Филтриране по

Бранд

Виж още Виж по-малко

Цена

3 лв. 15 лв.

Възраст

Виж още Виж по-малко

Пол

Виж още Виж по-малко

В промоция

Виж още Виж по-малко

Топки

Показани са 1-20 от общо 31 артикул(а)

Често задавани въпроси (FAQ’s)

Топките са сред най-универсалните, достъпни, полезни играчки за малчуганите. Ако детето току що е проходило, изберете по-малка и лека топка, за да стимулирате грубата моторика. За по-големите – може спортни или актуалните air топки , които развиват въображението, отборната игра, мускулатурата и поощряват активността на открито. Консултантите препоръчват да проверяваме „нивото на помпата“ – каква е отскокливостта, „плоскостта“ – да е стабилна по време на летеж, да не изпуска въздух.

Изборът на топки за мъници е по-лесен – те са произведени от изкуствена кожа, полиуретан, поливинилхлорид и др. Поискайте компетентна консултация, ако търсите професионална топка за конкретен спорт или тренировка. Те се различават по размери и специфични характеристики – износоустойчивост, тежест, големина, плътност, качество на шевовете, настилка и др.  Чест фактор за качеството на една топка е и нейната цена.  Някои видове са изработени от иновативни технологии, по-издръжливи материали, по-добри показатели на летене. Проверете устойчивостта на деформация и способността да отблъсква влага – те също са важни показатели за стойността на топките.

Да, препоръчително е, ако детето прояви интерес към даден спорт, да изберете и съответната топка.  Футболните са най-популярни – те се различават по размери, дизайн, качество на шевовете и др.  Най-обемни са баскетболните топки- производителите ги специфицират според конкретната повърхност /на открито или закрито/ , нишките на подсилване, допълнително залепване, сцепление върху кожата на ръката и др. особености. Тенис топките са произведени главно в ярък жълт цвят, с различна вътрешна плътност и отскокливост – преценете на каква настилката на корта ще практикувате. Топките за „червени“ кортове са, например, с по-малки размери и по-висок отскок от тези за бързи настилки.

Всяко дете е малка Вселена . В момента, в който проходи и може самостоятелно да се придвижва, е в състояние вече да хваща с ръце топката, да я хвърля или дори подритва. Следете развитието на малкото съкровище , то само ще ви подскаже кога е готово да се учи и играе чрез топките

Свързани блог публикации

„…Хвърляме топката и я ловим….И се прескачаме-миг не стоим.“ /авт. А. Босев/

Всяко дете обича игрите с топка – да рита, да я хвърля, тупка, търкаля. За възрастните подобни движения са естествени и лесни, но децата ги усвояват постепенно и индивидуално.
Купете малка и лека топка за начало, която ще е удобна за мъничето.

Децата учат най-бързо по време на игра – покажете им базовите движения като търкаляне или ритане, застанете срещу тях и поиграйте заедно.
Дори играта с най-обикновена топка учи малчуганите на ценни качества и умения- запомнят нови думи, развиват пространствено мислене, ред и творчество и др.
Преценете възможностите и възрастта на детето, за да обсъждате заедно различни предизвикателства, през които преминавате  по време на заниманията. Така го стимулирате да взема решения и да изразява намерения.
Покажете на детето дадена игра с топка, дори това да е простичко хвърляне или улавяне с ръце. Ако се затруднява в началото, пробвайте с балони – те летят по-плавно и малчугана може по-лесно да управлява движенията си и да усъвършенства грубата моторика.

За да развиете координацията око-ръка, осигурете на палавника кош и му покажете как да хвърля в него топката. Окуражавайте и го хвалете, обсъждайте  ситуациите, така обогатявате речниковия му запас и когнитивното развитие.
За децата над 2 години са подходящи топките с различна големина, форми и цветове. Те свикват да решават „проблеми“ по време на играта, да разпознават  цветове, усъвършенстват все по-бързо своя баланс и двигателни способности.
Спортуващото и активно дете е здраво и винаги в настроение. Ако малчуганите проявяват интерес към даден спорт с топка – непременно му съдействайте.
Футбол, баскетбол, тенис, бейзбол – топките са толкова различни по цветове, тежест, дизайн, големина. Детето ще заякне и развие мускулатурата си, ще бъде малкият победител на спортната площадка.
Всяко дете се развива със своя скорост и динамика. Ако  видите, че то се изнервя или не се интересува от играта с топка, не го насилвайте – спрете и опитайте отново след няколко дни.
Детето учи, когато се забавлява.

Помогнете му, като изберете заедно най-подходящата топка от онлайн магазина на КИДСО. Ние имаме топка за всяко дете!

Начин на плащане
maestro
visa
discover
visa-electron
mastercard
dinersclub
Продуктът е добавен към желани продукти
Продуктът вече е добавен в любими