Филтриране по

Бранд

Виж още Виж по-малко

Цена

5 лв. 10 лв.

Възраст

Виж още Виж по-малко

Пол

Виж още Виж по-малко

В промоция

Виж още Виж по-малко

Занимателни играчки

Показани са 1-20 от общо 49 артикул(а)

Често задавани въпроси (FAQ’s)

Интерактивни са тези играчки, които предполагат детето да извършва конкретни действия, докато борави с тях. Например за най-малките (между 1 и 2-годишна възраст) се предлагат модели с бутони, които се натискат и по този начин възпроизваждат различни мелодии или думи .

Интерактивните играчки не само не са вредни, а са препоръчителни, защото провокират децата да изпълняват определена задача. Те спомагат за осъзнаване на връзката ухо – око – ръка (звук – зрение – двигателни умения). Това спомага за по-бързото развитие на мозъчната дейност, особено при най-малките.

Интерактивните играчки са създадени да обучават и да провокират действие. Те се различават според възрастта на децата, за които са предназначени. Най-малките се учат да познават цветове и звуци, да изпълняват елементарни команди и да комбинират действия – например едновременно бутане и натискане или задържане и бутане. При по-големите този вид играчки са в помощ на обучението и тренират паметта. Важно е при избора им винаги да съобразявате с годините на детето и да следите възрастовото ограничение, отбелязано на етикета/опаковката на продукта.

Интерактивните играчки могат да бъдат полезни дори за 6-месечно бебе. Разбира се, когато става дума за съвсем малки деца, родителят трябва активно да участва в играта , да показва какво трябва да се направи и да насърчава повторението на дадено действие.

Интерактивните играчки се произвеждат от разнообразни материали, за да отговорят на нуждите на децата в различните им възрасти. За най-малките те са най-често от пластмаса, което ги прави лесни за почистване. Има и модели с гумени елементи и детайли от плат, които учат детето да различава различни повърхности и текстури. Когато са предназначени за по-големи деца, материалите обикновено са комбинирани (например в комплектите за сглобяване на ходещ робот се използват пластмасови и метални части).

Свързани блог публикации

За да осигурим на вашето дете качествено развитие и благоприятна среда за развиване на креативното мислене, ние сме подбрали богат асортимент от занимателни играчки с атрактивни функции и аксесоари.

За стимулиране на фината моторика и затвърждаване на двигателните умения, ние предлагаме на вашето дете веселия свят на конструкторите със атрактивни стикери, пъзели  и комплекти на мозайки. С помощта на заоблени тухли, пъзел части, пинчета и други елементи, детето ще създава свои творчески форми и ще научава интересни факти за тяхното приложение. Децата ще се сблъскат с геометрични форми, ще подобрят цветоусещането си и ще участват в забавни колективни игри за разпознаване на апликираните животни, превозни средства и други предмети и обекти.

Изберете забавния леопард, който  има обучителните функции да се движи, а детето ще го последва и развива своите мускули и координативни техники. Или на интригуващите интерактивни кученца с включена технология Smart stages на три образователни нива с чудесни песни, фрази и звуци, стимулиращи когнитивните умения у децата.

За насърчаване на креативността  и въображението, нашите дъски за рисуване и писане ще дадат възможност на вашето дете да изрази своите виждания за света и да надгради совите познания за букви и цифри. Заложете и на множеството творчески комплекти за стимулиране на сръчността като пластелини, карти за оцветяване с пръсти, бои, моливи и други пособия за осъществяване на художествено творение.

Вашето дете ще бъде зашеметено от разнообразието на играчки, с които да надхвърля и развива своите възможности. Те са пригодени за деца над 6-месечна възраст като са изработени от висококачествени материали, съобразени с международните директиви за стандарт.

Създадени са световни и български производители, които чрез статистики и строги опити създават креативни модели за качествено развитие и стимулиране на детските умения още в ранна възраст като Chicco, Dino toys, Game movil, Educa, SES, Lego и много други, вложили своето старание, усет и любов.

Начин на плащане
maestro
visa
discover
visa-electron
mastercard
dinersclub
Продуктът е добавен към желани продукти
Продуктът вече е добавен в любими