Филтриране по

Бранд

Виж още Виж по-малко

Цена

2 лв. 55 лв.

Пол

Виж още Виж по-малко

Възраст

Виж още Виж по-малко

В промоция

Виж още Виж по-малко

Гризалки и чесалки

Показани са 1-20 от общо 25 артикул(а)

Често задавани въпроси (FAQ’s)

Чесалките/гризалките за никнещи зъби са играчки, които бебето може да сложи в устата си и по този начин да облекчи напрежението и дискомфорта във венците. Бебетата получават облекчение от дъвченето на този вид играчки, тъй като те упражняват лек натиск върху венците. Бебетата са много различни, затова родителите трябва да бъдат наблюдателни, за да открият какво е подходящо за собственото им дете – дали да му изберат гризалка/чесалка, или е достатъчно да му дадат просто парче хавлиен плат, който да дъвче, за да се почувства по-добре. Причините, поради които бебетата обичат да дъвчат чесалки/гризалки, са свързани не само с облекчаване на състоянието при никнещи зъби. Тази потребност е естествена част от развитието на детето – всичко, което сложи в устата си, го насърчава да движи езика си, което от своя страна му дава информация за устройството на устната кухина и полага основите за развитието на речта.

Има няколко важни правила, които трябва да имате предвид, когато избирате гризалка или чесалка за вашето дете: ● На първо място, трябва да се уверите, че тя е подходяща за него и че може да облекчи дискомфорта, съпровождащ никненето на зъбите. Например ако бебето ви предпочита да дъвче своето одеялце или дрехи, най-подходяща би била памучната гризалка/чесалка. Ако обаче му харесва да „дъвче“ твърди повърхности (вкл. предмети от бита), може би ще трябва да го снабдите с гумена или дървена гризалка/чесалка. Някои от тях имат вибрираща функция, която допълнително успокоява венците ● Размерът на чесалката/гризалката, която ще изберете, също е от голямо значение. Диаметърът и́ не трябва да бъде по-малък от 4 см, за да се предотврати случайното и́ поглъщане или напъхване в носа. От друга страна обаче, трябва да избягвате твърде големите модели, които детето няма да може да държи в устата си

Много е важно след всяко използване на гризалката/чесалката тя да бъде почиствана, като в зависимост от модела можете да я измиете или в съдомиялната, или в пералнята. Редовно проверявайте гризалката/чесалката за нарушения в целостта. Ако тя е от гума или дърво, след време може да се напука или надраска, а в пукнатините се задържа мърсотия, която трудно се почиства.

Най-добре би било да избягвате да давате на вашето бебе да гризка бисквити за облекчаване на състоянието на венците при никнещи зъби – те съдържат захар, която може да доведе до появата на кариеси. Що се отнася до гризалките/чесалките, препоръчваме да избягвате: ● пластмасовите – поради наличието на ВРА, PVC и фталати ● боядисаните – поради риска да съдържат олово ● тези с недобър външен вид или съдържащи части, които могат да се счупят, тъй като представляват потенциална опасност за здравето на вашето бебе

Естествените материали винаги са най-добрият избор, когато търсите качествен и безопасен продукт за своето любимо същество. Препоръчваме ви да се спрете на 100% натурална гума или памук. Плюшените играчки или обикновената мека памучна тъкан могат да облекчат дискомфорта при никненето на първите млечни зъбки на вашето бебе. Съдържащите медицински силикон също са изключително безопасни – те са устойчиви на физическо натоварване и се почистват най-лесно в сравнение с всички други материали

Да, за допълнително облекчаване на състоянието, свързано с никненето на млечните зъби, бихте могли да охладите гризалката/чесалката в хладилника. Студенината ще накара венците да изтръпнат и по този начин болката ще намалее. В никакъв случай не замразявайте гризалката/чесалката, тъй като при контакт с ледената повърхност венците могат сериозно да се увредят. Също така можете да използвате гел за никнещи зъби, който да нанесете върху контактните точки между гризалката/чесалката и венците.

● В случай че забележите части, които биха могли да се отчупят/откъснат и да бъдат погълнати от вашето бебе, незабавно заменете играчката ● Преди да преминете към почистването на гризалката/чесалката, първо внимателно прочетете инструкциите на производителя и се придържайте към тях ● Мийте играчките за зъби редовно с вода и сапун или по описания от производителя начин ● При почистването се уверете, че сте изплакнали много добре играчката от почистващия препарат ● Този вид играчки не са предвидени за микровълнова фурна или за стерилизация с пара. Не ги изварявайте! ● Охлаждайте гризалката/чесалката само в основното отделение на хладилника. Не поставяйте във фризер ● Не използвайте остри или абразивни материали, когато почиствате продукта.

Чесалките/гризалките за никнещи зъби са играчки, които бебето може да сложи в устата си и по този начин да облекчи напрежението и дискомфорта във венците. Бебетата получават облекчение от дъвченето на този вид играчки, тъй като те упражняват лек натиск върху венците . Бебетата са много различни, затова родителите трябва да бъдат наблюдателни , за да открият какво е подходящо за собственото им дете – дали да му изберат гризалка/чесалка , или е достатъчно да му дадат просто парче хавлиен плат , който да дъвче, за да се почувства по-добре.  Причините, поради които бебетата обичат да дъвчат чесалки/гризалки, са свързани не само с облекчаване на състоянието при никнещи зъби . Тази потребност е естествена част от развитието на детето – всичко, което сложи в устата си, го насърчава да движи езика си, което от своя страна му дава информация за устройството на устната кухина и полага основите за развитието на речта.

