Филтриране по

Бранд

Виж още Виж по-малко

Цена

37 лв. 170 лв.

Възраст

Виж още Виж по-малко

Пол

Виж още Виж по-малко

В промоция

Виж още Виж по-малко

Проходилки и буталки

Показани са 1-17 от общо 17 артикул(а)

Често задавани въпроси (FAQ’s)

Колкото и да ни се иска да дадем категоричен отговор на този въпрос, липсва единна позиция, около която да се обединяват експертите. Важно е да знаете, че не бива да използвате проходилка, преди детето да е започнало да седи стабилно. Някои лекари препоръчват да се изчака моментът, когато започне да се изправя само̀, придържайки се за някаква опора (напр. мебел) . При всички случаи трябва да имате предвид, че поставянето в проходилка от прекалено ранна възраст крие рискове за увреждане на детето.

Това приспособление не само осигурява възможност за придвижване и престой на детето, но и дава възможност на родителите да се посветят на други свои ангажименти. Днес повечето проходилки са снабдени и с различни забавни елементи, с които детето може да се заиграе. Важно е обаче да не го оставяме прекалено дълго в нея. Желателно е приучването да става постепенно, като в първите дни е само няколко минути и постепенно продължителността се увеличава. Според голяма част от проучванията оптималното време за престой в проходилката е 20 минути.

На пазара се предлагат множество модели с различни форми и функционалности, но най-важното при избора е да се съобразите със степента на развитие на своето дете. Най-общо можем да разделим проходилките на 3 групи: седящи, тип „паяк“ трансформиращи се тип „Walker“ ( по-долу е представено подробно описание на всеки от видовете ).

Този вид проходилка е позната и под името „седяща“. Представлява меко столче на колелца , оградено от защитен борд. При използването ѝ детето се придвижва без родителска помощ и е защитено от удар в опасни ръбове, мебели или стени. Престоят в този вид проходилка укрепва детските крачета и развива умението за придвижване.

Този вид проходилки се предлагат в различни варианти: 2 в 1, 3 в 1, 4 в 1 и т.н. Обща характеристика на тези продукти е, че съвместяват няколко функции , които ги правят едновременно полезни и забавни за детето. Част от тях са класическа проходилка, люлеещ се стол, количка за бутане, колело за бутане и др. С покупката на такъв многофункционален артикул бихте могли да спестите и средства, и място, но имайте предвид, че честата смяна на функцията (т.нар. трансформация) и дългата употреба водят до бързо амортизиране на продукта.

Това са т.нар. „проходилки за бутане“ . Те спомагат за самостоятелното ходене на вашето мъниче, като му позволяват да се подпира, дават му по-голяма стабилност и по-голяма увереност при придвижване. В повечето случаи разполагат с интересни игри , които от своя страна спомагат за развитието на детското въображение. За да се спрете на този модел, е важно детето да се изправя стабилно и вече да е направило първите си самостоятелни крачки.

Водеща при избора на проходилка е сигурността , затова изберете модел, който е със стабилна и широка основа и добър защитен борд. Трябва да обърнете специално внимание на колелцата, които е препоръчително да се въртят на 360 градуса. Също така, ако са по-малки и повече на брой, проходилката ще бъде по-маневрена и стабилна. Друг основен компонент е седалката – тя трябва да бъде достатъчно широка и със средна твърдост. Възможността за регулиране на височината и наличието на стопери за колелцата също са препоръчителни и предполагат по-дълго и безопасно ползване.

Не препоръчваме използването на проходилка, преди бебето да може да седи самостоятелно, както и преди да е навършило седем месеца . Кожните проблеми също предполагат ограничаване на използването на проходилка, тъй като продължителното седене може да ги обостри. Заболявания като рахит, лош мускулен тонус на крачетата или проблеми с двигателната система също изключват ползването на проходилка.

Свързани блог публикации

Магазин Kidso предлага интересни артикули за сигурността на вашето бебе по време на  неговите първи стъпки. Съчетавайки развиващи умения и защита, мултифункционалните проходилки и буталки ще осигурят необходимата стабилност и закрепване на вашето дете по време на прохождащия период.

За максимална сигурност моделите са снабдени с противоплъзгащи крачета и стопери за нежелано преобръщане, което позволява волно движение на децата. Те разполагат с удобни, следващи растежа на детето седалки, които за определени модели са с пространствено отделение във вид на багажник за складиране на играчки.

Разнообразието на коли и мотори за бутане или самостоятелно придвижване с крачета са снабдени с удобни волани за индивидуално управление. А проходилките се окачествяват като мултифункционални 3 в 1 уреди. Те служат за придвижване в изправено положение с помощта на подвижни колелца, но също така имат механизъм за превръщане в люлка или занимателно бънджи чрез трансформираща си основа.

Моделите разполагат с музикални панели и интерактивни играчки за развитие на креативното въображение и сетивни възприятия.

Те са  изградени от висококачествени материали и стабилна структура за безопасност на децата по световните нормирани наредби за стандарт и ще помогнат на вашето бебе да усвои уменията си за баланс като насърчат естественото му развитие.

С помощта на интерактивните играчки ще опознават различни наименования на предмети и ще развиват своите вербални умения.

Самата поддръжка е лесна заради естеството на качествените материали. Те могат да бъдат удобно съхранявани, защото са с компактни размери, а някои могат да се сгъват и прибират за допълнително пестене на място. Продуктите са предназначени за деца над 6-месечна възраст и са минали тест качество за стабилност. Създадени са от световни и български производители на детски и бебешки артикули за прохождане като Lorelli, Cangaroo, Chicco, Chipolino  и много други брандове, целящи висок стандарт и качество на продуктите.

Начин на плащане
maestro
visa
discover
visa-electron
mastercard
dinersclub
Продуктът е добавен към желани продукти
Продуктът вече е добавен в любими