Филтриране по

Бранд

Виж още Виж по-малко

Цена

3 лв. 224 лв.

Възраст

Виж още Виж по-малко

Пол

Виж още Виж по-малко

В промоция

Виж още Виж по-малко

Играчки по професии

Показани са 1-20 от общо 81 артикул(а)

Често задавани въпроси (FAQ’s)

Играчките ПРОФЕСИИ помагат на детето да опознае света, учат го как да се грижи за околните и му показват как функционира обществото като цяло . С тяхна помощ то разширява своя кръгозор и научава по метода на играта основни характеристики на различните занятия и професии – строител, лекар, инженер, готвач, медицинска сестра, домашен майстор и др.  Тези комплекти могат да бъдат много полезни и за конкретни ситуации. Например ако на вашето момченце или момиченце му предстои да се лекува в болница или да му бъде направена някаква манипулация, играта на „Чичо доктор“ ще му помогне да преодолее по-лесно стреса от досега с непознотото . 

Съществуват мнения, че играчките могат да повлияят върху по-късния професионален и житейски избор на детето , но към този момент няма категорични доказателства за това. Не е потвърдено, че играта с кукли или кухненски комплекти ще попречи на момиченцата да се занимават по-късно с математика или химия например, нито че за момченцата е „неподходящо“ или „неестествено“ да готви. Играчките са универсално средство за забавление и развитие, така че не бива да бъдат разделяни по полов признак на „момчешки“ и „момичешки“. 

Разделението на момичета и момчета, особено при по-малките, не е силно изразено и е напълно нормално да проявяват взаимен интерес към вещите си. Много психолози считат, че ако едно дете има на разположение всякакъв вид играчки (без разделение по полов признак), това ще доведе единствено да подобряване на фината му моторика и по-бързо развитие.

Играчките осигуряват допълнителни гледни точки в конкретната ситуация и развиват фантазията. Например ако едно момче поиска да „излекува“ влакчето си, за целта може да използва различни лекарски принадлежности. 

Най-подходящо е да го направите, когато е навършило 3 – 4 години, тъй като приблизително тогава децата спират да слагат всичко в устата си и няма опасност да погълнат някой по-дребен елемент. Все пак, когато купувате комплект с инструменти или прибори за определена професия , би било добре да се съобразите с подходящата възраст, посочена на опаковката.

Свързани блог публикации

Възпитателните цели, които са заложени в тази категория играчки, граничи с образователните потребности на децата и тяхното бъдещо развитие. За да сме сигурни в правилния избор, ние сме заложили на световни марки, които изграждат съвкупното си мнение за развитие и забавление в своите висококачествени продукти. Това са брандовете ZIZITO, Barbie, Bildo, Chicos и други със същия стимул на работа.

Тези комплекти играчки по професия ще ангажират вниманието на дете с цел да се провокира вътрешното усещане за професионално развитие още в ранна възраст. Под формата на забавна игра децата ще се сблъскват с различни професии, техните функции, задължения и отговорности.

Забележителните комплекти ще осигурят дълги часове на градивна игра, а вие ще сте сигурни, че детето ще прекара своето време, научавайки важна информация за препитанието на хората.

Може да заложите на атрактивни кухненски центрове и индукционни кухни, с които вашето дете ще твори и ще изразява своите кулинарни представи. Може да зарадвате своето момиче с типични за него СПА центрове и козметични студия, с които да се превърне в мечтаната принцеса. Силно ще впечатлите своето малко момче със строителните и състезателни комплекти, които ще му предоставят възможността да се сблъска с интересни факти по строенето, изграждането, надпреварите и главозамайващите каскади.

Децата таят голямо любопитство и към благородните професии, затова Kidso се е подготвил с невероятни докторски, полицейски, пожарникарски и други комплекти, с които децата ще влизат в интригуващи ролеви игри.

Играчките и придружаващите ги аксесоари са изградени от висококачествени материали по нормираните правила и ще подобрят цялостните когнитивни и двигателни умения на децата. Докато боравят с различни инструменти и прибори, децата ще се сблъскват с важна информация за тяхната полза и употреба. А докато се забавляват заедно, ще сформират своите деликатни говорни техники и социални умения.

Продуктите са подходящи за деца над 2-годишна възраст и съдържат необходимите инструкции за употреба.

Начин на плащане
maestro
visa
discover
visa-electron
mastercard
dinersclub
Продуктът е добавен към желани продукти
Продуктът вече е добавен в любими