Филтриране по

Бранд

Виж още Виж по-малко

Цена

118 лв. 1002 лв.

Пол

Виж още Виж по-малко

В промоция

Виж още Виж по-малко

Гардероби и скринове

Показани са 1-20 от общо 21 артикул(а)
Скрин frozen Frozen 77179
Trustpilot stars

Скрин frozen

Frozen
Италия
Редовна цена
-30%
169,99 лв Цена 118,99  лв
В наличност

Често задавани въпроси (FAQ’s)

Тъй като детето може да се покатери по рафтовете на гардероба и да падне , по-добре е да няма такива. Вместо това отделете повече пространство за закачалките. Много удобни за съхранение са меките кутии, както и органайзерите, които се закрепват на подходящи за целта места и в тях се подреждат по-дребните вещи и аксесоари .

През първите месеци след раждането детето няма да се интересува нито какви са мебелите наоколо, нито какъв цвят са стените, нито как сме подредили бебешките му играчки . Затова, когато избирате къде да съхранявате дрехите и принадлежностите му, помислете преди всичко за своето удобство.  При всички случаи е най-добре да се спрете на скрин, който може да се използва и за повиване. Този вид мебел има плот, който служи за преобличане и смяна на пелените , а в чекмеджетата може да подредите чистите дрехи и всякакви други козметични и хигиенни продукти , като памперси, мокри кърпички, кремове и т.н.  Бъдете внимателни и никога не оставяйте рожбата си без надзор на мястото за повиване, тъй като може да се преобърне и да падне от високо. Препоръката не е за подценяване, тъй като според статистиката това е една от най-честите причини за нараняване при пеленачетата.

Когато повивате и преобличате бебето , трябва да ви бъде удобно, което е гаранция и за сигурността на любимото ви същество. Ще бъде по-безопасно, ако през цялото време не отделяте очи от него и го придържате с ръка.  Това ще бъде възможно, ако чекмеджетата на скрина са по-малки и къси – така ще ги отваряте много бързо, без да се налага да правите крачка назад и да оставяте малчугана дори и за секунда.

За да бъде подходящ за смяна на пелени и преобличане, скринът трябва да има чекмеджета, плотът му трябва да бъде с достатъчно голяма площ и да не се отваря отгоре като кутия . Все пак ако имате възможност, снабдете се със специално детско обзавеждане, което има защитена зона за повиване, както и достатъчно практични чекмеждета , в които да държите нужните дрехи, козметични и хигиенни продукти. Помислете и в дългосрочен план – когато бебето проходи , вероятно все още ще ползвате същия скрин. За да предотвратите бъдещи наранявания, погрижете се дизайнът му да бъде такъв, че да няма остри ръбове и други елементи.

Органайзерът от плат придава уют и чар на детската стая , освен това е лесен за поддържане. Важно е само да бъде закрепен много здраво,  в противен случай е възможно да падне и да стане причина за инцидент. Понякога не е разумно да слагате органайзер с много отделения и джобове отстрани на плота за повиване.  Ако имате по-голямо дете, но на възраст под 5 години, има риск да го дръпне или да го използва за катерене. Така, докато повивате бебето, може да попаднете в ситуация, в която да се чудите кое от двете деца първо да спасявате.

Много често мебелите за новородено ще се използват и по-късно, когато детето порасне и вече има собствена стая . Затова купувайте обзавеждане, което е направено от висококачествени материали. Ако вашето е ръчна изработка или пък втора употреба, проверете дали не е използвана мека дървесина .  Тя се предпочита от домашните майстори и начинаещите в занаята , защото е лесна за обработка. Сглобките ѝ обаче не са много устойчиви и е много вероятно някоя част да падне на земята, детето да я намери и да я погълне.

Органайзерите, или разделителите за чекмеджета, са много полезни. Благодарение на тях бързо ще намирате това, което ви трябва, и ще поддържате висока хигиена без особени усилия . Търсете такива, които са изработени от плат и могат да се перат в пералня. 

Най-добре е чекмеджетата на бебешкия скрин да се почистват само с кърпа и вода, като внимавате да не мокрите прекалено много плоскостите. Когато сте готови, ги оставете отворени или използвайте сешоар, за да изсъхнат по-бързо. В никакъв случай не слагайте дрехите и принадлежностите , ако повърхностите все още са влажни. 

Някои силни ухания може да предизвикат дихателни проблеми и алергични реакции, затова се считат за опасни за бебета и деца. Това е и причината в мебелите за съхранение на детски или бебешки дрехи , спални комплекти и други принадлежности да не се поставят ароматизатори.  В случай че скринът или гардеробът има лоша миризма , веднага спрете да го използвате! Това може да се дължи на изпарения от бои и лакове или на плесени – всички те са вредни за здравето на най-младите членове на семейството.

Подходящото време момченцето или момиченцето да получи самостоятелен гардероб е, когато вече ходи стабилно, може да изпълнява поставени задачи и повтаря действие, което му е показано. Следва моментът постепенно да въведете в ежедневието му и нови отговорности, като го научите как да сгъва и закачва дрехите си.

Има гардероби, които са предназначени специално за малки деца. Тяхното най-голямо предимство е във височината и организацията на вътрешното пространство . Те са конструирани така, че детето няма нужда да се повдига на пръсти или да се покатерва на столче, за да достигне дадена вещ, просто защото тя е на ръка разстояние. 

Когато избирате гардероб или скрин , избягвайте острите ръбове, стъклените витрини и като цяло нестабилната конструкция. Дръжките не трябва да са закрепени с винтове, защото могат лесно да бъдат свалени и погълнати.  Имайте предвид, че ако има долни рафтове (например за обувки), на детето най-вероятно ще му хрумне да стъпи върху тях. По отношение на закачалките, важно е куките им да не са остри, да са изработени от пластмаса и по възможност да бъдат „облечени“ в дунапрен и плат . 

Начин на плащане
maestro
visa
discover
visa-electron
mastercard
dinersclub
Продуктът е добавен към желани продукти
Продуктът вече е добавен в любими