Филтриране по

Сезон

Виж още Виж по-малко

В промоция

Виж още Виж по-малко

Бранд

Виж още Виж по-малко

Цена

5 лв. 59 лв.

За кухня

Показани са 1-15 от общо 15 артикул(а)

Често задавани въпроси (FAQ’s)

Това са екологично чисти препарати , които са създадени само от природни съставки. Най-често те са създадени от пробиотични култури. След изтичане в отпадните води те не водят до замърсяване на околната среда. Тези препарати включват широка гама от продукти : препарати за миене на съдове  обезмаслители  препарати за отстраняване на миризми  препарати за миене на прозорци  препарати за отпушване на канали  таблетки и сол за съдомиялни машини  препарати за миене на кухненски плотове  препарати за миене на каменни подове и повърхности и други

Традиционните препарати за почистване в кухнята съдържат фосфор, азот, амоняк и други химични съединения класифицирани като летливи органични съединения VOCs са от групата, които засягат най – тежко околната среда. За съжаление тези химични компоненти имат дезинфектиращи и избелващи свойства и са популярни при традиционното почистване и премахване на мазнини. При био препаратите, които най-често са пробиотични, почистват и дезинфекцират на микро ниво естествено и безопасно. За разлика от обикновените дезинфектанти, пробиотиците убиват само лошите бактерии, създавайки здравословна микрофлора.

Пробиотикът е жив, полезен микроорганизъм, който когато е в достатъчни количества, оказва ползи за здравето на приемника си. В този смисъл с био препаратите се борави по абсолютно безвреден начин и те не застрашават здравето.

При оплаквания с алергичен характер, при хора с астма и дори при домашни любимци, които имат кожни проблеми, се препоръчва използване на препарати за почистване на под с пробиотична основа. При подобни проблеми и използване на традиционни препарати се изисква след третиране неколкократно почистване на пода с вода , за да се отмият агресивните съставки. При био препаратите липсват агресивни химикали и тази необходимост отпада.

Не - те щадят природата. Опаковките им са напълно рециклируеми.  Не влияят върху водната флора и фауна. Дори използването на такива препарати се препоръчва на собственици на къщи с автономни канализации и септични ями с бактерии.

Био препаратите за канали (наричат ги още и биоензимни) не са толкова силни колкото химическите. Биоензимните препарати за канали работят ефективно при запушвания с мазнини и хранителни отлагания. Основното им преимущество е, че са направени от чисти природни продукти и не съдържат никакви химикали, киселини и други агресивни химически вещества. Това прави био препаратите за канали напълно безопасни за човешкото здраве. В допълнение, при тях много по-рядко се срещат неприятните остри миризми, които са характерни за химическите препарати за канали, които често се отделят когато препарата направи химическа реакция. Традиционните препарати за отпушване на канали са съставени от силни химически вещества и по тази причина те са ефективни при справянето с по-сериозни запушвания и проблеми с канализационната система. Заради агресивните химически съединения е нужно повишено внимание при употребата на химически препарати за канали. Боравенето с химическите препарати за канали е нужно да става съобразно описаните от техните производители инструкции и добрите практики, свързани с грижата за човешкото здраве и сигурност. На пазара има редица продукти, които използват разяждащи химикали за премахване на запушвания, които са в близост до повърхността на канала.  Тези почистващи средства обикновено идват в течна форма и може да съдържат силно концентрирана белина, луга или калиев хидроксид. Някои препарати за отпушване на канали съдържат два компонента, които се смесват, когато се изливат в канала , създавайки газ, който прониква вътре в блокажа на канала и образува гъста пяна.  Пяната е предназначена за покриване на вътрешността на тръбата и за премахване на веществото, причина за запушването. Химическите препарати за отпушване на канали са много удобни и лесни за използване.

Препаратите за миене на съдове са в директен контакт с дланите ни и „пропуска “ вещества в организма – това са трансдермални пътища на проникване. Ако след като миете съдовете, чувствате ръцете си сухи и груби, причината е, че традиционните миещи препарати съдържат ПАВ (повърхностно активни вещества), които разрушават защитния слой т.е. липидната бариера на кожата. При чест такъв контакт, кожата става по-пропусклива, по-дехидратирана и започва да се компрометира. Сериозността на реакцията зависи от общото здравословно състояние на организма . Препарати, съдържащи ПАВ са особено опасни за хора, склонни към алергични реакции и дерамтологични заболявания. Агресивните химически съставки във верото се вдишват при употребата му и могат да предизвикат респираторни заболявания и алергични реакции. Не си даваме реално сметка за тяхното наличие, заради прибавените изкуствени аромати. Според проучвания на пулмолози, химическите препарати за хигиена на дома , са сред първите причини за възникването и развитието на ред дихателни заболявания в това число и астма. Най-големият проблем при традиционните препарати за миене на съдове е отмиваемостта на химическото веро . За да няма остатъци от него по посудата, тя трябва да се изплакне поне 15 пъти.  Това е огромно разхищение на вода. Същото се отнася и за таблетките за миялните машини, които оставят невидим филм върху повърхността на съдовете. Впоследствие, тези химични остатъци се смесват с храната и проникват директно в нашия организъм. Натрупванията са малки, но тези остатъци се натрупват, като в крайна сметка се оказва, че всеки човек поема годишно по около 150 мл. веро. За да бъде пуснат в продажба един препарат не се нужни изследвания относно влиянието в краткосрочен и дългосрочен план на неговите химични съставки върху човека.  Био почистващите препарати за съдове са базирани на растителни и минерални съставки , съдържат витамини и растителни масла, за да са по-щадящи към кожата. Така те са безвредни за хора с чувствителна кожа и дихателни проблеми. Тези препарати оказват и минимално негативно влияние върху водите и организмите в тях.

Свързани блог публикации

Вероятно вече сте срещали продукти за почистване, които са с етикет „зелен“, „екологичен“, или „биоразградим“. Тези термини се свързват с продукти, които са нетоксични, некорозивни, и не предизвикват алергични реакции.

Много хора се интересуват от по – екологичен начин на живот, от използването на био препарати, които не замърсяват околната среда. Разбира се има и скептици, които подлагат на съмнение ефективността на почистване на еко препаратите - работят ли толкова добре, колкото традиционните препарати?

Когато търсите препарати без агресивни химикали, можете да се ориентирате по етикети от типа „зелен печат“ или подобни. Те изразяват наличието на определен еко сертификат. Сертифицирането е доброволно и като резултат има множество и най – различни еко удостоверения, а други еко продукти пък нямат никакви изпитания.

Това обаче не им пречи да са безопасни и ефективни. Препаратите за почистване традиционно са химически съставки, които са смесени в различни пропорции в зависимост от предназначението им. Традиционните химикали са гарантирано ефективни, но за съжаление те крият редица възможни рискове.

Те заплашват околната среда и човешкото здраве. Химикали като фосфор, азот, амоняк и всички други химични съединения класифицирани като летливи органични съединения VOCs, са от групата, които засягат най – тежко околната среда.

Начин на плащане
maestro
visa
discover
visa-electron
mastercard
dinersclub
Продуктът е добавен към желани продукти
Продуктът вече е добавен в любими