапане.

Когато каучуковият биберон остарее, е нужно незабавно да се подмени. Каучукът не акумулира статично електричество – като резултат по залъгалките не полепват прашинки, нишки и косми.

Понеже това е естествен материал не предизвиква алергии. Въпреки това при първо използване на каучуков биберон наблюдавайте бебето с повишено внимание и дори при минимални съмнения за непоносимост, препоръчваме на родителите да преминат към силиконови биберони.

Силиконът е индустриално създаден материал, който често се използва в различни сфери на живота.  Характеристиките му го правят и предпочитам материал за много медицински консумативи. За разлика от каучуковите биберони, силиконовите биберони са прозрачни, без вкус и без мирис.

Силиконът е много устойчив – на висока температура и на износване, което означава, че бибероните могат да се изваряват във вода и да се стерилизират безброй пъти, без това да повреди материалът. Слънчева светлина, висока температура не повреждат силиконовите биберони. Силиконът като цяло е по-дълготраен от каучука.

Силиконът обаче е по-малко мек и гъвкав от каучука и се разкъсва по-лесно. Бебетата и децата със зъби могат да го повредят по - лесно. За това е необходимо да се проверява залъгалката за наранявания периодично.

При наличие дори и на най – малки повреди по биберона – залъгалка, трябва да бъде заменен. Препоръчително е, когато поникнат зъби на детето и то започне да проявява склонност да дъвче залъгалката, да се премине към каучукови залъгалки.

Начин на плащане
maestro
visa
discover
visa-electron
mastercard
dinersclub
Продуктът е добавен към желани продукти
Продуктът вече е добавен в любими