Филтриране по

Бранд

Виж още Виж по-малко

Цена

4 лв. 26 лв.

Пол

Виж още Виж по-малко

Възраст

Виж още Виж по-малко

Поставки за тоалетна

Показани са 1-8 от общо 8 артикул(а)

Често задавани въпроси (FAQ’s)

Когато дойде време да приучим детето да ползва тоалетната като възрастен човек, детската седалка може да се превърне в незаменим помощни к. Тя предотвратява контакта на нежната детска кожа с тоалетната чиния, като по този начин предпазва от бактерии и замърсявания . Традиционният вид на детската седалка се различава от тази за възрастни основно по размера – тя е по-малка, за да може детето да сяда на нея, без риск да падне. Производителите предлагат атрактивни модели, издържани в ярки цветове , като целта е да се привлече вниманието на детето и да се ускори процесът на привикване.

При избора на модела на детската седалка родителите трябва да обърнат внимание на следното: Структура и здравина на продукта - детските седалки могат да бъдат изработени от твърд или полутвърд (дори мек) материал, като последните осигуряват максимален комфорт, но и бързо се деформират Покритие - дори и честото измиване не предотвратява риска от замърсяване с микроорганизми, които живеят под капака на тоалетната чиния. Затова препоръчваме да се спрете на детска седалка с антибактериално покритие Размер на седалката - от правилния избор на размер на седалката зависи и безопасността на детето, когато я използва. Капакът на детската конзола трябва да излиза от контура на тоалетната чиния с поне половин сантиметър. Предлагат се и разнообразни модели с регулируем диаметър, които са подходящи за всякакъв размер тоалетни чинии Дизайн (форма) на седалката - дизайнът на детската седалка трябва да бъде такъв, че да не отвлича вниманието на детето от основната му задача Седалка с дръжк и - този модел е удобен, защото детето може да се държи и да се чувства по-уверено. С такъв тип приспособление дори малко дете може само́ да слезе от тоалетната чиния и да се качи на нея Анатомична седалка - поддържащата функция се поема от специални издатини, които се намират отпред и отзад на седалката. Това дава чувство за сигурност и комфорт на детето , когато използва тоалетната чиния самостоятелно. Моделът е особено удобен за момченца, които все още не са се научили да пишкат в изправена позиция. Анатомичните седалки много често са изработени от специална гума , която не се плъзга по повърхността на тоалетната чиния, което е важно за сигурността на детето. Наличието на силиконови крепежни елементи подпомага закрепването. Такъв продукт е лесен за поставяне на тоалетната, независимо от нейния размер и форма. Седалка за пътуване - този тип седалки предлагат удобство на децата, а на родителите – спокойствие за тяхното здраве и безопасност в условия, различни от домашните . Те са сгъваеми и с регулируем диаметър, който ги прави съвместими с различните модели тоалетни чинии Конзола за седалката - с най-сложен дизайн е поставката за тоалетна със стъпало. Тя е снабдена с перила, предотвратяващи падане, и стъпало, което помага на детето да се качи до тоалетната чиния. Моделът е подходящ за най-малките, тъй като им помага да се научат да седят без чужда помощ Родителите трябва редовно да проверяват повърхността на детската седалка. Важно е да няма: гънки дефекти отчупвания и други подобни В противен случай могат да създадат дискомфорт на детето, застрашават деликатната му кожа и освен това са идеална среда за разпространение на микроби.

Поставката за тоалетна се счита за най-познатият метод за приучаване на детето да се справя само́ в тоалетната. Предимства на детската седалка за тоалетна: предпазва детето от падане помага му да заеме най-подходящата и удобна поза лека е, което я прави лесна и удобна за пренасяне помага на детето да се чувства по-голямо, което е важно, особено когато е достигнало възрастта, в която иска да имитира възрастните във всичко ограничава се директният контакт на детската кожа с тоалетната чиния , което я предпазва от досега с микроби (много удобни са подложките за еднократна употреба, които можете да ползвате на обществени места); поставя се и се сваля лесно дава на детето чувство на зрялост и предизвиква неговия интерес при моделите с повдигната задна част предпазва от пръски

Продуктът е подходящ за момчета и момичета, достигнали възраст 1 година и половина . Най-добре е първоначално да изберете седалка, чиято повърхност е от мек материал – така тя винаги ще бъде топла и приятна, когато е в контакт с тялото на детето.

Свързани блог публикации

Децата растат, а с тях и нуждите им от правилно използване на „аксесоари за възрастни“. Мъничетата обожават да подражават на родителите си, „заимствайки“ някои полезни навици. Ползването на приставка за тоалетна чиния е следващата изключително важна стъпка в психо-соматичното развитие на детето. 

Поставките са адаптирани в съответствие с растежа на малчуганите с цел по-лесна употреба. Детето се радва, когато се справя самостоятелно с всички хигиенни процедури, като миене на зъбки, обличане-събличане, физиологични нужди. 

Седалките за тоалетна са леки, удобни, анатомични, с висока облегалка за допълнителна опора. За да свикне с използването й, детето се нуждае от емоционално стимулиране и поощряване, забавният дизайн и цвят му помагат да се чувства сигурно и спокойно. Ако детето харесва „своята седалка“, ще я използва с желание и по предназначение. 

С помощта на поставката формирате здравословни хигиенни навици при малчугана, които ще му помагат и при адаптацията в детската градина, и когато тръгне на училище. Сигурни и практични за използване, седалките са изработени от висококачествени материали, леки за носене, лесни за почистване, обезопасени против плъзгане. 

Свикването с поставката превръща Малкият човек  в Голям – започва да осъзната своите естествени нужди, как да ги контролира и обслужва, как да взема решения кога и къде. Привикването към седалката за тоалетна понякога е дълъг процес, който учи всички на търпение и постоянство.

Няма общовалидни правила или инструкции как да научим детето да използва, в случая, седалката за тоалетна чиния. Всяко дете е отделна вселена. Полезно е от най-ранна възраст да стимулираме малкото човече да се справя само в различни ситуации. Нека не го лишаваме от изследователската тръпка да свиква с нови състояния и овладяването на различни способности. Привикването със седалката за тоалетна е един от подходящите способи за научаване на полезни умения. Детето вижда всичко, което прави, учи се да се справя самостоятелно в своите действия / да се съблече-облече, да си мие ръцете след ползването на тоалетна и др/. Справедливото поощряване след успешно „свършената работа“ /на тоалетната поставка/ е съществен момент от личностното и емоционално съзряване на детето. А това е важна предпоставка  да отгледаме един успешен и уверен във възможностите си човек в бъдеще.

Начин на плащане
maestro
visa
discover
visa-electron
mastercard
dinersclub
Продуктът е добавен към желани продукти
Продуктът вече е добавен в любими