Филтриране по

Бранд

Виж още Виж по-малко

Цена

24 лв. 45 лв.

Възраст

Виж още Виж по-малко

Пол

Виж още Виж по-малко

Сезон

Виж още Виж по-малко

Каски и протектори

Показани са 1-18 от общо 18 артикул(а)

Често задавани въпроси (FAQ’s)

Безопасността на детето е на първо място, затова, независимо дали ще кара велосипед , ролери или кънки , трябва да му осигурите необходимите предпазни средства. Това са динамични занимания , при които паданията са доста чести, затова в никакъв случай не трябва да се практикуват без каска и протектори за ръцете, коленете и/или китките.   На пазара се предлага голямо разнообразие от каски, но нашият съвет е да се спрете на изработена от поликарбонат (този материал я прави лека) с вътрешен слой от пенопласт . Не забравяйте, че при избора на модела каска отново важи правилото за точния размер – това е важно за сигурността на детето и гарантира, че няма да пострада, ако падне.   Протекторите защитават лактите и коленете и са важна част от предпазните аксесоари. Когато избирате какви да бъдат, обръщайте внимание дали вътрешната им част е достатъчно мека и дали се закрепват добре. Ако детето обича да кара бързо и има склонност да опитва по-сложни маневри, добре е да предвидите и защита за китките.

Основната функция на предпазните средства е недвусмислена – да защитават главата и тялото от наранявания . Наред с това обаче тези аксесоари трябва да бъдат и удобни.   Каската трябва да е лека, а в зависимост от предназначението – да отговаря и на някои допълнителни изисквания. При протекторите е важно да са меки и да се захващат добре.   Предпазните аксесоари имат разновидности според вида спорт, за който са предназначени:   Шосейни каски – характерното за тях е, че аеродинамиката е от съществено значение. Това обуславя формата им, която е по-обтекаема, а в някои случаи и леко издължена назад. Ниското тегло и добрата вентилация също са много важни. МТБ каски (шлемове) – има различни разновидности на този вид каска. Формата, дебелината, покритието и детайлите зависят от предназначението и ценовия клас на продукта . Повечето покриват цялата глава, включително лицето, но има и отворени модели (т.нар. „половинки“) , които обхващат само горната част на главата – те са по-леки и по-добре вентилирани . Доскоро МТБ каските се използваха основно за високорисково каране, но в последните години намират все по-голямо приложение и като стандартно средство за защита. БМХ каски – ползват се не само от колоездачи, но и от скейтъри и други спортуващи в града хора. Характерното за тях е, че са по-тежки, имат дебел и здрав корпус и по-малко отвори за вентилация . БМХ каските осигуряват надеждна защита при сериозни инциденти. Детски каски – Първото, което трябва да съобразите, е от какво ниво на защита се нуждае вашето дете. Въпреки че каските отговарят на определени стандарти (европейските са EN 1078:1997 u EN 1080:1997 ) , това не им гарантира еднакво ниво на предпазване.   Протекторите се различават по вид и модел . Изборът е ваше лично решение, но в никакъв случай не са за пренебрегване факторите удобство, лекота и най-вече надеждност.   Протекторите са 3 основни вида:   наколенки налакътници накитници