Има няколко важни правила, които трябва да имате предвид, когато избирате гризалка или чесалка за вашето дете.  На първо място, трябва да се уверите, че тя е подходяща за него и че може да облекчи дискомфорта , съпровождащ никненето на зъбите. Например ако бебето ви предпочита да дъвче своето одеялце или дрехи, най-подходяща би била памучната гризалка/чесалка.  Ако обаче му харесва да „ дъвче“ твърди повърхности (вкл. предмети от бита) , може би ще трябва да го снабдите с гумена или дървена гризалка/чесалка. Някои от тях имат вибрираща функция, която допълнително успокоява венците. Размерът на чесалката/гризалката, която ще изберете, също е от голямо значение. Диаметърът и́ не трябва да бъде по-малък от 4 см , за да се предотврати случайното и́ поглъщане или напъхване в носа. От друга страна обаче, трябва да избягвате твърде големите модели, които детето няма да може да държи в устата си.

Много е важно след всяко използване на гризалката/чесалката тя да бъде почиствана, като в зависимост от модела можете да я измиете или в съдомиялната, или в пералнята. Редовно проверявайте гризалката/чесалката за нарушения в целостта. Ако тя е от гума или дърво , след време може да се напука или надраска, а в пукнатините се задържа мърсотия, която трудно се почиства

Най-добре би било да избягвате да давате на вашето бебе да гризка бисквити за облекчаване на състоянието на венците при никнещи зъби – те съдържат захар, която може да доведе до появата на кариеси.  Що се отнася до гризалките/чесалките, препоръчваме да избягвате: пластмасовите – поради наличието на ВРА, PVC и фталати боядисаните – поради риска да съдържат олово тези с недобър външен вид или съдържащи части, които могат да се счупят, тъй като представляват потенциална опасност за здравето на вашето бебе

Естествените материали винаги са най-добрият избор, когато търсите качествен и безопасен продукт за своето любимо същество. Препоръчваме ви да се спрете на 100% натурална гума или памук . Плюшените играчки или обикновената мека памучна тъкан могат да облекчат дискомфорта при никненето на първите млечни зъбки на вашето бебе. Съдържащите медицински силикон също са изключително безопасни – те са устойчиви на физическо натоварване и се почистват най-лесно в сравнение с всички други материали

Да, за допълнително облекчаване на състоянието, свързано с никненето на млечните зъби, бихте могли да охладите гризалката/чесалката в хладилника. Студенината ще накара венците да изтръпнат и по този начин болката ще намалее.  В никакъв случай не замразявайте гризалката/чесалката , тъй като при контакт с ледената повърхност венците могат сериозно да се увредят. Също така можете да използвате гел за никнещи зъби, който да нанесете върху контактните точки между гризалката/чесалката и венците.

Свързани блог публикации

Основен сетивен орган у малките деца е устата. Всеки родител е наясно, че неговото бебе по този начин проверя текстурата, допира и въобще всички качества на предмета, който е в полезрението на  неговото любопитство.

На вашето внимание Kidso предлага безопасни играчки и чесалки за тази цел. Те са изработени с много духовит външен вид, именно с идеята да привличат вниманието към себе си.

Всевъзможни форми на весели животинки, плодове и фигури с меки пластмасови и гумирани части за дъвчене. Тези необходими детайли ще облекчат раздразнените венци при поникване на първите зъбки и ще развият дъвкателните способности на вашето бебе.

Различните модели могат да бъдат под следните форми:

  • занимателни играчки
  • дрънкалки с музикални ефекти
  • светлини и шумолящи части
  • гризалки под формата на играчки, гердани и гривни и такива с охлаждащ ефект

По този начин децата ще развиват успоредно своите зрителни, слухови и тактилни възприятия под формата на увлекателна игра. Вашето бебе ще има възможността да се запознае с различни форми и цветове и ще усвои разнородни по вид звуци и мелодии, като ги свързва с конкретната вещ.

Артикулите са изработени от висококачествени материали, които не оказват вредно влияние на детския организъм. Те са създадени по международните директиви за стандарт и осигуряват нужния комфорт и оптимална защита за вашето бебе.

Чрез компактните си размери могат да бъдат носени навсякъде или да се закачат на количката или бебешкото легло. Така ще служат, не само за задоволяване на вълнението на детето, но и ще служат за облекчаване на раздразнените венци, успокоение и приспиване чрез своите нежни мелодии.

Продуктите са подходящи за бебета от първия ден на раждането или са пригодени за конкретен месец от развитието на детето. Изработени са от марки, знаещи стойността на здраво и щастливо бебе като Fisher Price, Clementoni, NUK, Stor и много други световни производители.

Начин на плащане
maestro
visa
discover
visa-electron
mastercard
dinersclub
Продуктът е добавен към желани продукти
Продуктът вече е добавен в любими