Филтриране по

Марки

Виж още Виж по-малко

Цена

1 лв. 65 лв.

Години

Виж още Виж по-малко

В промоция

Виж още Виж по-малко

Оръжия за игра

Показани са 1-20 от общо 48 артикул(а)

Често задавани въпроси (FAQ’s)

Игрите с оръжия са едни от най-старите и най-любими детски игри . Когато са обяснени правилно и се извършват при спазване на правилата за безопасност, те не са вредни за децата. Опасно е да се купуват с цел патриотично възпитание , за поощряване на агресията или с цел полово разделение и противопоставяне.  Със зачестяването на стрелбите в училищни сгради в много държави по света започна обществен дебат за пълна забрана на играчките оръжия. Някои психолози твърдят, че са опасни, защото свалят психологическите бариери за стрелба по истински хора с истински оръжия. Други обаче са на мнение, че всичко се свежда до правилния родителски контрол и пълноценния диалог с децата. 

Напълно нормално е. Децата играят в смесени групи, повлияни са от фантастични герои и е напълно естествено момичетата също да искат да притежават играчка оръжие , която да ги приобщи към игрите.

Да, има, дори се рекламират по този начин – „за момичета“. Обикновено са със специфичен розов цвят или в негови нюанси.

Играчките оръжия се делят на два основни вида – реалистични и нереалистични. Както показват самите имена, реалистичните са умалени модели на реално съществуващи оръжия , а нереалистичните обикновено са част от фантазен филмов или приказен сюжет , а може да бъдат и с напълно иновативен дизайн, измислен от производителя.

Според повечето психолози е по-добре да се купуват играчки, които не са реалистични копия на истински оръжия. Така децата по-лесно осъзнават, че става дума за игра. Не забравяйте: неосъзнаването на границата между игра и реалност може да бъде много опасно!

Играчките оръжия се изработват от най-различни материали – дърво, метал, пластмаса, комбинация от изброените, както и от полиуретан (т.нар. фоам). Много популярни например са мечовете от фоам.

Подходящата възраст е след 5 години, когато детето вече може да разбира предназначението на предметите. Добре е оръжията да не бъдат реалистични.

Играчките оръжия , които изстрелват различни елементи, се определят като едни от най-опасните детски играчки изобщо. Наранявания на главата и очите (дори ослепяване) са често срещани травми при игра с тях. Затова родителският контрол е задължителен , както и подробно инструктиране на детето какви са опасностите и за какво да внимава.

Играчките оръжия не са позволени на борда на самолета (в ръчния багаж), но няма забрана да се пренасят в регистрирания (чекиран) багаж . Все пак проверете внимателно законите в държавата, за която пътувате – в някои страни, напр. Сингапур, се изисква специално разрешение за притежаване на играчка оръжие и ако носите такава, трябва да я обявите при пристигането.

Мечът също попада под общата забрана за носене на играчки оръжия на борда на самолета. Можете да го пренесете опакован в общия си багаж.

Забраната е породена от факта, че този вид играчки, независимо от степента си на прилика с истинските оръжия , могат да бъдат използвани за извършване на престъпление.

Зарадвайте своето дете с нова играчка.

Сред богатия продуктов асортимент на онлайн магазин Kidso ще откриете разнообразие от детски оръжия, като например пистолети, щитове, саби, пушки, бластери и други, с които вашето дете ще прекара часове в забавление и ще преживее нови приключения. Предлаганите детски оръжия са предназначени за момчета от три до осем годишна възраст.

В асортимента на магазина има детски оръжия вариращи по дизайн, предназначение, изработка, видове, цветове, функции, които са интересни на децата. Има исторически оръжия като саби, рицарски мечове, щитове, брони, пушки и пистолети, които са с реалистична изработка, които обогатяват познанията на момчетата за историята, както и такива свързани с професии като полицейски пистолети. Можете да откриете също реплики на фукционални оръжия от различни филми, комикси, анимации, които стимулират фантазията на детето. Детските оръжия биват различни видове: механични, с батерии.

Някои видове детски оръжия са със специални звукови ефекти и светлини, които предоставят вълнуващо преживяване за детето. Към детските оръжия се предлагат и различни аксесоари като например колани, топчета, патрони и други. Някои модели детски оръжия имат добавени дигитални дисплеи, както и играчки за плажа като пръскащи пистолети, водни помпи.

Всички дигитални елементи, електроника и части на детските оръжия вървят с ясни указания за сглобяване, начин смяна на батерии, както и лесни за разбиране инструкции за експлоатация. Те не съдържат опасни вещества или компоненти, които да навредят на здравето на децата.

Изработени са от висококачествен полипропилен и не съдържат остри елементи. По произход са внос от страни като Чехия, Америка, Германия, Китай. Производители на детските оръжия са марките Nerf, Star Wars, Dino Toys, IMC Toys, Koopman, Disney ,Amaya и други, които са водещи в бранша и спазват всички изисквани стандарти за безопасност и качество при производството на детски играчки.

За тях качеството на изработката на детските играчки са основен приоритет, за да осигурят максимална безопасност на децата, затова и изработват своите продукти само от висококачествени тествани материали.

Продуктът е добавен към желани продукти