Филтриране по

Бранд

Виж още Виж по-малко

Цена

8 лв. 40 лв.

Възраст

Виж още Виж по-малко

Пол

Виж още Виж по-малко

Сезон

Виж още Виж по-малко

В промоция

Виж още Виж по-малко

Каски и протектори

Показани са 1-12 от общо 12 артикул(а)

Често задавани въпроси (FAQ’s)

Безопасността на детето е на първо място, затова, независимо дали ще кара велосипед , ролери или кънки , трябва да му осигурите необходимите предпазни средства. Това са динамични занимания, при които паданията са доста чести , затова в никакъв случай не трябва да се практикуват без каска и протектори за ръцете, коленете и/или китките . На пазара се предлага голямо разнообразие от каски, но нашият съвет е да се спрете на изработена от поликарбонат (този материал я прави лека) с вътрешен слой от пенопласт. Не забравяйте, че при избора на модела каска отново важи правилото за точния размер – това е важно за сигурността на детето и гарантира, че няма да пострада, ако падне. Протекторите защитават лактите и коленете и са важна част от предпазните аксесоари. Когато избирате какви да бъдат, обръщайте внимание дали вътрешната им част е достатъчно мека и дали се закрепват добре. Ако детето обича да кара бързо и има склонност да опитва по-сложни маневри , добре е да предвидите и защита за китките.

Основната функция на предпазните средства е недвусмислена – да защитават главата и тялото от наранявания. Наред с това обаче тези аксесоари трябва да бъдат и удобни. Каската трябва да е лека, а в зависимост от предназначението – да отговаря и на някои допълнителни изисквания. При протекторите е важно да са меки и да се захващат добре. Предпазните аксесоари имат разновидности според вида спорт, за който са предназначени: Шосейни каски – характерното за тях е, че аеродинамиката е от съществено значение . Това обуславя формата им, която е по-обтекаема, а в някои случаи и леко издължена назад . Ниското тегло и добрата вентилация също са много важни МТБ каски (шлемове) – има различни разновидности на този вид каска. Формата, дебелината, покритието и детайлите зависят от предназначението и ценовия клас на продукта . Повечето покриват цялата глава, включително лицето, но има и отворени модели (т.нар. „половинки“) , които обхващат само горната част на главата – те са по-леки и по-добре вентилирани. Доскоро МТБ каските се използваха основно за високорисково каране , но в последните години намират все по-голямо приложение и като стандартно средство за защита. БМХ каски – ползват се не само от колоездачи, но и от скейтъри и други спортуващи в града хора. Характерното за тях е, че са по-тежки, имат дебел и здрав корпус и по-малко отвори за вентилация. БМХ каските осигуряват надеждна защита при сериозни инциденти. Детски каски – Първото, което трябва да съобразите, е от какво ниво на защита се нуждае вашето дете. Въпреки че каските отговарят на определени стандарти ( европейските са EN 1078:1997 u EN 1080:1997 ), това не им гарантира еднакво ниво на предпазване. Протекторите се различават по вид и модел . Изборът е ваше лично решение, но в никакъв случай не са за пренебрегване факторите удобство, лекота и най-вече надеждност. Протекторите са 3 основни вида: наколенки налакътници накитници

При избора на аксесоари за защита е важно да прецените къде и как ще се ползват, както и какъв е обичайният риск за детето. Друго важно условие е да направите избора „на живо“ – добре би било детето да бъде с вас, за да изпробва каската и протекторите . Например, ако детето носи очила , трябва да се убедите, че каската е съвместима с тях. Размерът има съществено значение за адекватната защита при падане. Полезно е да знаете, че при отделните производители понякога има леки разлики . Освен това корпусите на видовете каски не са оформени еднакво – някои може да паснат по-добре на по-издължени глави, други – на по-кръгли. Обърнете внимание на системата за регулиране , като проверите дали има необходимия диапазон и е удобна за ползване. Вентилацията на каските трудно се преценява на място, но най-общо можете да добиете представа чрез оглед и сравнение кои модели са по-отворени и предлагат по-голямо проветрение. Важна част от безопасното каране на колело, скейтборд, кънки или ролери са протекторите . При избора им е важно да съобразите материала, от който са изработени, както и точния размер, за да гарантират максимална защита . Всяко дете расте със собствено темпо, затова е особено важно предпазните средства да могат да се регулират, така че да му бъдат удобни и по мярка. Пластмасовите черупки с вложки от пяна осигуряват надежда защита. Наколенките и налакътниците се регулират лесно поради разтегливата си материя и еластичните велкро ленти . По-долу ви предлагаме упътване за размерите на протекторите според възрастта: XS – от 2 до 4 години Обиколка на китката: 10 – 14 см Обиколка на коляното: 16 – 21 см Обиколка на лакътя: 14 – 19 см S – от 4 до 6 години Обиколка на китката: 10 – 14 см Обиколка на коляното: 19 – 24 см Обиколка на лакътя: 16 – 21 см M – от 6 до 9 години Обиколка на китката: 11 – 15 см Обиколка на коляното: 24 – 29 см Обиколка на лакътя: 17 – 22 см L – от 9 до 13 години Обиколка на китката: 13 – 17 см Обиколка на коляното: 25 – 30 см Обиколка на лакътя: 21 – 26 см

