Филтриране по

Бранд

Виж още Виж по-малко

Цена

8 лв. 30 лв.

В промоция

Виж още Виж по-малко

Контейнери и пликове за кърма

Показани са 1-9 от общо 9 артикул(а)

Често задавани въпроси (FAQ’s)

Кърмата се съхранява в случаите, к огато имате повече кърма от колкото е необходимо да нахраните детето си . Нужно е да я съхранявате, защото в следващи периоди може да се окаже, че тялото Ви спира да дава кърма. Тогава разполагате с определен „запас“. В случаите, когато се наложи да не сте в къщи запас от кърма може да Ви послужи за хранене в тази ситуация.

Кърмата се съхранява в пликове или контейнери специално предназначени за това. Те могат да престоят до 24 часа в хладилника без кърмата да се развали. В същите пликове и контейнери е възможно да се замрази кърма и тя да се съхранява за период от 6 до 12 месеца .

Чисто технически можете да съхранявате кърмата и в нормални съдове. Техния недостатък е, че не са предвидени за кърма и химическите и свойства, както и не са стерилни.  Кърмата не бива да се съхранява в стъклени съдове, защото левкоцитите се залепят за стъклото. Така впоследствие Вие давате на детето непълноценна кърма.

Пластмасовите контейнери за кърма са без съдържание на BPA, предвидени са за съхранение на кърма и запазват най-добре нейните характеристики и свойства. Пликовете за съхранение на кърма от своя страна са от по-плътен и твърд найлон.  Така са направени, че да не се късат и максимално да защитят замразената кърма . Пластмасовите контейнери и пликовете за съхранение на кърма са с вътрешни стени със специална обработка, която не позволява на мазнините от майчиното мляко да залепват по стените им;

Пликовете за кърма или контейнерите за кърма са създадени да побират между 60 и 120 мл.  Направени са така, за да не се изхвърля или разхищава твърде много кърма. Друг важен аргумент в избора на такова по-малко количество за съхранение е, че то се размразява по-бързо. В същото време кърмата се разширява и свива при размразяване или замразяване. В този смисъл винаги трябва в пликовете за кърма или в контейнерите да има оставено свободно място. Свободното място, което се препоръчва да бъде предвидено е около два до три сантиметра най-отгоре на съда.

Повечето пликове за кърма са предвидени за еднократна употреба и не могат да се използват втори път. Основната пречка е че те не могат да бъдат стерилизирани повторно.

Да. Те трябва да се измият и стерилизират и са годни за употреба отново. Най-често те могат да се измият в съдомиялна машина и след това да се стерилизират за 10 минути във вряща вода или в стерилизатор . За да не ги повредите, прочетете инструкциите за поддръжка от производителя.

Свързани блог публикации

Това е лесен начин за съхранение на храна във фризер без да има усложнения или странични ефекти.  Най-често тези съдове са минали многократни тестове и са удобни и безопасни.  На достъпна цена осигурявате лесен начин да съхранявате храна.

Ако използвате определена марка уреди за приготвяне на храна или затопляне на храна, се препоръчва да използвате същата марка контейнери и пликове за храна.  Така големината на гърлата на различните шишета и кутии ще е една и съща, капачките им ще са съвместими и всичко ще се случва по-лесно и по-удобно.

Съхраняването на храна е полезен подход за разнообразно хранене, без да се губи много време.  Това е и удобен начин при пътуване.

Начин на плащане
maestro
visa
discover
visa-electron
mastercard
dinersclub
Продуктът е добавен към желани продукти
Продуктът вече е добавен в любими