Филтриране по

Бранд

Виж още Виж по-малко

Цена

5 лв. 55 лв.

Възраст

Виж още Виж по-малко

Пол

Виж още Виж по-малко

В промоция

Виж още Виж по-малко

Гризалки и чесалки

Показани са 1-20 от общо 23 артикул(а)

Често задавани въпроси (FAQ’s)

Чесалките/гризалките за никнещи зъби са играчки , които бебето може да сложи в устата си и по този начин да облекчи напрежението и дискомфорта във венците. Бебетата получават облекчение от дъвченето на този вид играчки, тъй като те упражняват лек натиск върху венците . Бебетата са много различни, затова родителите трябва да бъдат наблюдателни, за да открият какво е подходящо за собственото им дете – дали да му изберат гризалка/чесалка , или е достатъчно да му дадат просто парче хавлиен плат, който да дъвче, за да се почувства по-добре.  Причините, поради които бебетата обичат да дъвчат чесалки/гризалки, са свързани не само с о блекчаване на състоянието при никнещи зъби. Тази потребност е естествена част от развитието на детето – всичко, което сложи в устата си, го насърчава да движи езика си, което от своя страна му дава информация за устройството на устната кухина и полага основите за развитието на речта.

Има няколко важни правила, които трябва да имате предвид, когато избирате гризалка или чесалка за вашето дете. На първо място, трябва да се уверите, че тя е подходяща за него и че може да облекчи дискомфорта, съпровождащ никненето на зъбите.  Например ако бебето ви предпочита да дъвче своето одеялце или дрехи, най-подходяща би била памучната гризалка/чесалка . Ако обаче му харесва да „дъвче“ твърди повърхности (вкл. предмети от бита) , може би ще трябва да го снабдите с г умена или дървена гризалка/чесалка. Някои от тях имат вибрираща функция, която допълнително успокоява венците . Размерът на чесалката/гризалката която ще изберете, също е от голямо значение. Диаметърът и́ не трябва да бъде по-малък от 4 см, за да се предотврати случайното и́ поглъщане или напъхване в носа. От друга страна обаче, трябва да избягвате твърде големите модели, които детето няма да може да държи в устата си.

Много е важно след всяко използване на гризалката/чесалката тя да бъде почиствана, като в зависимост от модела можете да я измиете или в съдомиялната, или в пералнята. Редовно проверявайте гризалката/чесалката за нарушения в целостта. Ако тя е от гума или дърво , след време може да се напука или надраска, а в пукнатините се задържа мърсотия, която трудно се почиства. 

Най-добре би било да избягвате да давате на вашето бебе да гризка бисквити за облекчаване на състоянието на венците при никнещи зъби – те съдържат захар, която може да доведе до появата на кариеси.  Що се отнася до гризалките/чесалките, препоръчваме да избягвате: пластмасовите – поради наличието на ВРА, PVC и фталати боядисаните – поради риска да съдържат олово тези с недобър външен вид или съдържащи части , които могат да се счупят, тъй като представляват потенциална опасност за здравето на вашето бебе

Естествените материали винаги са най-добрият избор, когато търсите качествен и безопасен продукт за своето любимо същество. Препоръчваме ви да се спрете на 100% натурална гума или памук. Плюшените играчки или обикновената мека памучна тъкан могат да облекчат дискомфорта при никненето на първите млечни зъбки на вашето бебе. Съдържащите медицински силикон също са изключително безопасни – те са устойчиви на физическо натоварване и се почистват най-лесно в сравнение с всички други материали 

Да, за допълнително облекчаване на състоянието, свързано с никненето на млечните зъби, бихте могли да охладите гризалката/чесалката в хладилника. Студенината ще накара венците да изтръпнат и по този начин болката ще намалее.  В никакъв случай не замразявайте гризалката/чесалката , тъй като при контакт с ледената повърхност венците могат сериозно да се увредят. Също така можете да използвате гел за никнещи зъби , който да нанесете върху контактните точки между гризалката/чесалката и венците.

Свързани блог публикации

За периодите, свързани с растящите зъбки, Kidso има атрактивно решение. Като заложите на веселите гризалки и чесалки, вие ще осигурите на вашето бебе мигове на спокойствие.

Тяхната забавна форма е подходяща за бебета на 0+месечна възраст, като магазинът разполага с модели, предназначени за 3+, 6+, 12+месеца. Може да разчитате на безопасната изработка на пособията, защото те са изчистени от съдържанието си на BPA. В състава им влизат висококачествени силикон, пластмаса и други материали, съобразени с детската безопасност и растеж.

Те са пригодени за държени от немирните ръчички с удобно дръжки и ще впечатлят всеки любопитен поглед. Докато натъркват своите раздразнени места по венците, бебета ще могат да се радват на различни дрънкащи звуци. Играчките имат весели принтове и многоцветни съчетания. Тези функции ще подобрят двигателната бебешка система, както и ще стимулират слуховите и зрителни възприятия.

Предложенията за чесалки с охлаждащ ефект са много сигурен начин за облекчаване на венците. Те разполагат с оребрени части с охлаждащ ефект, които задържат студенината за дълго време. Те ще снемат натрупаната червенина, което веднага ще се отрази върху настроението на вашето малко бебе. Моделите съчетават различни на допир материи – твърди или по-деликатни части, които са идеални за начесване и подпомагат поникването на зъбчетата. Те са идеални за периода на поникване на  кучешки зъбки, кътници и други по-болезнени зъби.

Веселите модели имат много аксесоарни добавки като цветни рингове, огледалца, кърпи с флорални и други апликации. Може да заложите на разнообразни форми чесалки с много приложения като гердани за дъвчене, мултиактивна играчка мече, светеща чесалка и много други интригуващи детското внимание модели.

Те са съвместими с почти всички стерилизатори, но по съображения за безопасност, производителите препоръчват смяна на играчката за дъвчене на 4 седмици. Те са създадени от NUK, Chicco, Fisher price и други брандове, следващи дългогодишния си опит за правилното детско развитие.

Начин на плащане
maestro
visa
discover
visa-electron
mastercard
dinersclub
Продуктът е добавен към желани продукти
Продуктът вече е добавен в любими