Филтриране по

Цена

60 лв. 161 лв.

Възраст

Виж още Виж по-малко

В промоция

Виж още Виж по-малко

Lego Harry Potter

Показани са 1-2 от общо 2 артикул(а)

Често задавани въпроси (FAQ’s)

Научни изследвания доказват, че децата, които играят с конструктори и мозайки, подобряват своите умения в следните области: двигателни умения и координация между очите и ръцете пространствено мислене речеви и езикови умения нестандартно мислене социални умения ( когато няколко деца играят заедно) логическо (математическо) мислене

Най-често тези занимания се препоръчва да започнат, когато детето е навършило 3-години. Съществуват обаче конструктори и мозайки, подходящи и за по-малките (на възраст от 2 до 3 години) . Прочетете внимателно какво пише на опаковката на продукта – там производителят е указал препоръчителната възраст.

Най-малките деца играят с конструктори и мозайки , чиито елементи са по-големи, по-малко на брой и със заоблени краища (без остри ъгли). Те се сглобяват и разглобяват по-лесно. При по-големите деца елементите стават повече и с по-малък размер , а сглобките изискват повече прецизност .

Дървените конструктори са по-екологични, с по-едри елементи и като цяло са предвидени за игра в по-ранна детска възраст. Тъй като дървото все пак е преминало обработка с бои, лакове и химикали, трябва да се внимава да бъдат безвредни. Пластмасовите елементи позволяват да се създава т по-сложни форми и като цяло имат по-големи възможности. Те обаче се чупят по-лесно, затова родителят трябва да има грижата да ги проверява редовно.

По правило върху опаковката на всички конструктори е посочена препоръчителна възраст – това е един от ориентирите. От значение е и тематичната област на конструктора . Ако детето ви проявява интерес към природата, добре би било да изберете такъв, който съдържа фигурки или елементи с животни, дървета и т.н. Ако обича автомобили, изберете конструктор, с който се правят коли . Важно е да задържа интереса и вниманието на детето, тъй като по този начин то се увлича в играта и развива различни полезни умения . Не избирайте конструктори, които са твърде сложни или изискват умения , които детето все още не придобило. Твърде трудните задачи са неразбираеми за него и не го привличат.

Препоръчително е в първите игри с конструктор или мозайка да участва и родителят. Така детето научава какви са възможностите на играта, а след това го води собственото му въображение и го предразполага към следващи самостоятелни игри. Преди първата игра прочетете инструкциите за употреба на конструктора . Те ще ви покажат какви са неговите възможности и ще ви дадат ценни идеи за игри .

Свързани блог публикации

Конструкторите Lego Harry Potter са нашия начин да ви подложим на вълшебства и магии, да ви включим в добродетелните мисии на Хари, а вие ще ни помогнете да се справим със вечния злодей Волдемор и неговите страшни същества. Присъединете се с Хари и неговите приятели на посещения при Дъмбълдор или на урок за защита срещу черни магии. Спасете хипогрифа , качете се за щуро, среднощно пътуване в Knight Bus или призовете елена на Хари, за да спасите Сириус Блек. Комплектите съдържат емблематичните места и фигури на героите от едноименната поредица на Роулинг и само вие може да накарате магията да се отприщи чрез наличните функции.

Може да разгледате помещенията на перфектите, да се отправите на пътешествие назад във времето и да се върнете навреме за бала. Посетете часовниковата кула на Хогуортс и се впуснете в света на магичните приключения. Ще установите колко интересна е съвместната игра с приятели и колко лесно се решават загатките, когато сте заедно и се подкрепяте в света на вълшебствата, типично за Хари и неговите неотлъчни приятели.

С помощта на игралните конструктори децата ще:

  • усъвършенстват своите двигателни функции
  • ще разширят когнитивните си способности
  • ще задоволят своето развихрено въображение

В качеството си на креативен продукт за игра, децата ще сформират свое лично виждане, което да споделят помежду си. Заради умелото конструиране децата ще систематизират своите подсъзнателни геометрични умения и ще ги прилагат по време на игра и в училищните занятия. Докато обсъждат даден въпрос, децата ще формират своите речеви способности и ще обогатят семантичния състав на комуникацията.

За любителите на Хари Потър, Лего предоставя различни, магични комплекти с над 900 Lego елемента.  Подходящи за деца в училищна и предучилищна възраст, конструкторите ще предложат невъобразимо забавление и щастливи моменти, споделени с приятели.

Начин на плащане
maestro
visa
discover
visa-electron
mastercard
dinersclub
Продуктът е добавен към желани продукти
Продуктът вече е добавен в любими