Филтриране по

Бранд

Виж още Виж по-малко

Пол

Виж още Виж по-малко

Цена

4 лв. 810 лв.

Възраст

Виж още Виж по-малко

Велосипеди,триколки и тротинетки

Показани са 1-20 от общо 147 артикул(а)

Често задавани въпроси (FAQ’s)

Изборът на първия велосипед е най-труден, тъй като е важно да се съобразят няколко съществени елемента.  Детските велосипеди се различават по диаметъра на колелата . Ако детето ви е на възраст от 2 до 4 години , трябва да насочите търсенето си към гуми с размер 12 инча (за ръст 80 – 100 см) Ако е по-голямо, на възраст от 4 до 7 години , и вече кара уверено без помощни колела, велосипедът е с размер 14 (за ръст 90 – 115 см) Деца на възраст 5 – 8 години могат да управляват велосипед с размер 16 (за ръст 105 – 120 см) или 18 (за ръст 115 – 130 см) Всички модели велосипеди с тези размери, които водещите марки предлагат на пазара, са с олекотени рамки, което значително улеснява тяхното управление. За деца на възраст от 7 до 11 години е подходящ велосипед с размер 20 (за ръст 120 – 135 см) . В този случай е важно не само каква марка велосипед ще изберете, но и да съобразите вида на терена, по който детето ви ще го управлява.

При избора на подходящия за детето ви велосипед размерът е една от съществените характеристики, на които трябва да обърнете внимание. Той с е определя от диаметъра на колелата, а не от височината на седалката или от размера на рамката. Теглото също не е за пренебрегване, тъй като улеснява управлението на велосипеда. Подходящият за вашето дете (без значение дали купувате най-малкия, или най-големия детски размер – 20) е този, който не тежи повече от 30 – 40% от теглото на детето.

Тъй като децата не умеят да пазят, велосипедът трябва да бъде преди всичко здрав, като същевременно не е тежък . Такъв материал е алуминият.

Помощните колела дават по-голяма увереност на детето, когато се качи за първи път на колело. Тези модели са стандартни и разполагат с всичко необходимо: кормило, удобна седалка, верига, педали и дори спирачки. Повечето родители на деца на възраст от 2 до 4 години се спират точно на този вид велосипеди.

Предимството е, че децата се чувстват по-уверени и в по-голяма безопасност , тъй като, ако не успеят да се справят с управлението, помощните колела ги предпазват от падане, като не позволяват на велосипеда да се наклони. Недостатъкът е, че децата свикват с тази защита и впоследствие по-трудно се научават да карат модел без помощни колела .

Карането на велосипед развива двигателната система на детето, чувството за ориентация, също така подобрява метаболизма и укрепва мускулите на краката. Колоезденето има фитнес ефект, може да подобри функциите на сърцето и белите дробове и да повиши издръжливостта на цялото тяло.

Когато избирате велосипед на своето дете, от изключителна важност е да закупите и всичко необходимо за неговата безопасност . Задължителните елементи от екипировката са: каска (уверете се, че пасва добре на главата на детето) протектори за коленете и ръцете

Децата на 2 до 4-годишна възраст могат да преминат към съобразен с ръста им велосипед с три колела – на него научават законите на движение и инерция , как да въртят педалите и да спират . Във възрастта между 4 и 8 години повечето деца са развили достатъчно своята физическа координация, гъвкавост и чувство за равновесие , имат опит с триколки или велосипед с помощни колела, така че са готови да се научат да карат „ истински “ велосипед. Важно е да се знае, че до навършването на 5-годишна възраст координацията при децата не е достатъчно развита, както и силата за натискане на ръчната спирачка.

Да, спирачките са елемент, на който трябва да обърнете особено внимание. Всички детски велосипеди са снабдени със спирачки, но качеството и ефективността им са различни. Висококачествените модели обикновено разполагат с двойни спирачки , които се активират лесно и са удобни за ползване. Също така обърнете специално внимание на ръчната спирачка , за да се уверите, че детето я достига без усилие и има необходимата сила да я натисне. 12‘‘ – за ръст 80 – 100 см 16‘‘ – за ръст 105 – 120 см 18‘‘ – за ръст 115 – 130 см 20‘‘– за ръст 120 – 135 см 24‘‘– за ръст 120 – 140 см.

Свързани блог публикации

Някои от моделите велосипеди за деца са българско производство, а други са внос. Велосипедът си остава предпочитан избор за подарък на дете, който е винаги актуален. Карането на колело развива редица двигателни умения и усещане за баланс у децата и е изключително полезна дейност в ранна детска възраст. Ако искате супер готино колело за вашето дете, разгледайте разнообразието от детски колела и велосипеди в онлайн магазин Kidso в различни цветове размери и от различни марки. Тук ще намерите различни видове велосипеди според нуждите на вашето дете.

Детските велосипеди предлагат възможност на детето да се накланя в посоката, в която иска да завие. Така то развива своята координация, баланс и двигателни уменияпомага за укрепването на мускулите и стабилността на гръбначния стълб, докато детето се забавлява. Някои модели велосипеди са оборудвани със LED колела, което допринася за повече забавление и сигурност, защото LED светлините правят тъмните пътища по-безопасни. Разбира се винаги се препоръчва детето да носи защитна екипировка като например каска, наколенки и налакътници.

Колелата са със стабилни широки колела и удобна седалка. Основата за стъпване на тротинетките е подсилена, еластична и противоплъзгаща, така че не е необхоимо родителят да се притеснява за безопасноста на своето дете. Дръжките на кормилата им са изработени от специално силиконово покритие за по-голяма дълготрайност.
Имат спирачка на задните колела. Детските мотори могат да се използва както вкъщи, така и навън и са с олекотено тегло, което прави пренасянето им лесно за родителя.Към тях се предлага упътване за безопасно ползване и поддръжка.

Изработени са от висококачествена устойчива и издържлива пластмаса, което гарантира тяхната продължителна употреба и надеждност. по произход детските колела и велосипеди са от страни като България, Турция, Италия.Всички налични велосипеди и колела идват от известни производители като ZIZITO,Chicos,Mamatoyz,Dino Bikes, които създават детски колела с иновативен и здрав дизайн, следвайки всички изисквани критерии за качество.

Начин на плащане
maestro
visa
discover
visa-electron
mastercard
dinersclub
Продуктът е добавен към желани продукти
Продуктът вече е добавен в любими