Филтриране по

Бранд

Виж още Виж по-малко

Цена

152 лв. 829 лв.

Възраст

Виж още Виж по-малко

В промоция

Виж още Виж по-малко

Легла и матраци за бебе

Показани са 1-10 от общо 10 артикул(а)

Често задавани въпроси (FAQ’s)

За да изберете подходящ матрак за детето си, на първо място трябва да имате предвид възрастта му, а след това – в какъв тип детско легло ще спи: класическо, кош или люлка. Изборът на матрак е изключително важен, когато става дума за новородено. По време на сън поведението на тялото на бебетата е различно от това на възрастните, затова трябва да подберете матрак, който е по-скоро твърд и без декорации от типа „баклавички“, които могат да причинят затруднения в дишането. Друго особено важно условие е матракът да пасва точно на размерите на леглото, за да не може детето да пъхне ръка, крак или лицето си в образуваната пролука. Трябва да вземете предвид и факта, че в първите месеци леглото е не само зона за сън, но и за игра. Когато детето започне да се изправя самó в креватчето си, дюшекът с неподходящи размери може да предизвика подхлъзване или заклещване.

Бебешките матраци биват основно два вида: с пяна и с пружини. Когато матракът е с пружини, производителят трябва да е отбелязал техния брой. (Имайте предвид, че качественият пружинен матрак е със 135 или повече пружини.)

За ваше улеснение предлагаме един тест, който можете да направите още в магазина, за да прецените дали матракът е добър за безопасния сън на малкото ви съкровище: https://www.youtube.com/watch?v=OjtGfddsAmE&feature=youtu.be .

Съветваме ви да не избирате бебешки матрак от естествен латекс, защото при част от децата има риск (макар и малък) да причини алергия, анафилактичен шок или пристъп на задушаване. Спрете се на пенополиуретанов, с мемори пяна или дунапрен, тъй като те отговарят на най-новите стандарти за спокоен и безопасен сън.

Най-добре е да вземете нов матрак, но ако нямате възможност и се налага да използвате втора употреба, уверете се, че е чист, достатъчно твърд и по него няма хлътвания или плесен. Матракът също така трябва точно да пасва на размерите на леглото.

Ако поддържате и почиствате матрака правилно – според изискванията на производителя, можете да разчитате, че ще ви служи с години.

Пазарът предлага подобна възможност , но не е препоръчително, защото рискувате да платите голяма сума за продукт, който може да се окаже с недобро качество и дори вреден за детското здраве.

Съществуват начини да предотвратите евентуална деформация , без да създадете опасност от задушаване. Когато оставите бебето да спи по гръб , ще забележите, че ако нещо (звук или движение) привлече вниманието му, то започва да движи главичката си . Поставете мек предмет с ярък цвят отстрани на леглото и всеки ден сменяйте „гледката“, като поставяте бебето да спи в посока , обратна на тази от предишния ден – там, където вчера е била главичката, днес поставете крачетата. Никога не поставяйте висящи играчки точно над лицето на бебето, а само встрани. Погрижете се, когато е будно, бебето да прекарва достатъчно време по корем .

След разопаковане всеки матрак, който е бил сгънат на руло, има нужда от поне 4 – 8 часа, за да възвърне обичайната си форма и да може да се използва по предназначение. Бебешките матраци , които се продават вакуумирани, имат нужда от 2 дни, за да възвърнат характеристиките си за здравословен сън.

Концентрираната белина може да разтопи някои материали и да предизвика дихателни проблеми при бебетата и малките деца. За да избегнете петна, ползвайте качествени протектори за матрак.

Безопасността по време на сън е на първо място, затова протекторът трябва да приляга плътно към матрака, за да не се образуват гънки, ако е по-голям, или да не се свие, ако е по-малък.

За да изберете подходящ матрак за детето си, на първо място трябва да имате предвид възрастта му, а след това – в какъв тип легло ще спи: класическо, кош или люлка. Изборът на матрак е изключително важен, когато става дума за новородено. По време на сън поведението на тялото на бебетата е различно от това на възрастните, затова трябва да подберете матрак, който е по-скоро твърд и без декорации от типа „баклавички“, които могат да причинят затруднения в дишането. Друго особено важно условие е матракът да пасва точно на размерите на леглото, за да не може детето да пъхне ръка, крак или лицето си в образуваната пролука. Трябва да вземете предвид и факта, че в първите месеци леглото е не само зона за сън, но и за игра. Когато детето започне да се изправя самó в креватчето си, дюшекът с неподходящи размери може да предизвика подхлъзване или заклещване.

