Филтриране по

Бранд

Виж още Виж по-малко

Цена

15 лв. 250 лв.

Пол

Виж още Виж по-малко

Възраст

Виж още Виж по-малко

Вани

Показани са 1-20 от общо 27 артикул(а)

Често задавани въпроси (FAQ’s)

Бебешката вана е важна, особено когато имате новородено или малко бебе, тъй като времето, прекарано във водна среда, го успокоява. Някои специалисти препоръчват вечерна баня за бебето, ако искате да има спокоен и по-дълъг нощен сън. Но ако не сте убедени в нуждата от ваничка или не разполагате с достатъчно място, можете да заложите на алтернативните варианти, като столчета, седалки или подложки за къпане.

Най-общо бебешките вани са два вида: „твърди“ и „меки“. „Твърдите“ се делят на класически/стандартни вани (които са и най-разпространени), анатомични и адаптиращи се. Много от производителите предлагат към класическите и анатомичните вани опцията „вибриране“, която се включва, за да успокои допълнително бебето. „Меките“ вани биват сгъваеми и надуваеми.

Ваничката е са сред продуктите, които спокойно можете да използвате и след друго бебе. Има обаче няколко важни условия: да няма плесен, петна от плесен или остатъчна миризма от плесен, както конструкцията ѝ да е с ненарушена цялост (да няма отчупени части, остри ръбове и пукнатини).

Под „стандартна“ или „класическа“ вана се има предвид видът на коритото, което е като малък басейн, без анатомични извивки или зони за допълнителен комфорт. Това не означава обаче, че са морално остарели. Новите модели често имат слинг за подкрепа на бебето, дори датчици, които светват в червено, ако водата за къпане е твърде гореща.

Някои родители предпочитат стандартната вана, защото в нея бебето има по-голяма свобода на движенията.

Класическата стандартна или анатомична бебешка вана бързо омалява на растящото бебе. Адаптиращата се вана е създадена така, че да може се ползва през различни възрастови периоди – от бебе до малко дете. Тя е снабдена със слинг за новороденото и анатомична приставка за подкрепа на тялото на бебето, която може да се премахне, когато бебето стане малко дете.

Можете, стига ваната да се измива много добре след всяко ползване и да е подходяща като размер. Не забравяйте, че след определена възраст по-големите деца могат да преобърнат ваната, ако не е съобразена с ръста им.

Сгъваемите вани са напълно безопасни, когато се спазват правилата за безопасност. Освен това те са създадени от материали, които са устойчиви на плесени. Този модел са много удобни за използване в умивалника или поставени във ваната за възрастни. Освен това пестят място, когато се съхраняват сгънати.

Ако имате новородено, изберете модел от т.нар. „твърди“ вани. Ако бебето е над 6 месеца, няма значение коя от двете разновидности на „меката“ вана ще изберете – сгъваема или надуваема.

Вертикалните бани имат редица качества, които ги правят особено търсени: –  Удобство и спокойствие за бебето – много новородени започват да плачат, когато се озоват в лежаща вана, защото не чувстват граници и опора около себе си. Вертикалната вана осигурява на бебето усещане, подобно на онова, което е имало в корема на майката. – Сигурност – бебето седи във ваната във фетална поза и това го предпазва от подхлъзване. – Температурата на водата се запазва по-дълго. – Пести вода – използва се по-малко вода, отколкото в хоризонталните вани. – Безопасна е за бебето дори да заспи по време на къпане, но все пак не го изпускайте от очи! На пазара има седящи вертикални вани с опорна седалка, изработена от мека пяна.

Да, можете да замените ваната с подложка за къпане от пяна, със сгъваемо/несгъваемо столче или седалка за къпане.

Подложката за баня е от мека пяна, което я прави удобна както за омекотяване на класическия тип вана, така и за самостоятелно ползване, поставена на дъното на родителската вана или в мивката.

От гледна точка на сигурността и по-добрата хигиена бебето не бива да се къпе в една вана с възрастните.

Седалката за баня е предназначена за бебета над 7-месечна възраст.

Желателно е да не използвате силни препарати или абразиви. Направете разтвор от ябълков оцет и вода в съотношение 1:3 и натъркайте цялата вана или друг тип приспособление за къпане. Оставете 10 минути и изплакнете обилно с вода. Оцетът действа като дезинфектант и е най-нетоксичният продукт за почистване на бебешки играчки и вани.

Можете да ползвате твърда или сгъваема вана, лежаща или седяща, стига бебето, както и вие да се чувствате комфортно. Най-важното е да бъдете внимателни и да не изпускайте рожбата си от поглед по време на къпане.

Свързани блог публикации

Един от най-интересните  моменти от денонощието, прекарани с вашето бебе, може да се каже, че е подготовката за баня и самото къпане. Тогава стават щури игри и забавления, което предполага осигуряване на безопасна среда. В нашия магазин може да намерите всичко, което е необходимо едно къпане да протече по най-гладкия и спокоен начин.

Може да избирате от модели, които вдигат левела за представата на просто бебешка вана. Те са оборудвани с рафт, поставка за принадлежности и подложка за повиване. Имат две позиции на стойка на ваната, като едната е легнала, а другата позволява седнало положение за поотраснало вече бебе.

Анатомичен модел, който е изцяло съобразен с крехката бебешка костна система с изход за оттичане на водата, а други са изработени с допълнителни мебелни компоненти като скринове, които да побират различни аксесоари и бебешки принадлежности.

Удачен избор е и сгъваем модел, който само с 5-сантиметровата си широчина в сгънат вид, ще може да се съхранява на всякакви места. Снабден с противохлъзгащи крачета, той е подходящ за всякакви повърхности и е удобен за транспортиране.  Някои модели могат да се регулират във височината си и съвместяват ергономичната подложка за повиване.

Може да заложите на абсолютно различен вариант – модел, който се надува и има много забавна форма. Той е с включени аксесоари в комплекта и има възможност да се използва в банята, навън, на пода, дори в мивката.

  • Всички модели следват анатомията на бебето и са обезопасени от съдържания на вредни материали
  • Изработката им следва всички стандарти, сертифицирани и доказващи качество
  • Дизайнът съчетава удобни, заоблени форми, различни цветове и весели апликации
  • Материалът на самата вана се почиства лесно и не задържа отложени мръсни частици
  • Без значение на какво ще заложите, всички гарантират качество и безопасност – Chicco, lorelli, Cam, Inter Baby и др., затвърдили своя професионализъм и изработка като водещи марки
Начин на плащане
maestro
visa
discover
visa-electron
mastercard
dinersclub
Продуктът е добавен към желани продукти
Продуктът вече е добавен в любими