Филтриране по

Цена

16 лв. 272 лв.

Възраст

Виж още Виж по-малко

В промоция

Виж още Виж по-малко

Lego Friends

Показани са 1-3 от общо 3 артикул(а)

Често задавани въпроси (FAQ’s)

Научни изследвания доказват, че децата, които играят с конструктори и мозайки, подобряват своите умения в следните области: двигателни умения и координация между очите и ръцете пространствено мислене речеви и езикови умения нестандартно мислене социални умения ( когато няколко деца играят заедно) логическо (математическо) мислене

Най-често тези занимания се препоръчва да започнат, когато детето е навършило 3-години. Съществуват обаче конструктори и мозайки, подходящи и за по-малките (на възраст от 2 до 3 години) . Прочетете внимателно какво пише на опаковката на продукта – там производителят е указал препоръчителната възраст.

Най-малките деца играят с конструктори и мозайки , чиито елементи са по-големи, по-малко на брой и със заоблени краища (без остри ъгли). Те се сглобяват и разглобяват по-лесно. При по-големите деца елементите стават повече и с по-малък размер , а сглобките изискват повече прецизност .

Дървените конструктори са по-екологични, с по-едри елементи и като цяло са предвидени за игра в по-ранна детска възраст. Тъй като дървото все пак е преминало обработка с бои, лакове и химикали, трябва да се внимава да бъдат безвредни. Пластмасовите елементи позволяват да се създава т по-сложни форми и като цяло имат по-големи възможности. Те обаче се чупят по-лесно, затова родителят трябва да има грижата да ги проверява редовно.

По правило върху опаковката на всички конструктори е посочена препоръчителна възраст – това е един от ориентирите. От значение е и тематичната област на конструктора . Ако детето ви проявява интерес към природата, добре би било да изберете такъв, който съдържа фигурки или елементи с животни, дървета и т.н. Ако обича автомобили, изберете конструктор, с който се правят коли . Важно е да задържа интереса и вниманието на детето, тъй като по този начин то се увлича в играта и развива различни полезни умения . Не избирайте конструктори, които са твърде сложни или изискват умения , които детето все още не придобило. Твърде трудните задачи са неразбираеми за него и не го привличат.

Препоръчително е в първите игри с конструктор или мозайка да участва и родителят. Така детето научава какви са възможностите на играта, а след това го води собственото му въображение и го предразполага към следващи самостоятелни игри. Преди първата игра прочетете инструкциите за употреба на конструктора . Те ще ви покажат какви са неговите възможности и ще ви дадат ценни идеи за игри .

Свързани блог публикации

Тук идват приятелите на Хартлейк Сити, за да се забавляват в плувния басейн и забавните аква пързалки, да тренират футбол, да построят дървесна къща, ресторант с автокино, театрални сцени, градски курорти и куп други творчески забавления. Помогнете на Андреа, Мартина и Мия да сътворят своя конструиран свят, в който да се впуснат в приключения и изобретателни изяви.

Тези ролеви превъплъщения ще доставят на децата незабравими моменти на забавление с приятели. Lego Friends е качествен способ за разширяване на когнитивните и комуникативни умения. Подходящи за момичета и момчета, комплектите и различните игри ще предоставят на децата сблъскване между характери и изграждане на идентичност. Разнообразието от цветове и форми и нуждата от сортиране ще ангажират аналитичното мислене и целенасочеността. Може да заложите на конструкторите като сигурен метод за развиване на креативността и въображението. 

В Хартлейк Сити стават необикновени състезания, забавления в подводни тунели на увеселителни паркове, каране на уиндсърфове и много други интересни изживявания. Те са подсилени с копчета и бутони за вибрации, които да доставят максимално забавление. Изберете своята любима мини кукла и смело се пуснете в приключенията,създайте свое гимнастическо шоу, супермаркет или спалня за отдих, където ви чака Pepperдружелюбния папагал.

Комплектите са особено подходящи за подрастващи деца над 3-годишна възраст и за деца в училищна и предучилищна възраст. Съединяването на различни форми тухлички, съобразени по цветове, ще гарантират усвояване на двигателни функции и добро ориентиране в пространството.

Фокусирането върху конструиране ще подобри у децата тяхната съсредоточеност и изпълняване на поставена задача до самия край. Колективния дух на играта ще развие нуждата от социално общуване, изслушването на съотборника и приемането на чуждите идеи.

Многообразието от фигури на любими герои и проектирането на техния своенравен и интересен свят е предпоставка за дълги часове на забавна и приятелска игра с Лего.

Начин на плащане
maestro
visa
discover
visa-electron
mastercard
dinersclub
Продуктът е добавен към желани продукти
Продуктът вече е добавен в любими