Филтриране по

Бранд

Виж още Виж по-малко

Цена

2 лв. 281 лв.

Възраст

Виж още Виж по-малко

Пол

Виж още Виж по-малко

В промоция

Виж още Виж по-малко

Детски конструктори

Показани са 1-20 от общо 122 артикул(а)

Често задавани въпроси (FAQ’s)

Научни изследвания доказват, че децата, които играят с конструктори и мозайки, подобряват своите умения в следните области: двигателни умения и координация между очите и ръцете пространствено мислене речеви и езикови умения нестандартно мислене социални умения ( когато няколко деца играят заедно) логическо (математическо) мислене

Най-често тези занимания се препоръчва да започнат, когато детето е навършило 3-години. Съществуват обаче конструктори и мозайки, подходящи и за по-малките (на възраст от 2 до 3 години) . Прочетете внимателно какво пише на опаковката на продукта – там производителят е указал препоръчителната възраст.

Най-малките деца играят с конструктори и мозайки , чиито елементи са по-големи, по-малко на брой и със заоблени краища (без остри ъгли). Те се сглобяват и разглобяват по-лесно. При по-големите деца елементите стават повече и с по-малък размер , а сглобките изискват повече прецизност .

По правило върху опаковката на всички конструктори е посочена препоръчителна възраст – това е един от ориентирите. От значение е и тематичната област на конструктора . Ако детето ви проявява интерес към природата, добре би било да изберете такъв, който съдържа фигурки или елементи с животни, дървета и т.н. Ако обича автомобили, изберете конструктор, с който се правят коли . Важно е да задържа интереса и вниманието на детето, тъй като по този начин то се увлича в играта и развива различни полезни умения . Не избирайте конструктори, които са твърде сложни или изискват умения , които детето все още не придобило. Твърде трудните задачи са неразбираеми за него и не го привличат.

Препоръчително е в първите игри с конструктор или мозайка да участва и родителят. Така детето научава какви са възможностите на играта, а след това го води собственото му въображение и го предразполага към следващи самостоятелни игри. Преди първата игра прочетете инструкциите за употреба на конструктора . Те ще ви покажат какви са неговите възможности и ще ви дадат ценни идеи за игри .

Свързани блог публикации

Този тип занимателни играчки се характеризира с много ползи върху развитието на детското въображение, мислене и цялостен прогрес. Страницата на магазина ви дава избор на огромен асортимент от конструктори с блокчета, мозайка и мъниста за многостранно детско развитие и забавление.

Заложете на конструктори с над 800, дори над 900 части и елементи, с включени модулни основи и други аксесоари, за изграждане на познати предмети и обекти или на абстрактни фигури, идващи от собствената креативност на детето. Освен необходимите елементи за конструиране, комплектите може да включват интересни кутии и куфари за съхранение и транспортиране, забавни камиони с ремаркета и други многоцветни аксесоари.

Предоставените модели са възможни за употреба от деца над 9-месечна възраст като са създадени от брандове, известни в световен мащаб с качествените си пособия за игра. Това са Amaya, SES, Mochtoys, Game movil  и други компании, свързващи  образователните потребности с върховно забавление.

Тези продукти дават възможност за изграждане на забавни коли, хеликоптери, лодки , весели човечета, къщи и цели градски условия. Децата ще изпитат своята сръчност, умения за координация и ще затвърдят своите двигателни техники. С подобен тип игри децата съумяват да се фокусират върху дадена задача, което подобрява тяхната когнитивна гъвкавост. Развиват се още творческото мислене и комуникативните умения. Тъй като целта на играта изразява и забавление в колектив, децата ще усвоят важни социални техники. Ще съумяват да съставят собствено мнение, ще изслушват и уважават съотборника си. Тези ползи, които се предоставят от развлекателните конструктори, ще заемат своето приложение и в училищните и предучилищни занимания.

Изработката на комплектите е осъществена от висококачествена пластмаса и форми със заоблени краища, напълно безвредни за децата и тяхното здраве. Поради наличието на дребна части, които могат да бъдат погълнати, се препоръчва строг родителски надзор.

Начин на плащане
maestro
visa
discover
visa-electron
mastercard
dinersclub
Продуктът е добавен към желани продукти
Продуктът вече е добавен в любими