Бебешките матраци биват основно два вида: с пяна и с пружини. Когато матракът е с пружини, производителят трябва да е отбелязал техния брой. (Имайте предвид, че качественият пружинен матрак е със 135 или повече пружини.) Като цяло всички матраци, които са по-скоро твърди, отколкото меки, са подходящи за бебето. За ваше улеснение предлагаме един тест, който можете да направите още в магазина, за да прецените дали матракът е добър за безопасния сън на малкото ви съкровище: https://www.youtube.com/watch?v=OjtGfddsAmE&feature=youtu.be .

Подходящи за децата са и двата вида матраци. Част от педиатрите са привърженици на пяната, докато други защитават тезата, че пружинният е по-добрият избор. Аргументите за варианта с пружини са следните: осигурява по-стабилна опора за детското тяло и е по-подходящ при деца, които се изпотяват нощем, тъй като поддържа по-прохладна среда.

Съветваме ви да не избирате бебешки матрак от естествен латекс, защото при част от децата има риск (макар и малък) да причини алергия, анафилактичен шок или пристъп на задушаване. Спрете се на пенополиуретанов, с мемори пяна или дунапрен, тъй като те отговарят на най-новите стандарти за спокоен и безопасен сън.

Най-добре е да вземете нов матрак, но ако нямате възможност и се налага да използвате втора употреба, уверете се, че е чист, достатъчно твърд и по него няма хлътвания или плесен. Матракът също така трябва точно да пасва на размерите на леглото.

Ако поддържате и почиствате матрака правилно – според изискванията на производителя, можете да разчитате, че ще ви служи с години.

Свързани блог публикации

С раждането на вашето бебе вашият живот внезапно се променя, но разбира се в една добра, целеустремена и положителна насока. От този ден нататък вие сте родител и трябва винаги да полагате необходимите грижи за малкият, за да може той/тя да се чувства възможно най-щастлив/ва.

Първото нещо, което трябва предварително да сте обмислили е мястото където ще спи вашата рожба. Детските легла са силно предпочитани, тъй като те са най-безопасни. Въпреки това обаче, когато сте на място и следователно възнамерявате да си закупите такава е важно да бъдете нащрек.

Проверете абсолютно всичко дали е в норма и действително безопасно. Все пак новородените още не осъзнават своите движения и поради това вградената решета е задължителна. Наред с това е от значение да изберете е подходящ матрак. Той от своя страна трябва да бъде изключително мек и комфортен.

Намирането на мебели с тези характеристики не винаги е лесно, особено в днешният широк набор от налични модели. За сметка на това, посещавайки онлайн магазинът на Кидсо притесненията ви ще бъде заличени. Конкретната страница върху която се разполагате е обсипана с едни от най-популярните и добри детски продукти.

Сред каталогът им ще попаднете на следните видове : 

  • Стандартно бебешко креватче
  • Бебешко креватче на колелца 
  • Матрак сънчо
  • Двулицев матрак
  • Детско легло с формата на спортна кола
  • Преграда за легло и много други

Разнообразието е огромно, така че отделете време, за да разгледате всичко. В допълнение към това е важно да уточним, че всеки един продукт е собственост на доказали се марки, като – Dizain Baby, Lorelli и Baby Expert. Те от своя страна използват единствено първокласни елементи при създаването на своите мебели и матраци.

Тяхната дълготрайност е гарантирана, подобно на практичността. При закупуването на който и да е артикул получавате гаранция, така че в това отношение няма за какво да се тревожите. Ако евентуално се нуждаете от матрак не забравяйте, че те са предварително тествани, за да се докаже тяхната хипоалергенност и безопасност.

Ценовия диапазон е обширен, но въпреки това винаги ще успеете да откриете нещо според вашите предпочитания и бюджет. Някои дори е възможно да бъдат на -50 % отстъпка, така че не се двоумете, а поръчвайте още сега.

Начин на плащане
maestro
visa
discover
visa-electron
mastercard
dinersclub
Продуктът е добавен към желани продукти
Продуктът вече е добавен в любими