При сериозен удар каската вече е компрометирана, дори да не се виждат външни пукнатини . В повечето случаи обаче подобни инциденти водят до счупване на корпуса поне на едно място (не забравяйте, че това е нейната функция!). Затова, когато това се случи, най-добре е да подмените каската на вашето дете , за да сте спокойни, че при евентуално следващо падане ще бъде добре защитено. Материалът, от който е изработен корпусът на повечето такива аксесоари, обикновено запазва качествата си за период от 3 до 5 години . Би било чудесно, ако малчуганът ви не е имал инциденти през този период, но колкото и да си я харесва, по-разумно ще е да я смените, когато това време изтече.

Детските протектори предпазват коленете, лактите и китките . Те са предназначени за каране на велосипеди, кънки и ролери и з ащитават от охлузвания при падане, както и от по-сериозни наранявания . Каската е много важен аксесоар, от който не бива да лишавате детето си, тъй като пази главата му при удар. Не пропускайте да набавите тези предпазни средства – това ще даде спокойствие и сигурност както на вас, така и на любимото ви същество !

Безопасността на детето е на първо място, затова, независимо дали ще кара велосипед, ролери или кънки, трябва да му осигурите необходимите предпазни средства. Това са динамични занимания, при които паданията са доста чести, затова в никакъв случай не трябва да се практикуват без каска и протектори за ръцете, коленете и/или китките. На пазара се предлага голямо разнообразие от каски, но нашият съвет е да се спрете на изработена от поликарбонат (този материал я прави лека) с вътрешен слой от пенопласт. Не забравяйте, че при избора на модела каска отново важи правилото за точния размер – това е важно за сигурността на детето и гарантира, че няма да пострада, ако падне. Протекторите защитават лактите и коленете и са важна част от предпазните аксесоари. Когато избирате какви да бъдат, обръщайте внимание дали вътрешната им част е достатъчно мека и дали се закрепват добре. Ако детето обича да кара бързо и има склонност да опитва по-сложни маневри, добре е да предвидите и защита за китките.

главата и тялото от наранявания. Наред с това обаче тези аксесоари трябва да бъдат и удобни. Каската трябва да е лека, а в зависимост от предназначението – да отговаря и на някои допълнителни изисквания. При протекторите е важно да са меки и да се захващат добре. Предпазните аксесоари имат разновидности според вида спорт, за който са предназначени: Шосейни каски – характерното за тях е, че аеродинамиката е от съществено значение. Това обуславя формата им, която е по-обтекаема, а в някои случаи и леко издължена назад. Ниското тегло и добрата вентилация също са много важни. МТБ каски (шлемове) – има различни разновидности на този вид каска. Формата, дебелината, покритието и детайлите зависят от предназначението и ценовия клас на продукта. Повечето покриват цялата глава, включително лицето, но има и отворени модели (т.нар. „половинки“), които обхващат само горната част на главата – те са по-леки и по-добре вентилирани. Доскоро МТБ каските се използваха основно за високорисково каране, но в последните години намират все по-голямо приложение и като стандартно средство за защита. БМХ каски – ползват се не само от колоездачи, но и от скейтъри и други спортуващи в града хора. Характерното за тях е, че са по-тежки, имат дебел и здрав корпус и по-малко отвори за вентилация. БМХ каските осигуряват надеждна защита при сериозни инциденти. Детски каски – Първото, което трябва да съобразите, е от какво ниво на защита се нуждае вашето дете. Въпреки че каските отговарят на определени стандарти (европейските са EN 1078:1997 u EN 1080:1997), това не им гарантира еднакво ниво на предпазване. Протекторите се различават по вид и модел. Изборът е ваше лично решение, но в никакъв случай не са за пренебрегване факторите удобство, лекота и най-вече надеждност. Протекторите са 3 основни вида: – наколенки налакътници накитници.

