Филтриране по

Цена

23 лв. 239 лв.

Възраст

Виж още Виж по-малко

Lego Technics

Показани са 1-4 от общо 4 артикул(а)

Често задавани въпроси (FAQ’s)

Научни изследвания доказват, че децата, които играят с конструктори и мозайки, подобряват своите умения в следните области: двигателни умения и координация между очите и ръцете пространствено мислене речеви и езикови умения нестандартно мислене социални умения ( когато няколко деца играят заедно) логическо (математическо) мислене

Най-често тези занимания се препоръчва да започнат, когато детето е навършило 3-години. Съществуват обаче конструктори и мозайки, подходящи и за по-малките (на възраст от 2 до 3 години) . Прочетете внимателно какво пише на опаковката на продукта – там производителят е указал препоръчителната възраст.

Най-малките деца играят с конструктори и мозайки , чиито елементи са по-големи, по-малко на брой и със заоблени краища (без остри ъгли). Те се сглобяват и разглобяват по-лесно. При по-големите деца елементите стават повече и с по-малък размер , а сглобките изискват повече прецизност .

Дървените конструктори са по-екологични, с по-едри елементи и като цяло са предвидени за игра в по-ранна детска възраст. Тъй като дървото все пак е преминало обработка с бои, лакове и химикали, трябва да се внимава да бъдат безвредни. Пластмасовите елементи позволяват да се създава т по-сложни форми и като цяло имат по-големи възможности. Те обаче се чупят по-лесно, затова родителят трябва да има грижата да ги проверява редовно.

По правило върху опаковката на всички конструктори е посочена препоръчителна възраст – това е един от ориентирите. От значение е и тематичната област на конструктора . Ако детето ви проявява интерес към природата, добре би било да изберете такъв, който съдържа фигурки или елементи с животни, дървета и т.н. Ако обича автомобили, изберете конструктор, с който се правят коли . Важно е да задържа интереса и вниманието на детето, тъй като по този начин то се увлича в играта и развива различни полезни умения . Не избирайте конструктори, които са твърде сложни или изискват умения , които детето все още не придобило. Твърде трудните задачи са неразбираеми за него и не го привличат.

Препоръчително е в първите игри с конструктор или мозайка да участва и родителят. Така детето научава какви са възможностите на играта, а след това го води собственото му въображение и го предразполага към следващи самостоятелни игри. Преди първата игра прочетете инструкциите за употреба на конструктора . Те ще ви покажат какви са неговите възможности и ще ви дадат ценни идеи за игри .

Свързани блог публикации

С Lego Technics ще се забавлявате, докато строите:

 • булдозери
 • джипове за бързо реагиране
 • коли за рали състезания
 • верижни кранове
 • кранове за пресечен терен и автовози

Предназначени за момчешките пристрастия към автомобилното строене, комплектите ще осигурят впускане в безгранично конструиране на различни автомобилни компоненти. Моделите са снабдени с най-сложните секвенциални скоростни кутии на Lego, задвижване на всички колела с 3 дифиренциала, кабини с табло и работещ волан, мощни двигатели, регулируеми палуби и множество други моторизирани функции.

Включват над 4000 Lego елемента, с помощта на които ще установите връзка с превозното средство и ще го конвертирате, както ви хареса. Може да изпитате уменията си на кранист и рали състезател и да впечатлите своите приятели и с „2 в 1” комплектa на Lego Technic, който е най-големия такъв досега.  Може да правите впечатляващи маневри и да осигурите прекрасно зрително забавление с моделите, които достигат до зашеметяваща височина.

В качеството си на полезни методи за градени, моделите помагат за:

 • фината моторика на децата
 • да подобрят усещането за разстояния и ориентация в пространството
 • чрез зададените модели на конструиране, децата усвояват своята фокусираност и развиват своите творчески умени
 • съвместната игра в екип гарантира на децата лесно приспособяване и безпроблемно вербално общуване между тях. Заедно с това способства за формиране на лично мнение и прилагане на изложените мотиви и идеи
 • когато се комбинират различните по форма и цвят тухлични и блокчета, децата развиват своите подсъзнателни умения за геометрия и алгебрични зависимости
 • това е ефективна техника, която в последствие помага на децата в учебните занятия и проекти. По този начин, под формата на стимулираща игра, децата научават ценни за тяхното правилно развитие умения

Разнообразието от форми, които децата могат да създадат е прекрасно средство за креативното развитие и необятните представи, които съзнанието чака да експонира чрез възможностите, които Lego предоставя.

Начин на плащане
maestro
visa
discover
visa-electron
mastercard
dinersclub
Продуктът е добавен към желани продукти
Продуктът вече е добавен в любими