Филтриране по

Цена

77 лв. 78 лв.

Възраст

Виж още Виж по-малко

В промоция

Виж още Виж по-малко

Lego Jurassic World

Показани са 1-1 от общо 1 артикул(а)

Често задавани въпроси (FAQ’s)

Научни изследвания доказват, че децата, които играят с конструктори и мозайки, подобряват своите умения в следните области: двигателни умения и координация между очите и ръцете пространствено мислене речеви и езикови умения нестандартно мислене социални умения ( когато няколко деца играят заедно) логическо (математическо) мислене

Най-често тези занимания се препоръчва да започнат, когато детето е навършило 3-години. Съществуват обаче конструктори и мозайки, подходящи и за по-малките (на възраст от 2 до 3 години) . Прочетете внимателно какво пише на опаковката на продукта – там производителят е указал препоръчителната възраст.

Най-малките деца играят с конструктори и мозайки , чиито елементи са по-големи, по-малко на брой и със заоблени краища (без остри ъгли). Те се сглобяват и разглобяват по-лесно. При по-големите деца елементите стават повече и с по-малък размер , а сглобките изискват повече прецизност .

Дървените конструктори са по-екологични, с по-едри елементи и като цяло са предвидени за игра в по-ранна детска възраст. Тъй като дървото все пак е преминало обработка с бои, лакове и химикали, трябва да се внимава да бъдат безвредни. Пластмасовите елементи позволяват да се създава т по-сложни форми и като цяло имат по-големи възможности. Те обаче се чупят по-лесно, затова родителят трябва да има грижата да ги проверява редовно.

По правило върху опаковката на всички конструктори е посочена препоръчителна възраст – това е един от ориентирите. От значение е и тематичната област на конструктора . Ако детето ви проявява интерес към природата, добре би било да изберете такъв, който съдържа фигурки или елементи с животни, дървета и т.н. Ако обича автомобили, изберете конструктор, с който се правят коли . Важно е да задържа интереса и вниманието на детето, тъй като по този начин то се увлича в играта и развива различни полезни умения . Не избирайте конструктори, които са твърде сложни или изискват умения , които детето все още не придобило. Твърде трудните задачи са неразбираеми за него и не го привличат.

Препоръчително е в първите игри с конструктор или мозайка да участва и родителят. Така детето научава какви са възможностите на играта, а след това го води собственото му въображение и го предразполага към следващи самостоятелни игри. Преди първата игра прочетете инструкциите за употреба на конструктора . Те ще ви покажат какви са неговите възможности и ще ви дадат ценни идеи за игри .

Свързани блог публикации

С конструкторите на Lego Jurassic World ще изживеете опасни преживявания по време на експедиции. Ще участвате в епични битки между динозаври и търсене на съкровище, но внимавайте да не ви надуши страховития динозавър барионикс, защото ще трябва да измислите планове за отстъпление и намиране на скривалище. Хванете избягалия трицератопс и спасете заблудените туристи, а междувременно се забавлявайте с атрактивния спинър за яйца. Участвайте в невероятни ролеви игри, които ще доставят безкрайно удоволствие с колекционерските фигури на динозаври.

В различните комплекти са включени над 700 на брой Lego елементи и фигури, с които да създадете модерни бъгита за преследване и приключенски експедиции, лодки и вулканични кратери. С помощта на пиронни оръдия трябва да спрете динозавърът робот, управляван от Дани, който иска да открадне съкровище, скрито във вулканичните скали.

Децата ще имат възможност да изложат експозиция за своя план, с който да задействат хода на играта. Това ще помогне за:

  • изграждането на многопластово и аналитично мислене
  • за дефиниране на дадени обстоятелства
  • конкретно разрешаване на възникнали задачи

Прекрасните, цветни тухлички и нуждата от тяхното сортиране и сглобяване ще подсили знанията на всяко дете за математиката и нейните закономерности в геометричен и алгебричен аспект. Може да разчитате на факта, че подобен тип занимания с конструиране, ще осигури плавно общуване и ще подобри комуникативните способи на децата, като ги приобщава в екипна работа и ги мотивира към креативно мислене.

Може да създават различни по вид и употреба предмети и обекти, като им задават определено предназначение. Така децата ще съумяват да проектират правилни и симетрични предмети, които да послужат за самата игра. Чрез реденето на елементите, малчуганите ще подобрят своята ориентация и усещане за разстояния и позиции в пространството.

Jurassic World е място, което ще доближи всяко дете до дивата, неопитомена природа, ще го погълне със своите алтернативи за оцеляване и многостранни, щури приключения.

Начин на плащане
maestro
visa
discover
visa-electron
mastercard
dinersclub
Продуктът е добавен към желани продукти
Продуктът вече е добавен в любими