Филтриране по

Бранд

Виж още Виж по-малко

Цена

5 лв. 69 лв.

Възраст

Виж още Виж по-малко

В промоция

Виж още Виж по-малко

Игри за рисуване и оцветяване

Показани са 1-20 от общо 37 артикул(а)

Често задавани въпроси (FAQ’s)

Рисуването и оцветяването са забавни занимания за децата . Те ги забавляват и насърчават да се развиват чрез лично творчество Подобряват уменията им за координация, цветовите им възприятия Възпитават ги в естетика Тези игри са идеални за задържане на вниманието на децата за по-дълго време . Родителите също могат да се включват в тях, което ще им даде възможност да се забавляват и да споделят време с любимите си същества. Рисуването и оцветяването привличат детския интерес, тъй като включват създаването на забавни образи, любими герои, животни, растения , а палитрата от цветове ги предизвиква да развихрят въображението си.

Това са интерактивни игри . Детето упражнява фината си моторика и подобрява координацията между ръцете и очите Игрите за рисуване и оцветяване са образователни и действат като добър инструмент за упражняване на ума, както и за развитие на пространствената ориентация и паметта Освен че стимулират творческото мислене на децата, те подобряват концептуалното им мислене и им помагат да изразят себе си чрез изкуството Допълнително предимство е, че могат да се играят от хора от всички възрасти

Игрите за рисуване и оцветяване са много и различни видове: Настолната игра за рисуване представлява набор от листове прозрачна хартия, карти с рисунки и изтриващ се маркер Магнитната дъска за рисуване разполага с цветна магическа дъска, която може да се трие. Това е интерактивна игра, подходяща за цялото семейство Играта за рисуване с невидимо мастило е интересна, тъй като подобрява вниманието, концентрацията и способността на вашето дете да мисли. Чрез нея се тестват уменията за наблюдателност на детето Друга интересна игра с идея да развие уменията за визуализация и творческо мислене е играта с комбиниране на различни елементи от карти . Тя помага на децата да преминат от етапа на прерисуване на картите към творческата им интерпретация Подходяща за по-малките деца е играта тип мозайка , която се предлага в най-различни комплекти и с различен размер на частите. При нея не се рисува с молив или четка, а с разноцветни елементи, които могат да бъдат във формата на кръгче, квадратче или друга. Децата нареждат частите върху специалната подложка във формата на рисунка. По този начин те развиват фината моторика, въображението и креативността си

В момента, в който децата могат да държат молив , са готови да се научат да драскат с него по листа. Откритието, че може да оставят следи във вид на точки, чертички и завъртулки, е много вълнуващо за тях. С порастването идва и интересът към интерактивните игри на компютър или таблет . Всяко дете се развива с различно темпо. Следвайте го и то само̀ ще ви ориентира кога е готово и с какво му се играе.

Свързани блог публикации

Децата започват да рисуват още преди да се научат да четат или пишат. Според психолози, детската рисунка „говори“ много. Изразяването чрез изкуство естествено предразполага мъниците и е в основата на хармоничното и здравословно развитие на крехката детска психика. Рисуването успокоява, откъсва от лошото настроение и натрупан стрес.

Рисунките могат да „разкажат „много за емоционалното състояние на детето, за което думите не стигат. Чрез формите, експресията и комбинацията от цветове, децата „изваждат“ на показ своите чувства, надежди и стремежи . Стават по-сръчни, възприемат цветовете по-реално и практично.
Като направи или оцвети красива рисунка, малкият творец се радва  и гордее, получава заслужени похвали, вярва в себе си и своята уникалност. Подкрепеното дете днес, израства като самоуверена и креативна личност утре, готова да решава проблеми и открива нови пътища.

Рисуването стимулира нестандартното мислене и дава възможност детето да покаже фантазията си на листа или дъската.
Оцветяването с боички е универсален език, който децата владеят спонтанно и с удоволствие. Очите на малкия художник виждат света по различен от възрастните начин, детето се учи да оценява и анализира работата си.
Като творчески акт, рисуването/оцветяването на картина несъзнателно стимулира умственото развитие, подкрепя връзките между двете полукълба, детето разгръща пълния си потенциал.

Децата, които създават нещо, свикват да са по-наблюдателни и впечатлителни. Колкото повече време детето отделя в творчески занимания, толкова по-целеустремено става. Мъникът свиква, че за да постигне резултати, трябва да вложи усилия и време.
Рисуването подобрява координираните движения от ранна възраст. Децата стават по-прецизни в изпълнението на фини действия  с пръстите / фина моторика/. Това ще улесни писането в по-късен етап от развитието .
Мили деца, рисувайте, за да сте щастливи и спокойни, а Вашите родители и учители да „разчитат“ какво се случва с вас.

Начин на плащане
maestro
visa
discover
visa-electron
mastercard
dinersclub
Продуктът е добавен към желани продукти
Продуктът вече е добавен в любими