Филтриране по
Марки
Виж още Виж по-малко
Цена
1 лв. 175 лв.
Години
Виж още Виж по-малко
Пол
Виж още Виж по-малко

Пъзели

Показани са 1-20 от общо 417 артикул(а)

Често задавани въпроси (FAQ’s)

За каква възраст са подходящи?

Играчките са важна част от развитието на детето, а пъзелите са едно от най-любимите детски забавления. Те се предлагат в множество разновидности и са подходящи за деца още от първата им година. За първи пъзел препоръчваме да изберете такъв с максимум 4 – 6 части или дървен, при който детето поставя отделните елементи в дупчици.  Също така може да заложите на пъзел с кубчета. Важно е да обръщате внимание на етикета, който указва подходящата възраст, за която е предназначен, както и да имате предвид индивидуалното развитие на своето дете.

Защо да избера пъзел за детето си?

Пъзелът е творческа игра, която развива логическото мислене, концентрацията, паметта, търпението и въображението. Заниманията с него влияят положително и върху моториката на детето. Реденето на пъзел е ралаксираща игра, в която децата са партньори с родителите си, което допълнително поддържа връзката помежду им.

С какъв пъзел да започнем?

За първи пъзел изберете нещо много лесно – с 2, 4 или 6 части. Щом детето започне да ги подрежда с лекота и развие автоматизъм, можете да преминете към следващ, с повече и по-сложни елементи. След навършване на 4-годишна възраст са подходящи и 3D пъзелите, които, след като бъдат наредени, могат да се използват като прекрасно допълнение към домашния интериор. 

На какво да обърнем внимание при покупката на пъзел и играта с него?

Съобразете покупката на пъзела с годините на детето си. Неслучайно на всички опаковки е указана възрастта, за която са подходящи – размерът на частите и материалът, от който са изработени, са съобразени не само с интелектуалното, но и с физическото развитие на детето. Основната цел е да се гарантира безопасността (ако парченцата са по-малки, могат да бъдат погълнати и да задавят вашето мъниче). 

Какви допълнителни елементи за сглобяване на пъзели се предлагат?

Някои марки пъзели предлагат „килимче“ за редене на частите, лепило и рамка. Лепилото и рамката ви позволяват да оформите вече наредения пъзел като картина, която да закачите в детската стая и да ви радва по-дълго. Килимчето за пъзели е изключително удобно допълнение, тъй като с негова помощ можете да съхраните недовършения пъзел, както и да го пренесете, без да разместите частите.

Продуктът е добавен към желани продукти