Филтриране по

Бранд

Виж още Виж по-малко

Цена

60 лв. 61 лв.

В промоция

Виж още Виж по-малко

Накрайници за кърмене

Показани са 1-1 от общо 1 артикул(а)

Често задавани въпроси (FAQ’s)

Това са меки силиконови или каучукови / натурален латекс/ протектори , без аромат и вкус, които при определени ситуации се поставят на зърната.

При плоски, вдлъбнати, нееластични зърна и разранени ареоли , които бебето изпуска и не успява да засуче добре, при различни медицински и физиологични причини, когато новороденото е свикнало с шише или има слабо и дезорганизирано сучене и др.

Има 2 вида силиконови зърна : обикновени / със сферична периферия/ контактни  При тях формата е изрязана като пеперуда, триъгълник или по друг начин с цел да се осигури максимален контакт между кожата на бебето и майката.

Оформете зърното с помпа или с пръсти, стимулирайки го. Не се притеснявайте с линия да измерите основата на зърното, препоръчват консултантите по кърмене. Към полученото число добавете 3-5 мм. Така се разберете препоръчителния за Вас размер /размер S 15-17мм, размер М, 19-21мм, размер L 23-25мм/ .

Имайте предвид, че те НЕ лекуват разранявания. При неправилно поставяне могат да намалят стимулацията на гърдите. Има риск от неправилно сучене. Бебето може да привикне към зърната и да не иска да суче без тях. Отказването на бебето от накрайника може да е продължителен и труден процес.

Свързани блог публикации

Кърменето дава най-добрия старт в живота на бебето. То осигурява ключови хранителни вещества и имунна защита, незаменимо чувство на близост и задоволство.

Поради различни медицински и физиологични причини, някои майки имат нужда от помощта на допълнителни аксесоари за кърмене – т.нар. накрайници или още известни като силиконови зърна. Поставят се върху гърдата преди кърмене, като подпомагат засукването и компенсират някои проблеми при новороденото. 

Изработени са от тънък, безопасен силикон, задължително без аромат и вкус, за да не променят качествата и полезността на кърмата.

Протекторите облекчават храненето на бебето дори когато зърната са раздразнени и чувствителни. Специалната им форма / на шапка или пеперуда/ цели да запази максималния контакт между кожата на майката и детето. Бебето усеща допира  и миризмата на мамината кожа, А това е ключово за стимулиране производството  и притока на кърма за успешно хранене.  

Използвайте накрайници според размера на зърното на гърдата, за да се предпазите от раздразняване и дискомфорт. 

Протекторите са напълно безвредни – изработени от ултра фин, чист и лек медицински силикон, който имитира естествените форми на майчините гърди, както и усещането за тях. А това подпомага по-лесното отвикване от употребата на накрайниците.

Те са помощно средство, което се практикува в дадени ситуации и за предпочитане под наблюдението на консултант по кърмене или лекар. Така ще си спестите риска от намаляване на количеството кърма или проблеми със сукането на бебето. 

Начин на плащане
maestro
visa
discover
visa-electron
mastercard
dinersclub
Продуктът е добавен към желани продукти
Продуктът вече е добавен в любими