Филтриране по

Бранд

Виж още Виж по-малко

Цена

2 лв. 60 лв.

Възраст

Виж още Виж по-малко

В промоция

Виж още Виж по-малко

Оръжия за игра

Показани са 1-20 от общо 45 артикул(а)

Често задавани въпроси (FAQ’s)

Игрите с оръжия са едни от най-старите и най-любими детски игри . Когато са обяснени правилно и се извършват при спазване на правилата за безопасност, те не са вредни за децата. Опасно е да се купуват с цел патриотично възпитание , за поощряване на агресията или с цел полово разделение и противопоставяне.  Със зачестяването на стрелбите в училищни сгради в много държави по света започна обществен дебат за пълна забрана на играчките оръжия. Някои психолози твърдят, че са опасни, защото свалят психологическите бариери за стрелба по истински хора с истински оръжия. Други обаче са на мнение, че всичко се свежда до правилния родителски контрол и пълноценния диалог с децата. 

Напълно нормално е. Децата играят в смесени групи, повлияни са от фантастични герои и е напълно естествено момичетата също да искат да притежават играчка оръжие , която да ги приобщи към игрите.

Да, има, дори се рекламират по този начин – „за момичета“. Обикновено са със специфичен розов цвят или в негови нюанси.

Играчките оръжия се делят на два основни вида – реалистични и нереалистични. Както показват самите имена, реалистичните са умалени модели на реално съществуващи оръжия , а нереалистичните обикновено са част от фантазен филмов или приказен сюжет , а може да бъдат и с напълно иновативен дизайн, измислен от производителя.

Според повечето психолози е по-добре да се купуват играчки, които не са реалистични копия на истински оръжия. Така децата по-лесно осъзнават, че става дума за игра. Не забравяйте: неосъзнаването на границата между игра и реалност може да бъде много опасно!

Играчките оръжия се изработват от най-различни материали – дърво, метал, пластмаса, комбинация от изброените, както и от полиуретан (т.нар. фоам). Много популярни например са мечовете от фоам.

Подходящата възраст е след 5 години, когато детето вече може да разбира предназначението на предметите. Добре е оръжията да не бъдат реалистични.

Играчките оръжия , които изстрелват различни елементи, се определят като едни от най-опасните детски играчки изобщо. Наранявания на главата и очите (дори ослепяване) са често срещани травми при игра с тях. Затова родителският контрол е задължителен , както и подробно инструктиране на детето какви са опасностите и за какво да внимава.

Играчките оръжия не са позволени на борда на самолета (в ръчния багаж), но няма забрана да се пренасят в регистрирания (чекиран) багаж . Все пак проверете внимателно законите в държавата, за която пътувате – в някои страни, напр. Сингапур, се изисква специално разрешение за притежаване на играчка оръжие и ако носите такава, трябва да я обявите при пристигането.

Мечът също попада под общата забрана за носене на играчки оръжия на борда на самолета. Можете да го пренесете опакован в общия си багаж.

Забраната е породена от факта, че този вид играчки, независимо от степента си на прилика с истинските оръжия , могат да бъдат използвани за извършване на престъпление.

Свързани блог публикации

Вие сте участник в зрелищни престрелки?

Вземете своя револвер и се впуснете в прерията като непобедим каубой или станете звезден капитан със своя галактически пистолет със 150 топчета. Организирайте различни състезания със своята ловна пушка като стреляте по различни мишени.

А когато настане апокалипсис и зомбитата се опитат да завладеят света, вие може да ги спрете с помощта на мощните бластери Zombie strike. Можеш да се въоръжиш с атрактивни арбалети, кобури за пистолети или водни оръжия за стрелба като помпи, пистолети и пушки.

Те ще намокрят всеки нападател и ще ви осигурят невъобразимо забавление през топлите месеци, когато някой си помисли да престъпи вашия военен пункт. За различни зрелищни удоволствия може да заложите на интересните мишени със стрели или изстрелвачка с коли, чрез които да надпреварвате своите умения за точно попадение.

Kidso предлага и авантюристични пиратски мечове, с които вашия малък пират може да завладява нечувани територии. За да подарите възможността на детето си да се превърне в истински джедай, заложете на светлинните мечове с атрактивни функции и гледайте как вашето дете заема страната на Доброто.

Моделите на оръжия за игра имат:

  • атрактивни дизайни с емблематични форми
  • мощни цеви и корпуси за изстрелване
  • въртящи се барабани
  • атрактивни спусъци

С тяхна помощ вашия малчуган ще се впусне в ролеви игри, които да развият неговото креативно мислене. Логическите тактики, с които да възпрепятстват противниковия отбор, ще научи детето на аналитично мислене.

Играчките,подходящи за деца над 3-годишна възраст, са създадени от висококачествен полипропилен и пластмаса, съобразени с детската безопасност. Те са дело на Nerf, Amaya, Dino toys, Koopman и други брандове, които се стремят да поднесат на децата интензивно забавление с интригуващи бойни задачи.

По съображение за безопасност, пособията не се насочват към незащитени части по тялото или към животни.

Начин на плащане
maestro
visa
discover
visa-electron
mastercard
dinersclub
Продуктът е добавен към желани продукти
Продуктът вече е добавен в любими