При избора на аксесоари за защита е важно да прецените къде и как ще се ползват, както и какъв е обичайният риск за детето. Друго важно условие е да направите избора „на живо“ – добре би било детето да бъде с вас, за да изпробва каската и протекторите. Например, ако детето носи очила , трябва да се убедите, че каската е съвместима с тях. Размерът има съществено значение за адекватната защита при падане. Полезно е да знаете, че при отделните производители понякога има леки разлики. Освен това корпусите на видовете каски не са оформени еднакво – някои може да паснат по-добре на по-издължени глави, други – на по-кръгли. Обърнете внимание на системата за регулиране , като проверите дали има необходимия диапазон и е удобна за ползване. Вентилацията на каските трудно се преценява на място, но най-общо можете да добиете представа чрез оглед и сравнение кои модели са по-отворени и предлагат по-голямо проветрение. Важна част от безопасното каране на колело, скейтборд, кънки или ролери са протекторите . При избора им е важно да съобразите материала, от който са изработени, както и точния размер, за да гарантират максимална защита . Всяко дете расте със собствено темпо, затова е особено важно предпазните средства да могат да се регулират, така че да му бъдат удобни и по мярка. Пластмасовите черупки с вложки от пяна осигуряват надежда защита. Наколенките и налакътниците се регулират лесно поради разтегливата си материя и еластичните велкро ленти. По-долу ви предлагаме упътване за размерите на протекторите според възрастта: XS – от 2 до 4 години Обиколка на китката: 10 – 14 см Обиколка на коляното: 16 – 21 см Обиколка на лакътя: 14 – 19 см S – от 4 до 6 години Обиколка на китката: 10 – 14 см Обиколка на коляното: 19 – 24 см Обиколка на лакътя: 16 – 21 см M – от 6 до 9 години Обиколка на китката: 11 – 15 см Обиколка на коляното: 24 – 29 см Обиколка на лакътя: 17 – 22 см L – от 9 до 13 години Обиколка на китката: 13 – 17 см Обиколка на коляното: 25 – 30 см Обиколка на лакътя: 21 – 26 см

При сериозен удар каската вече е компрометирана, дори да не се виждат външни пукнатини . В повечето случаи обаче подобни инциденти водят до счупване на корпуса поне на едно място (не забравяйте, че това е нейната функция!) . Затова, когато това се случи, най-добре е да подмените каската на вашето дете, за да сте спокойни, че при евентуално следващо падане ще бъде добре защитено. Материалът, от който е изработен корпусът на повечето такива аксесоари, обикновено запазва качествата си за период от 3 до 5 години . Би било чудесно, ако малчуганът ви не е имал инциденти през този период, но колкото и да си я харесва, по-разумно ще е да я смените, когато това време изтече.

Свързани блог публикации

Колоезденето е забавен и приключенски начин с който да накарате децата ви да бъдат активни и здрави, но както всеки спорт той идва с някои свързани рискове и опасности. За щастие обаче днес разполагате с огромен набор от оборудване, което е необходимо за адекватна безопасност. 

Те са специално разработени да гарантират максимална защита и по този начин децата ви ще могат спокойно да се наслаждават на колоезденето. Преди това обаче е важно да му представите всички приспособления и да го запознаете с тяхното значение.

Сигурността е водещо нещо и в никакъв случай не трябва да се отнасяте безотговорно към нея. Това правило е важно също да бъде разбирано от вашите деца, за да може максимално да се забавляват.

Всеки може да притежава велосипед, но оборудването, което е задължително към него трябва да ви вдъхва увереност, че може да се изправите пред всички предизвикателства, въпреки че те не са препоръчителни за срещане.

Най-важните части на тялото, които трябва да бъдат задължително предпазени са главата и ставите. Единственият начин да ги защитите е чрез използването на каски и протектори. Точно такива ще откриете в страницата на Кидсо.

Те от своя страна ще възнаградят вашето дете със следните предимства :

  • Стил
  • Безопасност
  • Сигурност

Продуктите им са произведени от надеждни марки, като – Amaya и Dino Bikes. В този случай смеем да твърдим, че тяхното качество е безкомпромисно, тъй като брандовете са застъпили се производители на пазара на приспособленията за децата.

Наколенките и каските притежават зашеметяващ външен вид и дизайн. С тях детето ви ще изглежда едновременно модерно, докато същевременно ще бъде максимално защитено, карайки своето колело.

Оборудването, което ще използва вашето дете по време на своето колоездене, намалява значително шанса за сериозни наранявания по време на инцидент. Всеки продукт, включително и тези в Кидсо са специално разработени за различни сценарии.

Ето защо е важно да запознаете малчугана с тях, за да може той да определи как ще ги използва най-добре. В никакъв случай не му позволявайте да излиза без своята екипировка. По този начин и вие самите ще бъдете в покой, докато го чакате да се прибере от своята уговорка с приятели.

Начин на плащане
maestro
visa
discover
visa-electron
mastercard
dinersclub
Продуктът е добавен към желани продукти
Продуктът вече е добавен в любими