Филтриране по

Бранд

Виж още Виж по-малко

Цена

6 лв. 10 лв.

Репеленти срещу комари

Показани са 1-3 от общо 3 артикул(а)

Често задавани въпроси (FAQ’s)

Заниманията на открито за деца са най-добре изкараното време.  Често при тези игри се появяват комарите или кърлежи. Никой родител не иска детето му да бъде нахапано от комари.  Обривите са дразнещи и неприятни . В допълнение комарите и кърлежите пренасят различни заболявания . Подобни здравни проблеми са лесно решими с помощта на репеленти против комари и кърлежи. 

Репелентите се нанасят върху кожата .  Те са под формата на стик за мазане, крем, лосион или спрей.  Нанасят се, съхнат бързо и това отблъсква насекомите от кожата.  В зависимост от концентрацията, нанесеният репелент действа за определен брой часове.  По този начин насекомите не кацат по тялото на детето.

Повечето репеленти на химическа основа могат да се използват върху деца след навършване на два месеца . При репеленти създадени от различни билкови и растителни екстракти се препоръчват за деца над тридесет и шест месеца. Това са общи правила и може да варират от производител до производител. По тази причина четете внимателно листовката и спазвайте задължително предписаната възраст за употреба.

Химическите репеленти са средства за защита със синтетичен произход, които се прилагат директно върху кожата.  Другите видове репеленти са с натурален произход - извлечени са от различни растения.   DEET (N,N-diethyl-m-toluamide) - е най-използваното синтетично вещество в репелентите, работещо ефективно срещу комари, кърлежи и бълхи. Веществото е разработено за армията на САЩ и по-късно влиза в цивилна употреба. Препаратите за масова употреба са с 20% съдържание на DEET.   Веществото има мирис на алкохол, който се изпарява след изсъхване.  Безопасната концентрация на DEET при деца е до 30%.  Без значение на концентрацията на DEET, веществото работи еднакво добре.  Разликата е само в продължителността на действие.  При препарати с 30% концентрация на DEET, те работят до 5 часа.   IR3535 (Insect Repellent 3535) е друго синтетично вещество за влагане в препарати против насекоми. Веществото е безцветно и няма мирис .  Не предизвиква кожни раздразнения безвреден е за употреба от бременни, кърмачки и деца Пикардин е друго синтетично вещество, разработено е от химическия концерн “Баер”, което е в свободна продажба от 2005 година. Няма мирис, не предизвиква дразнене (включително и при контакт с очите).  Основните резерви по отношение на този препарат са заради относително кратката му употреба до сега Два типа вещества, сходни по своята химическа структура, които се използват като средство за отблъскване на насекоми са пиретрините и пиретродите. Пиретрините са с естествен произход - те се извличат от хризантеми.  Пиретроидите са синтетични, наподобяващи пиретрините, но с по-мощно действие и с по-дълготраен ефект.  Безопасни са за употреба от деца.  Не се натрупват в организма, дори при честа употреба Масло от лимонов евкалипт е извлек от листата и клоните на евкалиптовото дърво. Ефективността е по-ниска в сравнение с DEET. Като пример: продукти с концентрация от 30% лимонов евкалипт, предлагат защитата, която осигуряват продукти съдържащи около 15% DEET . Неговата трайност, обаче, е по-голяма - 30% разтвор осигурява защита за около 6 часа.  За да е ефективно срещу кърлежи, маслото от лимонов евкалипт трябва да е в доста висока концентрация. Продуктите не могат да бъдат ползвани от деца под 3 годишна възраст.   Масло от цитронела е естествен екстракт, с доказано голяма ефективност срещу комари и въшки. Извлича се от листата и стъблата на различни видове лимонена трева . Веществото е широко използвано и в козметиката и парфюмерията. Не може да се използва върху кожата от деца под 3 годишна възраст . Също така, маслото има свойството да изветрява бързо, което налага да се нанася на кожата често, за да може да осигури ефективна защита.

Свързани блог публикации

Лятото е любим сезон на всеки особено и на децата. Прохладните нощи изпълнени с игри и забавления са предпоставка за създаването на незабравими спомени, които обаче понякога могат да бъдат съсипани от един фактор.

Този причинител всъщност е живо същество с което всички се сблъскват веднъж щом наближат летните нощи. И да определено познахте, тъй като това са досадните и непоносими комари. Тези малки създания са същински вредители, предвещаващи ухапвания и зачервявания по тялото.

Когато те попаднат върху вашето дете ухапванията в повечето случаи могат да бъдат опасни. Имайки в предвид чувствителната им кожа е препоръчително това да бъде избягвано максимално. По този начин ще ги предпазите от появата на алергии и дългосрочни белези или зачервявания.

Сега може би се питате как да осъществите тази защита ? Реално погледнато затварянето у дома не е адекватно решение, така че трябва да потърсите друг вариант. Алтернативата към която можете да се обърнете и определено ви съветваме да го направите е да използвате репеленти против комари.

Точно такива ще откриете и в нашият интерактивен онлайн магазин. Кидсо е застъпил се търговец, който е добре познат сред обществото. Нашият богат инвентар се състои само и единствено от най-качественото, така че със сигурност трябва да отделите време, за да го разгледате.

Най-популярният избор през предходното и идното лято се оказват следните два продукта :

Колкото и незначителни да изглеждат практичните аксесоари действително са от полза и помагат значително. Те са изградени от специални съставки, които са напълно способни да отблъснат неприятните насекоми. В комбинация с това кожата придобива приятен аромат, който няма да води до раздразнения на потребителят.

Репелентите са на познатият производител – Бочко, така че тяхното качество е доказано. Важно е да добавим, че преди да бъдат пуснати в продажба, препаратите са подлежали на множество тестове, които са били с цел да докажат тяхната безопасност и сигурност. Именно затова в това отношение няма за какво да се тревожите.

Препоръчително е никога да не оставяте продукта в близост или без надзор до вашият подрастващ малчуган. Уверете се, че винаги пръскането се извършва от вас и при проникване в очите, измийте незабавно с обилно количество вода.

Начин на плащане
maestro
visa
discover
visa-electron
mastercard
dinersclub
Продуктът е добавен към желани продукти
Продуктът вече е добавен в любими