Филтриране по

Бранд

Виж още Виж по-малко

Цена

20 лв. 829 лв.

Възраст

Виж още Виж по-малко

Пол

Виж още Виж по-малко

В промоция

Виж още Виж по-малко

Кошари и матраци

Показани са 1-20 от общо 30 артикул(а)

Често задавани въпроси (FAQ’s)

За да изберете подходящ матрак за детето си, на първо място трябва да имате предвид възрастта му, а след това – в какъв тип детско легло ще спи: класическо, кош или люлка .  Изборът на матрак е изключително важен , когато става дума за новородено. По време на сън поведението на тялото на бебетата е различно от това на възрастните, затова трябва да подберете матрак , който е по-скоро твърд и без декорации от типа „баклавички“ , които могат да причинят затруднения в дишането.  Друго особено важно условие е матракът да пасва точно на размерите на леглото , за да не може детето да пъхне ръка, крак или лицето си в образуваната пролука. Трябва да вземете предвид и факта, че в първите месеци леглото е не само зона за сън, но и за игра. Когато детето започне да се изправя самó в креватчето си, дюшекът с неподходящи размери може да предизвика подхлъзване или заклещване . 

Бебешките матраци биват основно два вида: с пяна и с пружини . Когато матракът е с пружини, производителят трябва да е отбелязал техния брой. (Имайте предвид, че качественият пружинен матрак е със 135 или повече пружини.) Като цяло всички матраци, които са по-скоро твърди , отколкото меки, са подходящи за бебето.  За ваше улеснение предлагаме един тест, който можете да направите още в магазина, за да прецените дали матракът е добър за безопасния сън на малкото ви съкровище: https://www.youtube.com/watch?v=OjtGfddsAmE&feature=youtu.be .

Подходящи за децата са и двата вида матраци. Част от педиатрите са привърженици на пяната, докато други защитават тезата, че пружинният е по-добрият избор. Аргументите за варианта с пружини са следните:  осигурява по-стабилна опора за детското тяло по-подходящ при деца, които се изпотяват нощем, тъй като поддържа по-прохладна среда

Съветваме ви да не избирате бебешки матрак от естествен латекс, защото при част от децата има риск (макар и малък) да причини алергия, анафилактичен шок или пристъп на задушаване . Спрете се на пенополиуретанов, с мемори пяна или дунапрен , тъй като те отговарят на най-новите стандарти за спокоен и безопасен сън.

Най-добре е да вземете нов матрак, но ако нямате възможност и се налага да използвате втора употреба, уверете се, че е чист, достатъчно твърд и по него няма хлътвания или плесен . Матракът също така трябва точно да пасва на размерите на леглото.

Ако поддържате и почиствате матрака правилно – според изискванията на производителя, можете да разчитате, че ще ви служи с години.

Пазарът предлага подобна възможност, но не е препоръчително, защото рискувате да платите голяма сума за продукт, който може да се окаже с недобро качество и дори вреден за детското здраве .

Съществуват начини да предотвратите евентуална деформация , без да създадете опасност от задушаване. Когато оставите бебето да спи по гръб, ще забележите, че ако нещо (звук или движение) привлече вниманието му, то започва да движи главичката си. Поставете мек предмет с ярък цвят отстрани на леглото и всеки ден сменяйте „гледката“ , като поставяте бебето да спи в посока, обратна на тази от предишния ден – там, където вчера е била главичката, днес поставете крачетата .  Никога не поставяйте висящи играчки точно над лицето на бебето, а само встрани. Погрижете се, когато е будно, бебето да прекарва достатъчно време по корем.

След разопаковане всеки матрак, който е бил сгънат на руло, има нужда от поне 4 – 8 часа , за да възвърне обичайната си форма и да може да се използва по предназначение. Бебешките матраци, които се продават вакуумирани, имат нужда от 2 дни , за да възвърнат характеристиките си за здравословен сън.

Концентрираната белина може да разтопи някои материали и да предизвика дихателни проблеми при бебетата и малките дец а. За да избегнете петна, ползвайте качествени протектори за матрак .

Безопасността по време на сън е на първо място, затова протекторът трябва да приляга плътно към матрака, за да не се образуват гънки, ако е по-голям, или да не се свие, ако е по-малък. 

Свързани блог публикации

Първият ви официален акт на родител е предварително да закупите бебешки мебели на вашият малчуган. Разбира се всички са от съществено значение, но може би най-важният на когото трябва максимално да обърнете внимание е кошарата.

Тази универсална мебел е мястото, където вашето бебе ще се наслаждава на прекрасни сънища и почивка. За да бъдат тези неща на лице е нужно продукта да бъде изграден от качествени материали, като заедно с това да разполага с комфортен матрак.

Водещият елемент в стаята на вашето дете е безопасността. Всеки малчуган се нуждае от сигурно място за сън. Когато родителите знаят, че осигуряват тази среда за него, те могат да се чувстват в покой, знаейки че детето им е добре. 

Кошарите се предлагат в най-различни разновидности и съответно марки. Вашата работа, като един отговорен родител е да се уверите, че най-важният аспект е на линия в тях, а това е именно тези продукти да отговарят на съвременните стандарти за безопасност.

Онлайн магазините доставят всичко до прага на дома ви, но понякога този процес може да отнеме доста време. Причината за това е, защото не сте сигурни в качеството на продуктите и поради това се налага да разглеждате хиляди подобни видове, докато не откриете този с най-много положителни отзиви.

Ето защо ви съветваме да се доверите на Кидсо. Тук ще откриете всичко от което се нуждаете и заедно с това ще бъдете сигурни, че получавате мебели, които са отличени с множество сертификати за безопасност. Техните продукти са ненадминати и определено си заслужава да бъдат разгледани.

В богатата им селекция от бебешки продукти ще откриете кошари и креватчета, които разполагат с различни дизайни и цветове. Материалите използвани за тяхното изграждане са от високо качество, тъй като техните производители са водещите брандове на световно равнище, като:

  • Dizain Baby,
  • Chipolino,
  • Baby Expert и др.

Важно е да отбележим, че при закупуването на кошара матракът не се включва към комплекта. Въпреки това винаги разполагате с възможността да го закупите отделно. Подобно на останалите продукти и те са изградени от надеждни и здрави елементи, допринасящи ненадминат комфорт.

Предоставяйки вашето доверие на Кидсо ще останете безкрайно доволни. Уверяваме ви, че ще останете приятно изненадани не само то коректното обслужване, но и от експресните доставки. Напълно възможно е да се осъществяват в порядъка от 1 до 2 работни дни.

Начин на плащане
maestro
visa
discover
visa-electron
mastercard
dinersclub
Продуктът е добавен към желани продукти
Продуктът вече е добавен в любими