Филтриране по

Бранд

Виж още Виж по-малко

Цена

26 лв. 115 лв.

Възраст

Виж още Виж по-малко

Пол

Виж още Виж по-малко

Сезон

Виж още Виж по-малко

В промоция

Виж още Виж по-малко

Ролери и кънки

Показани са 1-6 от общо 6 артикул(а)
Ролери - KSM Amaya 274512
Trustpilot stars

Ролери - KSM

Amaya
Редовна цена
-20%
119,99 лв Цена 95,99  лв
В наличност

Често задавани въпроси (FAQ’s)

Преди да изберете ролери, трябва да си отговорите на следните въпроси: на каква възраст е детето ви. дали е начинаещо , или напреднало. къде ще бъдат използвани – в зала/на специализирана площадка или на открито.

Ролерите основно се делят на два вида: КУАД (QUAD, съкр. от quadrat „квадрат“) ИНЛАЙН (INLINE „в една линия“)  Понякога хората се объркват, че разликата е в броя на колелат а, но инлайн ролерите също могат да имат 4 колела, просто разположението им е различно – повече наподобяват кънките за лед , затова са известни и като ролери с острие . При инлайн ролерите колелата могат да бъдат 3, 4 или 5. За напредналите те са по-удобни за каране навън, тъй като благодарение на разпределените в една линия колела, по-лесно избягват различните неравности по настилката . При тях е обърнато специално внимание на поддържането на глезена, което ги прави предпочитани за скоростно каране.  QUAD ролерите имат 4 колела , разположени 2 х 2, поради което ги наричат още ролкови кънки . Те осигуряват по-добър баланс и са по-подходящи за начинаещите кънкьори .

Ролерите за малки деца е добре да бъдат от тип ботушче , за да поддържат глезена и ходилото. С този модел детето се постига повече стабилност и детето се чувства по-уверено. Ролерите за тийнейджъри са различни и изборът им основно зависи от степента на напредналост. Когато купувате ролери за малко дете, имайте предвид, че дори да бъдат с един размер по-големи, те пак могат да бъдат удобни за каране. П росто внимавайте, когато затягате връзките и коланите. Носенето на по-дебели чорапи за „обиране“ на излишното пространство не се препоръчва, тъй като предизвиква потене и прихлъзване на ходилот о. Не купувайте ролери, които са по-големи с повече от един размер!

Въпреки изброените по-горе привлекателни характеристики на инлайн ролерите, QUAD по-често (но невинаги) се препоръчват за начинаещи . Разположените им по двойки отпред и отзад колела гарантират по-добър баланс на нетренираното тяло при по-ниска скорост. Освен това могат да осигурят добра подкрепа за глезена, което е важно за начинаещите. Произвеждат се три модела QUAD ролери : с нисък маншет (low cuff) със среден маншет (middle cuff) ,покриващ глезена високи, тип ботуш (high cuff) Това разделение се отнася и за инлайн ролерите. При тях ниският маншет е за скоростно каране и категорично не се препоръчва за начинаещи. Като цяло няма категорично правило кой от двата вида ролери е по-добър за начинаещи, макар QUAD да имат известен превес.

Теоретично едно дете може да се научи да кара ролери още на 2 или 3-годишна възраст – предполага се, че тогава то вече има достатъчно умения да пази равновесие. Можете да направите прост тест в домашни условия, за да проверите това. Помолете детето да застане на един крак и да се опита да остане в тази поза няколко секунди . Ако все пак имате съмнения, консултирайте се с педиатъра си. Повечето деца проявяват интерес и имат нужните умения за каране на ролери около 4 – 5-годишна възраст. Но независимо кога е започнало да кара ролери, детето винаги трябва да бъде под родителско наблюдение. Освен това не забравяйте, че децата винаги копират родителите си. Ако излизате заедно да карате ролери, винаги слагайте предпазните аксесоари – така детето ще свикне с тях и ще ги използва постоянно.

Карането на ролери развива чувството за равновесие, координацията и концентрацията както при децата, така и при възрастните, също така „работи“ върху различни мускулни групи – основно на гърба и краката. Множество наблюдения доказват, че това занимание може да се използва с успех в борбата с детските пристрастявания, например към телефон, таблет или телевизия. При възрастните може да замени бягането, ако са необходими кардиоупражнения. Средностатистически възрастен изразходва около 450 калории за час каране на ролери. Правени са наблюдения, според които при възрастните (дори да са начинаещи) карането на ролери може значително да подобри мозъчната дейност, да помогне за засилване на паметта и да повиши настроението , тъй като се отделят ендорфини, познати още като „хормоните на щастието“.

Свързани блог публикации

Кънките и ролерите са прекрасен начин да разнообразите ежедневието на вашето дете. То ще се влюби във възможността да практикува свободното си пързаляне сред природата, в междуградските алеи и с приятели.

Подхдящи за употреба върху равна повърхност, пособията за пързаляне са изработени от висококачествени материали, които издържат при сериозно натоварване. Снабдени са с полумеки обувки с PP рамка и колела с лагери, изработени от PU и PVC материал за по-лесно усвояване на скоростта. Те са прикрепени към рамката на обувката с метални компоненти за здравина и стабилност.  Вашето дете ще упражнява контрол върху интензивността на скоростта и засилването, а с помощта на спирачка ще може да стопира движението и да спре, когато пожелае. Моделите се обуват удобно чрез двойно подсигурени катарами и връзки, които идеално пасват на размера на ходилото и глезена, като някои модели разполагат със система, която регулира размера на 4 етапа.

Изпробвайки собствените си умения на баланс и правилна координация с помощта на атрактивните ролери и кънки, децата ще стимулират развитието на двигателните си функции. Когато се налага да избират терен и посока на движение,у децата ще се инициира многопластово и логическо мислене. А когато карат в гупа с приятели, ще подобрят комуникативната си ловкост и  ще разширят речевите си познания. Това средство гарантира проява на изобретателния дух на децата, на тяхното въображение и креативност.

Дизайнерски изработените модели изразяват свежата визия на Amaya, компания, която създава предизвикателни пособия за игра и развитие. Вълнуващите цветови съчетания са подходящи за момчетата и момичетата, които искат да усетят прилива на свобода и да узнаят собствените си възможности.

За придирчива пезопасност е необходимо да наблюдавате детето си, поне в първите етапи на практикуване. А за необходимите размери на моделите, магазинът е предоставил конкретна таблица.

Начин на плащане
maestro
visa
discover
visa-electron
mastercard
dinersclub
Продуктът е добавен към желани продукти
Продуктът вече е добавен в любими