Филтриране по
Марки
Виж още Виж по-малко
Цена
11 лв. 30 лв.
Години
Виж още Виж по-малко
Пол
Виж още Виж по-малко
В промоция
Виж още Виж по-малко

Нови плюшени играчки

Показани са 1-20 от общо 25 артикул(а)

Често задавани въпроси (FAQ’s)

Плюшът е копринен, памучен или вълнен плат с меко, понякога лъскаво покритие от лицевата страна. Различен е от изкуствената козина , която също се използва за играчки и е направена от синтетични полимерни фибри като например акрил или полиестер .

Първо е важно да купувате играчките за децата си само от п роверени магазини и фирми . Втората стъпка е да прочетете внимателно етикета , който задължително трябва да бъде приложен към играчката.

Пълнежът може да бъде най-различен, в зависимост от производителя. Исторически, за пълнеж на плюшените играчки се е ползвала слама, бобови зърна, ориз, пясък, памук, пластмасови топчета или синтетични влакна . Пълнежът трябва да бъде описан в етикета.

Меки играчки, плюшени или от друг материал, никога не трябва да бъдат поставяни при бебе, което е по-малко от 7 месеца , тъй като създават риск от задушаване.

Най-добре е дете под 12 месеца да не бъде оставяно да играе или спи с мека играчка, дори и когато в стаята има родител.

Бебетата наистина обичат да докосват и чувстват различни текстури – това е важно за развитието на сензорните им умения. Когато купувате мека играчка за бебе, винаги внимателно проверявайте етикета дали е подходяща за деца под 12 месеца . Ако това не е описано, не я купувайте . Когато давате меката играчка на бебе под 12-месечна възраст, винаги осъществявайте пряк контрол и не се отделяйте от детето.

Всички меки играчки трябва да имат в етикета си описание за правилно почистване . Ако замърсяването е малко, почистете го с влажна кърпа и вода.

Плюшените мечета са една от любимите детски играчки и приемствеността е част от очарованието им. Преди да подарите или ползвате втора ръка или наследствена плюшена играчка , е добре да смените пълнежа й, да я изперете добре и да укрепите внимателно всички прикачени части (уши, опашка, нос и др.) . Често пълнежът на старите плюшени мечета е слама и е възможно в нея да са се развили болестотворни бактерии.   Ако не можете сами да предприемете тези стъпки, занесете я на човек, който изработва детски играчки и е запознат със структурата им и правилата за безопасност .

Скуишитата са направени от материал, наречен п олиуретан и известен също така като фоам или пяна.

Скуишитата не са подходящи за игра на деца под 10 години , защото от тях лесно могат да бъдат откъснати или отхапани части, които да предизвикат задушаване.

Скуишитата се почистват винаги с хладка вода и детски сапун . Не използвайте гореща вода или преваряване, защото полиуретанът може да се разтопи. Не търкайте, не ползвайте абразивни вещества и не усуквайте.

В началото на 2019 година тестване на 12 различни играчки скуиши в Дания е показало високо наличие на токсични вещества, които могат да предизвикат рак, проблеми с бъбреците, дробовете и нервната система. В момента в някои държави от ЕС скуишитата са свалени от пазара.

Продуктът е добавен към желани продукти