Филтриране по

Цена

179 лв. 228 лв.

Възраст

Виж още Виж по-малко

Lego Architecture

Показани са 1-2 от общо 2 артикул(а)

Конструирането е дейност, която фокусира развитието на способностите на децата. Тези занимания осигуряват градивност в мисловния процес, моториката и съсредоточеността във вид на любознателна игра.

Историческата стойност за тази категория ефективно подобрява усвояването на информация за емблематични сгради и паметници. За тази цел може да заложите на конструктор Трафалгар скуер и Емпайър Стейт билдинг.

Трафалгар е лондонски площад, известен с разразилата се морска битка на н. Трафалгар през 1805 г. и победата на лорд Нелсън над Наполеоновия флот. В негова чест площадът получава това име. Заради ценната си историческа и политическа значимост, мястото в последствие придобива и туристически атракционен характер. Детайлната интерпретация съвместява Националната галерия с нейния:

  • емблематичен купол и фасада с колони
  • колоната на Нелсън, обградена с 4 лъва
  • фонтаните на площада и неговите 4 скулптурни фондамента

За детското интензивно любопитство може да заложите на най-големия модел на Lego Architecture до момента  (2019 г.), с който да конструират, известния в цял свят небостъргач Емпайър Стейт билдинг.

Неговата внушителна височина от 443 метра го прави един от най-известните забележителности в света, привличащ милиони посетители. Изразителният ар деко стил на сградата има смели геометрични форми, щедри орнаменти и цветове, които са заложени като репродукция в самия конструктор.

Извличането на полезна информация, свързана с историческата действителност е от огромно значение за подрастващите деца. Подходящи за предучилищна възраст, конструкторите могат да се приложат и за по-малки деца, които да развиват многостранното си мислене и въображение. Това усвояване на подредба и сортиране на размер по цвят и форма развива у децата интуицията за симетрия, баланс и подсъзнателни геометрични знания.

За изработката на моделите са използвани над 1760 пластмасови елемента, които могат да израждат множество форми и предмети. Съобразени с функцията си на обучително средство, конструкторите са създадени от Lego, компания,  която изразява  представите си за формулиране началните етапи на умственото и физическо, детско развитие.

Начин на плащане
maestro
visa
discover
visa-electron
mastercard
dinersclub
Продуктът е добавен към желани продукти
Продуктът вече е добавен в любими