При избора на аксесоари за защита е важно да прецените къде и как ще се ползват, както и какъв е обичайният риск за детето. Друго важно условие е да направите избора „на живо“ – добре би било детето да бъде с вас, за да изпробва каската и протекторите. Например, ако детето носи очила, трябва да се убедите, че каската е съвместима с тях. Размерът има съществено значение за адекватната защита при падане. Полезно е да знаете, че при отделните производители понякога има леки разлики. Освен това корпусите на видовете каски не са оформени еднакво – някои може да паснат по-добре на по-издължени глави, други – на по-кръгли. Обърнете внимание на системата за регулиране, като проверите дали има необходимия диапазон и е удобна за ползване. Вентилацията на каските трудно се преценява на място, но най-общо можете да добиете представа чрез оглед и сравнение кои модели са по-отворени и предлагат по-голямо проветрение. Важна част от безопасното каране на колело, скейтборд, кънки или ролери са протекторите. При избора им е важно да съобразите материала, от който са изработени, както и точния размер, за да гарантират максимална защита. Всяко дете расте със собствено темпо, затова е особено важно предпазните средства да могат да се регулират, така че да му бъдат удобни и по мярка. Пластмасовите черупки с вложки от пяна осигуряват надежда защита. Наколенките и налакътниците се регулират лесно поради разтегливата си материя и еластичните велкро ленти. По-долу ви предлагаме упътване за размерите на протекторите според възрастта: XS – от 2 до 4 години Обиколка на китката: 10 – 14 см Обиколка на коляното: 16 – 21 см Обиколка на лакътя: 14 – 19 см S – от 4 до 6 години Обиколка на китката: 10 – 14 см Обиколка на коляното: 19 – 24 см Обиколка на лакътя: 16 – 21 см M – от 6 до 9 години Обиколка на китката: 11 – 15 см Обиколка на коляното: 24 – 29 см Обиколка на лакътя: 17 – 22 см L – от 9 до 13 години Обиколка на китката: 13 – 17 см Обиколка на коляното: 25 – 30 см Обиколка на лакътя: 21 – 26 см

При сериозен удар каската вече е компрометирана, дори да не се виждат външни пукнатини. В повечето случаи обаче подобни инциденти водят до счупване на корпуса поне на едно място (не забравяйте, че това е нейната функция!). Затова, когато това се случи, най-добре е да подмените каската на вашето дете, за да сте спокойни, че при евентуално следващо падане ще бъде добре защитено. Материалът, от който е изработен корпусът на повечето такива аксесоари, обикновено запазва качествата си за период от 3 до 5 години. Би било чудесно, ако малчуганът ви не е имал инциденти през този период, но колкото и да си я харесва, по-разумно ще е да я смените, когато това време изтече.

Детските протектори предпазват коленете, лактите и китките. Те са предназначени за каране на велосипеди, кънки и ролери и защитават от охлузвания при падане, както и от по-сериозни наранявания. Каската е много важен аксесоар, от който не бива да лишавате детето си, тъй като пази главата му при удар. Не пропускайте да набавите тези предпазни средства – това ще даде спокойствие и сигурност както на вас, така и на любимото ви същество!

Свързани блог публикации

За да защитите вашето дете по време на неговите атрактивни трикове с любимото превозно средство, може да заложите на нашите неустоими предпазни каски и протектори. Те са подходящи за употреба по време на всякакъв вид екстремни спортове като ролери, колоездене, каране на тротинетка, скейтборд, кънки  и други скоростни изживявания.

Комплектите наколенки и налакътници са своеобразен начин да защитите детето си по време на падане. Преднамерените, детски каскади или неволни падания могат да доведат до нежелани рани и натъртвания. Те прилепят удобно по частите на тялото, снабдени са с твърда вложка , фиксират се стабилно чрез велкро лепенки и ще предпазят детското тяло по време на игра. Изработени са от висококачествени материал, съобразени с предпазване на деликатната, детска кожа.

Каската е съществено защитно средство, което предпазва най-важната част от човешкото тяло. Моделите са аеродинамични и изработени с вентилационни отвори за проветряване и вградена защита, която осигурява непрестанния въздушен поток. Поставят се посредством удобна закопчалка под брадичката, която лесно се регулира и откопчава. Външната обвивка на каската е изработена от удароабсорбиращ материал EPS, което завишава предпазната мярка на протектора за глава.

Атрактивната им външност ще допълни визията на детското колело, кънки или друг атракцион за придвижване. Прекрасните цветове са допълнени с  апликации на любими анимационни герои,  геометрични мотиви и забавни, абстрактни човечета. Формите им на пеперуда за някои модели, ще впечатлят всяко момиче и момче. Някои комплекти разполагат, освен с налакътници и наколенки, но и с протектори за ръце.

Марките, създали интересните си модели за протекция са вложили своята нежна грижа за максимална защита и комфорт на децата. Това са световните брандове Amaya и Dino bikes, които ще осигурят на вашето дете свободно практикуване на любимия спорт и безгрижни, детски начинания.

Моделите имат налични S, M, L размери и допустими стойности на сантиметри за протекторите за глава.

Начин на плащане
maestro
visa
discover
visa-electron
mastercard
dinersclub
Продуктът е добавен към желани продукти
Продуктът вече е добавен в любими