Филтриране по

Бранд

Виж още Виж по-малко

Цена

2 лв. 1338 лв.

Възраст

Виж още Виж по-малко

Пол

Виж още Виж по-малко

В промоция

Виж още Виж по-малко

Всичко за бебешка стая

Показани са 1-20 от общо 348 артикул(а)

Често задавани въпроси (FAQ’s)

Необходимите неща за бебешката стая са: Библиотека – децата не могат да четат, но да са в допир с книгите е възпитателно. Четете на децата, оставяйте в ниската част на библиотеката детски и бебшки книги, а на по-високо поставяйте книгите, които не искате да бъдат дъвкани и късани.  Периодично слагайте нови детски книжки, които детето да достига Естествена светлина – нищо не е по-предразполагащо от естествената светлина в стаята. Децата почиват, играят и са по-енергични на естествена светлина.  При хубаво време можете да оставяте и отворен прозорец, за да усещат топлината на слънцето и свежия въздух Играчки, стимулиращи въображението – дори и децата да не са запалени по такъв тип играчки оставете в стаята им такива игри. Постепенно те ще свикнат с тях и ще започнат да играят.  Незаменими в развитието на въображението са плюшени играчки, дървени играчки, конструктори и мозайки и музикални инструменти Ниската маса е задължителна за стаята на малките деца. Децата обичат да са седнали на масата и да се занимават с различни дейности .  Така те приличат на възрастните, чувстват се важни и значими.  По този начин развиват самостоятелността си.  На масата децата играят, рисуват и оцветяват. Уютен ъгъл – това е място в стаята, което е „само на детето“. В началото децата играят там сами, но в по-напреднала възраст там четат книги, говорят си с приятели.  Понякога децата имат и палатка за този ъгъл. Нисък шкаф за съхранение на играчки – нищо не по-лошо от детска стая с играчки разпиляни по целия под. Ако шкафа за съхранение на играчки е достъпен, децата се учат да ги събират там.  В началото те гледат родителите си как го правят и постепенно започват да ги събират там.  Разбира се децата правят и обратното – избират си с кои играчки да си играят. Килим – ако подът Ви е твърд каменен под (плочки или естествен камък) или дървен под (паркет или дюшаме) килимът ще даде мекота и топлина на детето. Той ще добави и уют на самата стая. Лампи – в детската стая е нужна изкуствена светлина за по-мрачните дни и вечерите. Докат децата не четат и пишат не им е нужна силна светлина, а по-скоро дискретна мека светлина.  Решенито дали да се използват таванни или стенни осветителни тела е по-соро дизайнерски въпрос. Стайни растения – това е природен елемент в детската стая. Децата започват да се грижат за растението и по този начин трупат знания за обкръжаващата ни среда. Легло – възможно е детето да премине към нестандартен размер легло, който отговаря на височината му, или да се премине към стандартно единично легло. Обичайния размер на стандартно единично легло е в рамките на 80 см. х 200 см. Гардероб – гардеробът е стандартна мебел. В случая с малки деца е необходимо да се предвидят по-ниски и достъпни отделения, от които децата могат са се обслужват и сами

Специалистите по детска психология и детски сън казват, че след навършване на една година децата могат да спят в собствена стая.  Това трябва да стане по естествен начин, а не насилствено или изведнъж.

Свързани блог публикации

Споделянето на обща стая между родитеите и новороденото бебе е естествено в първите месеци на бебето.  То е въпрос на сигурност за бебето (то е под постоянен родителски надзор), въпрос на удобство за родителите – бебето е близо за смяна на пелена, за храненията през нощта и в случаите, когато бебето се разбуди или разплаче през малките часове на денонощието.  Това взаимно споделяне прави и връзката между родител и дете много по-истинска и по-дълбока.

Въпреки всичко това идва време, когато малкото дете трябва да заживее по-самостоятелно и в собствена стая.  Кой е най-подходящия момент за това.  Специалистите препоръчват това да се случи в периода между шести и дванадесети месец

Друг начин за определяне дали детето е готово да спи в собствена стая са следните два показателя – детето може да се обръща от по корем по гръб и бебето може да спи без да се буди през нощта за период от около шест часа.

Елементи на обзавеждането на детската стая

Основните елементи в обзавеждането на детската стая са:

Всички останали елементи на бебешката стая – маса и столче, гардероб или скрин и други могат да станат необходими и съответно набавени на по-късен етап.

Бебешкото легло или кошара трябва да бъде удобно за детето и удобно за родителите.  Детето да може да има добър сън, да е удобно за първите игри на детето и да може детето да влиза и излиза безопасно от леглото си.  Родителите пък трябва да имат удобството лесно да обслужват детето, да могат без много или трудни движения да вземат или поставят детето в леглото.

Леглото на детето има значение къде е поставено в стаята

То не бива да се поставя под прозорец – за да не настива детето, за да няма възможност детето да се нарани или удари главата когато започне да се изправя (при отворен прозорец), както и да се елиминира възможността детето да падне през прозорец

Леглото не се поставя в близост до контакти или каквито и да е кабели.  Така се гарантира, че детето няма да има допир до електричество или да се допусне късо съединение от разлята храна или вода от детето. 

Мястото за спане на малкото дете не бива и да е под картини или под някакви други тежки предмети.  Така се избягва опасността да паднат някакви предмети върхи детето.

Осветлението в бебешката стая трябва да е съобразено с възрастта на детето.  Дори и през нощта детето трябва да има слаба светлина, за да може да се ориентира ако се събуди.  Светлината помага и на родителите по-адекватно и бързо да се ориентират в стаята.

Настилките по пода на детската стая също са от значение.  Комбинацията от дървен под, покрит частично с текстил (тип мокет или колим) е най-доброто съчетание. 

Когато детето пълзи или прохожда то трябва да се „сблъсква“ с различни настилки.  Така то свиква с различните повърхности – твърд под, мек под и се научава да се движи по-адекватно. 

Текстилните настилки дават топлина и мекота в ранните стъпки на детето – така при падане бебето е защитено от твърде тежки удари.  При подбора на текстил за пода трябва да се избират настилки, които да не отделят нишки и да не се скубят - така детето не вдишва вредни вещества.

Всички елементи за обзавеждане на бебешката стая можете да разгледате в тази секция.  Под всеки раздел с продукти ще откриете и полезна информация за категорията продукти, както и съвети как да направите най-добър избор.

 

Начин на плащане
maestro
visa
discover
visa-electron
mastercard
dinersclub
Продуктът е добавен към желани продукти
Продуктът вече е добавен в любими