Филтриране по

Бранд

Виж още Виж по-малко

Цена

2 лв. 320 лв.

Възраст

Виж още Виж по-малко

Пол

Виж още Виж по-малко

В промоция

Виж още Виж по-малко

Нови конструктори

Показани са 1-20 от общо 41 артикул(а)

Често задавани въпроси (FAQ’s)

Научни изследвания доказват, че децата, които играят с конструктори и мозайки, подобряват своите умения в следните области: двигателни умения и координация между очите и ръцете пространствено мислене речеви и езикови умения нестандартно мислене социални умения ( когато няколко деца играят заедно) логическо (математическо) мислене

Най-често тези занимания се препоръчва да започнат, когато детето е навършило 3-години. Съществуват обаче конструктори и мозайки, подходящи и за по-малките (на възраст от 2 до 3 години) . Прочетете внимателно какво пише на опаковката на продукта – там производителят е указал препоръчителната възраст.

Най-малките деца играят с конструктори и мозайки , чиито елементи са по-големи, по-малко на брой и със заоблени краища (без остри ъгли). Те се сглобяват и разглобяват по-лесно. При по-големите деца елементите стават повече и с по-малък размер , а сглобките изискват повече прецизност .

Дървените конструктори са по-екологични, с по-едри елементи и като цяло са предвидени за игра в по-ранна детска възраст. Тъй като дървото все пак е преминало обработка с бои, лакове и химикали, трябва да се внимава да бъдат безвредни. Пластмасовите елементи позволяват да се създава т по-сложни форми и като цяло имат по-големи възможности. Те обаче се чупят по-лесно, затова родителят трябва да има грижата да ги проверява редовно.

По правило върху опаковката на всички конструктори е посочена препоръчителна възраст – това е един от ориентирите. От значение е и тематичната област на конструктора . Ако детето ви проявява интерес към природата, добре би било да изберете такъв, който съдържа фигурки или елементи с животни, дървета и т.н. Ако обича автомобили, изберете конструктор, с който се правят коли . Важно е да задържа интереса и вниманието на детето, тъй като по този начин то се увлича в играта и развива различни полезни умения . Не избирайте конструктори, които са твърде сложни или изискват умения , които детето все още не придобило. Твърде трудните задачи са неразбираеми за него и не го привличат.

Препоръчително е в първите игри с конструктор или мозайка да участва и родителят. Така детето научава какви са възможностите на играта, а след това го води собственото му въображение и го предразполага към следващи самостоятелни игри. Преди първата игра прочетете инструкциите за употреба на конструктора . Те ще ви покажат какви са неговите възможности и ще ви дадат ценни идеи за игри .

Свързани блог публикации

Магазин Kidso поднася на вашето внимание иновативни конструктори, които са вдъхновени от зрелищни анимационни филми и филмови поредици. Ще се впечатлят всеки любител на сглобяването, защото изграждат идентичния свят на любимия герой и неговите невъобразими преживявания.

Тези приключенски комплекти интерпретират вълшебния леден свят на Замръзналото кралство от Disney, знаменитите Междузвездни войни и емблематичните герои от него, света на Hidden side, магичния свят на Хари Потър, щурите дребосъци – миньоните, Майнкрафт, комплекти от въображаемия свят на Playmobil и други атрактивни конструктори.

Незабравимите приключения, които предлагат конструкторите са подходящи за деца над 4-годишна възраст като са съобразени с изработка от висококачествени материали, безвредни за детското здраве.

Изберете експедиция с кану с Ана или излезте на разходка с каляската на Елза, създайте техния замръзнал свят и впечатляващ замък, а защо не и да си изградите сами забавния образ на Олаф. Впуснете се в галактически преследвания и сблъсъци с бластери, присъединете към Съпротивата с най-бързия космически кораб, станете джедай  и за върховно удоволствие си направете фигурата на Master Yoda. Влезте в историята на Hidden side и залавяйте чудовища с помощта на приложението, подкарайте страхотното Porshce 911 Turbo с автентичен дизайн или си изберете от хилядите други предизвикателства, които светът на Lego е подготвил специално за вас. Всички комплекти съдържат нужния набор от тухли, блокчета, емблематични фигури и други елементи, които имат реален дизайн и наподобяват вашите любими случки, сцени и герои от поредиците.

Тази забавна игра подобрява фината моторика на децата и затвърдява техните двигателни умения. Докато играят и сглобяват колективно, децата се учат на ценни комуникативни техники и лесно се интегрират в социална среда. С помощта на цветните блокчета децата развиват своето творческо и креативно мислене и въздействат за развитието на цялостните когнитивни умения.

Поради наличието на дребни елементи и опасност от тяхното поглъщане, децата не бива да се оставят без родителски надзор.

Начин на плащане
maestro
visa
discover
visa-electron
mastercard
dinersclub
Продуктът е добавен към желани продукти
Продуктът вече е добавен в любими