Филтриране по

Цена

81 лв. 135 лв.

Възраст

Виж още Виж по-малко

В промоция

Виж още Виж по-малко

Lego Movie

Показани са 1-2 от общо 2 артикул(а)

Често задавани въпроси (FAQ’s)

Научни изследвания доказват, че децата, които играят с конструктори и мозайки, подобряват своите умения в следните области: двигателни умения и координация между очите и ръцете пространствено мислене речеви и езикови умения нестандартно мислене социални умения ( когато няколко деца играят заедно) логическо (математическо) мислене

Най-често тези занимания се препоръчва да започнат, когато детето е навършило 3-години. Съществуват обаче конструктори и мозайки, подходящи и за по-малките (на възраст от 2 до 3 години) . Прочетете внимателно какво пише на опаковката на продукта – там производителят е указал препоръчителната възраст.

Най-малките деца играят с конструктори и мозайки , чиито елементи са по-големи, по-малко на брой и със заоблени краища (без остри ъгли). Те се сглобяват и разглобяват по-лесно. При по-големите деца елементите стават повече и с по-малък размер , а сглобките изискват повече прецизност .

Дървените конструктори са по-екологични, с по-едри елементи и като цяло са предвидени за игра в по-ранна детска възраст. Тъй като дървото все пак е преминало обработка с бои, лакове и химикали, трябва да се внимава да бъдат безвредни. Пластмасовите елементи позволяват да се създава т по-сложни форми и като цяло имат по-големи възможности. Те обаче се чупят по-лесно, затова родителят трябва да има грижата да ги проверява редовно.

По правило върху опаковката на всички конструктори е посочена препоръчителна възраст – това е един от ориентирите. От значение е и тематичната област на конструктора . Ако детето ви проявява интерес към природата, добре би било да изберете такъв, който съдържа фигурки или елементи с животни, дървета и т.н. Ако обича автомобили, изберете конструктор, с който се правят коли . Важно е да задържа интереса и вниманието на детето, тъй като по този начин то се увлича в играта и развива различни полезни умения . Не избирайте конструктори, които са твърде сложни или изискват умения , които детето все още не придобило. Твърде трудните задачи са неразбираеми за него и не го привличат.

Препоръчително е в първите игри с конструктор или мозайка да участва и родителят. Така детето научава какви са възможностите на играта, а след това го води собственото му въображение и го предразполага към следващи самостоятелни игри. Преди първата игра прочетете инструкциите за употреба на конструктора . Те ще ви покажат какви са неговите възможности и ще ви дадат ценни идеи за игри .

Свързани блог публикации

Комплекта на Lego Movie включва 694 елемента, космонавтът Бени, уморена Дивата и Дива мацка в ролята на Спокойна мацка в блестящия спа комплекс. В него стават страховити изненади. Във ваната има таен люк, а когато Балтазар се превърне в прилеп вампир, трябва да се подготвите за гонитба.

Тук в системата Систар не всичко изглежда както трябва и приключенията са гарантирани. Впуснете се в преживяванията на емблематичните герои и ще установите колко страхотно е да си част от Филмът 2. А после може да се насладите на масажа от октопода Осем.

Качествената изработка на пластмасовите елементи помага за лесното сглобяване и сортиране.  Подходящ за момиче над 7-годишна възраст, конструкторът прекрасно се връзва с идеята за интензивно обсъждане на играта между приятелки.

По този начин децата ще се ангажират с идеята да съставят добре структурирано мнение, ще се научат да изслушват и възприемат чужди идеи. Това е изключително подходящо за деца в училищна възраст, защото ги предразполага към свободно излагане на хипотези пред аудитория.

В хода на строене децата ще се научат да балансират и позиционират обекти и предмети, което ще им помогне да развият двигателните си умения и ориентации в пространството. Този вид игра предлага необятни комбинации и изграждане на форми, затова тук няма грешно или правилно.

Всяка, изработена от детето конструкция, ще бъде дело на неговото креативно мислене и волно въображение. Това обогатява съзнанието за алгебричните свойства и геометричните закономерности. Също така ще задоволи вродената нужда за подсъзнателно рушене, след което следва съзнателно изграждане на отделни компоненти в една задоволителна конфигурация.

Забавлявайте се докрай с тези, ангажиращи всички сетива, забавления! Пресъздайте филмовата обстановка и влезте в ролеви приключения с интересните Lego фигури като споделите щастливи моменти с приятели.

Начин на плащане
maestro
visa
discover
visa-electron
mastercard
dinersclub
Продуктът е добавен към желани продукти
Продуктът вече е добавен в любими