Филтриране по

Бранд

Виж още Виж по-малко

Цена

2 лв. 26 лв.

Възраст

Виж още Виж по-малко

Пол

Виж още Виж по-малко

Топки

Показани са 1-20 от общо 41 артикул(а)

„…Хвърляме топката и я ловим….И се прескачаме-миг не стоим.“ /авт. А. Босев/

Всяко дете обича игрите с топка – да рита, да я хвърля, тупка, търкаля. За възрастните подобни движения са естествени и лесни, но децата ги усвояват постепенно и индивидуално.
Купете малка и лека топка за начало, която ще е удобна за мъничето.

Децата учат най-бързо по време на игра – покажете им базовите движения като търкаляне или ритане, застанете срещу тях и поиграйте заедно.
Дори играта с най-обикновена топка учи малчуганите на ценни качества и умения- запомнят нови думи, развиват пространствено мислене, ред и творчество и др.
Преценете възможностите и възрастта на детето, за да обсъждате заедно различни предизвикателства, през които преминавате  по време на заниманията. Така го стимулирате да взема решения и да изразява намерения.
Покажете на детето дадена игра с топка, дори това да е простичко хвърляне или улавяне с ръце. Ако се затруднява в началото, пробвайте с балони – те летят по-плавно и малчугана може по-лесно да управлява движенията си и да усъвършенства грубата моторика.

За да развиете координацията око-ръка, осигурете на палавника кош и му покажете как да хвърля в него топката. Окуражавайте и го хвалете, обсъждайте  ситуациите, така обогатявате речниковия му запас и когнитивното развитие.
За децата над 2 години са подходящи топките с различна големина, форми и цветове. Те свикват да решават „проблеми“ по време на играта, да разпознават  цветове, усъвършенстват все по-бързо своя баланс и двигателни способности.
Спортуващото и активно дете е здраво и винаги в настроение. Ако малчуганите проявяват интерес към даден спорт с топка – непременно му съдействайте.
Футбол, баскетбол, тенис, бейзбол – топките са толкова различни по цветове, тежест, дизайн, големина. Детето ще заякне и развие мускулатурата си, ще бъде малкият победител на спортната площадка.
Всяко дете се развива със своя скорост и динамика. Ако  видите, че то се изнервя или не се интересува от играта с топка, не го насилвайте – спрете и опитайте отново след няколко дни.
Детето учи, когато се забавлява.

Помогнете му, като изберете заедно най-подходящата топка от онлайн магазина на КИДСО. Ние имаме топка за всяко дете!

Начин на плащане
maestro
visa
discover
visa-electron
mastercard
dinersclub
Продуктът е добавен към желани продукти
Продуктът вече е добавен в любими