Филтриране по

Бранд

Виж още Виж по-малко

Цена

37 лв. 170 лв.

Пол

Виж още Виж по-малко

Възраст

Виж още Виж по-малко

В промоция

Виж още Виж по-малко

Проходилки и буталки

Показани са 1-19 от общо 19 артикул(а)

Често задавани въпроси (FAQ’s)

Колкото и да ни се иска да дадем категоричен отговор на този въпрос, липсва единна позиция, около която да се обединяват експертите. Важно е да знаете, че не бива да използвате проходилка, преди детето да е започнало да седи стабилно. Някои лекари препоръчват да се изчака моментът, когато започне да се изправя само̀, придържайки се за някаква опора (напр. мебел). При всички случаи трябва да имате предвид, че поставянето в проходилка от прекалено ранна възраст крие рискове за увреждане на детето.

Това приспособление не само осигурява възможност за придвижване и престой на детето, но и дава възможност на родителите да се посветят на други свои ангажименти. Днес повечето проходилки са снабдени и с различни забавни елементи, с които детето може да се заиграе. Важно е обаче да не го оставяме прекалено дълго в нея. Желателно е приучването да става постепенно, като в първите дни е само няколко минути и постепенно продължителността се увеличава. Според голяма част от проучванията оптималното време за престой в проходилката е 20 минути.

На пазара се предлагат множество модели с различни форми и функционалности, но най-важното при избора е да се съобразите със степента на развитие на своето дете. Най-общо можем да разделим проходилките на 3 групи:1) седящи, тип „паяк“; 2) трансформиращи се; 3) тип „Walker“ ( по-долу е представено подробно описание на всеки от видовете ).

Този вид проходилка е позната и под името „седяща“. Представлява меко столче на колелца, оградено от защитен борд. При използването ѝ детето се придвижва без родителска помощ и е защитено от удар в опасни ръбове, мебели или стени. Престоят в този вид проходилка укрепва детските крачета и развива умението за придвижване.

Този вид проходилки се предлагат в различни варианти: 2 в 1, 3 в 1, 4 в 1 и т.н. Обща характеристика на тези продукти е, че съвместяват няколко функции, които ги правят едновременно полезни и забавни за детето. Част от тях са класическа проходилка, люлеещ се стол, количка за бутане, колело за бутане и др. Със покупката на такъв многофункционален артикул бихте могли да спестите и средства, и място, но имайте предвид, че честата смяна на функцията (т.нар. трансформация) и дългата употреба водят до бързо амортизиране на продукта.

Това са т.нар. „проходилки за бутане“. Те спомагат за самостоятелното ходене на вашето мъниче, като му позволяват да се подпира, дават му по-голяма стабилност и по-голяма увереност при придвижване. В повечето случаи разполагат с интересни игри, които от своя страна спомагат за развитието на детското въображение. За да се спрете на този модел, е важно детето да се изправя стабилно и вече да е направило първите си самостоятелни крачки.

Водеща при избора на проходилка е сигурността, затова изберете модел, който е със стабилна и широка основа и добър защитен борд. Трябва да обърнете специално внимание на колелцата, които е препоръчително да се въртят на 360 градуса. Също така, ако са по-малки и повече на брой, проходилката ще бъде по-маневрена и стабилна. Друг основен компонент е седалката – тя трябва да бъде достатъчно широка и със средна твърдост. Възможността за регулиране на височината и наличието на стопери за колелцата също са препоръчителни и предполагат по-дълго и безопасно ползване.

Не препоръчваме използването на проходилка, преди бебето да може да седи самостоятелно, както и преди да е навършило седем месеца. Кожните проблеми също предполагат ограничаване на използването на проходилка, тъй като продължителното седене може да ги обостри. Заболявания като рахит, лош мускулен тонус на крачетата или проблеми с двигателната система също изключват ползването на проходилка.

Свързани блог публикации

Магазин Kidso предлага интересни артикули за сигурността на вашето бебе по време на неговите първи стъпки. Съчетавайки развиващи умения и защита, мултифункционалните проходилки и буталки ще осигурят необходимата стабилност и закрепване на вашето дете по време на прохождащия период.

За максимална сигурност моделите са снабдени с противоплъзгащи крачета и стопери за нежелано преобръщане, което позволява волно движение на децата. Те разполагат с удобни следващи растежа на детето седалки, които за определени модели са с пространствено отделение във вид на багажник за складиране на играчки.

Разнообразието на коли и мотори за бутане или самостоятелно придвижване с крачета са снабдени с удобни волани за индивидуално управление. А проходилките се окачествяват като мултифункционални 3 в 1 уреди. Те служат за придвижване в изправено положение с помощта на подвижни колелца, но също така имат механизъм за превръщане в люлка или занимателно бънджи чрез трансформираща си основа.

Моделите разполагат с музикални панели и интерактивни играчки за развитие на креативното въображение и сетивни възприятия.

Те са  изградени от висококачествени материали и стабилна структура за безопасност на децата по световните нормирани наредби за стандарт и ще помогнат на вашето бебе да усвои уменията си за баланс като насърчат естественото му развитие. С помощта на интерактивните играчки ще опознават различни наименования на предмети и ще развиват своите вербални умения.

Самата поддръжка е лесна заради естеството на качествените материали. Те могат да бъдат удобно съхранявани, защото са с компактни размери, а някои могат да се сгъват и прибират за допълнително пестене на място.

Продуктите са предназначени за деца над 6-месечна възраст и са минали тест качество за стабилност. Създадени са от световни и български производители на детски и бебешки артикули за прохождане като Lorelli, Cangaroo, Chicco, Chipolino  и много други брандове, целящи висок стандарт и качество на продуктите.

Начин на плащане
maestro
visa
discover
visa-electron
mastercard
dinersclub
Продуктът е добавен към желани продукти
Продуктът вече е добавен в любими