Филтриране по

Бранд

Виж още Виж по-малко

Цена

14 лв. 1361 лв.

Възраст

Виж още Виж по-малко

Пол

Виж още Виж по-малко

В промоция

Виж още Виж по-малко

Кошари и матраци

Показани са 1-20 от общо 145 артикул(а)

Често задавани въпроси (FAQ’s)

За да изберете подходящ матрак за детето си, на първо място трябва да имате предвид възрастта му, а след това – в какъв тип детско легло ще спи: класическо, кош или люлка .  Изборът на матрак е изключително важен , когато става дума за новородено. По време на сън поведението на тялото на бебетата е различно от това на възрастните, затова трябва да подберете матрак , който е по-скоро твърд и без декорации от типа „баклавички“ , които могат да причинят затруднения в дишането.  Друго особено важно условие е матракът да пасва точно на размерите на леглото , за да не може детето да пъхне ръка, крак или лицето си в образуваната пролука. Трябва да вземете предвид и факта, че в първите месеци леглото е не само зона за сън, но и за игра. Когато детето започне да се изправя самó в креватчето си, дюшекът с неподходящи размери може да предизвика подхлъзване или заклещване . 

Бебешките матраци биват основно два вида: с пяна и с пружини . Когато матракът е с пружини, производителят трябва да е отбелязал техния брой. (Имайте предвид, че качественият пружинен матрак е със 135 или повече пружини.) Като цяло всички матраци, които са по-скоро твърди , отколкото меки, са подходящи за бебето.  За ваше улеснение предлагаме един тест, който можете да направите още в магазина, за да прецените дали матракът е добър за безопасния сън на малкото ви съкровище: https://www.youtube.com/watch?v=OjtGfddsAmE&feature=youtu.be .

Подходящи за децата са и двата вида матраци. Част от педиатрите са привърженици на пяната, докато други защитават тезата, че пружинният е по-добрият избор. Аргументите за варианта с пружини са следните:  осигурява по-стабилна опора за детското тяло по-подходящ при деца, които се изпотяват нощем, тъй като поддържа по-прохладна среда

Съветваме ви да не избирате бебешки матрак от естествен латекс, защото при част от децата има риск (макар и малък) да причини алергия, анафилактичен шок или пристъп на задушаване . Спрете се на пенополиуретанов, с мемори пяна или дунапрен , тъй като те отговарят на най-новите стандарти за спокоен и безопасен сън.

Най-добре е да вземете нов матрак, но ако нямате възможност и се налага да използвате втора употреба, уверете се, че е чист, достатъчно твърд и по него няма хлътвания или плесен . Матракът също така трябва точно да пасва на размерите на леглото.

Ако поддържате и почиствате матрака правилно – според изискванията на производителя, можете да разчитате, че ще ви служи с години.

Пазарът предлага подобна възможност, но не е препоръчително, защото рискувате да платите голяма сума за продукт, който може да се окаже с недобро качество и дори вреден за детското здраве .

Съществуват начини да предотвратите евентуална деформация , без да създадете опасност от задушаване. Когато оставите бебето да спи по гръб, ще забележите, че ако нещо (звук или движение) привлече вниманието му, то започва да движи главичката си. Поставете мек предмет с ярък цвят отстрани на леглото и всеки ден сменяйте „гледката“ , като поставяте бебето да спи в посока, обратна на тази от предишния ден – там, където вчера е била главичката, днес поставете крачетата .  Никога не поставяйте висящи играчки точно над лицето на бебето, а само встрани. Погрижете се, когато е будно, бебето да прекарва достатъчно време по корем.

След разопаковане всеки матрак, който е бил сгънат на руло, има нужда от поне 4 – 8 часа , за да възвърне обичайната си форма и да може да се използва по предназначение. Бебешките матраци, които се продават вакуумирани, имат нужда от 2 дни , за да възвърнат характеристиките си за здравословен сън.

Концентрираната белина може да разтопи някои материали и да предизвика дихателни проблеми при бебетата и малките дец а. За да избегнете петна, ползвайте качествени протектори за матрак .

Безопасността по време на сън е на първо място, затова протекторът трябва да приляга плътно към матрака, за да не се образуват гънки, ако е по-голям, или да не се свие, ако е по-малък. 

Начин на плащане
maestro
visa
discover
visa-electron
mastercard
dinersclub
Продуктът е добавен към желани продукти
Продуктът вече е добавен в любими