Филтриране по

Бранд

Виж още Виж по-малко

Пол

Виж още Виж по-малко

Цена

26 лв. 549 лв.

Възраст

Виж още Виж по-малко

Нови велосипеди

Показани са 1-20 от общо 56 артикул(а)

Често задавани въпроси (FAQ’s)

Изборът на първия велосипед е най-труден, тъй като е важно да се съобразят няколко съществени елемента:   Детските велосипеди се различават по диаметъра на колелата : Ако детето ви е на възраст от 2 до 4 години , трябва да насочите търсенето си към гуми с размер 12 инча (за ръст 80 – 100 см) Ако е по-голямо, на възраст от 4 до 7 години , и вече кара уверено без помощни колела, велосипедът е с размер 14 (за ръст 90 – 115 см) Деца на възраст 5 – 8 години могат да управляват велосипед с размер 16 (за ръст 105 – 120 см) или 18 (за ръст 115 – 130 см) Всички модели велосипеди с тези размери, които водещите марки предлагат на пазара, са с олекотени рамки , което значително улеснява тяхното управление. За деца на възраст от 7 до 11 години е подходящ велосипед с размер 20 (за ръст 120 – 135 см) . В този случай е важно не само каква марка велосипед ще изберете, но и да съобразите вида на терена , по който детето ви ще го управлява.

При избора на подходящия за детето ви велосипед размерът е една от съществените характеристики , на които трябва да обърнете внимание. Той се определя от диаметъра на колелата , а не от височината на седалката или от размера на рамката.  Теглото също не е за пренебрегване, тъй като улеснява управлението на велосипеда. Подходящият за вашето дете (без значение дали купувате най-малкия, или най-големия детски размер – 20) е този, който не тежи повече от 30 – 40% от теглото на детето . 

Тъй като децата не умеят да пазят, велосипедът трябва да бъде преди всичко здрав , като същевременно не е тежък. Такъв материал е алуминият .

Помощните колела дават по-голяма увереност на детето , когато се качи за първи път на колело. Тези модели са стандартни и разполагат с всичко необходимо: кормило, удобна седалка, верига, педали и дори спирачки . Повечето родители на деца на възраст от 2 до 4 години се спират точно на този вид велосипеди.

Предимството е, че децата се чувстват по-уверени и в по-голяма безопасност, тъй като, ако не успеят да се справят с управлението, помощните колела ги предпазват от падане, като не позволяват на велосипеда да се наклони Недостатъкът е, че децата свикват с тази защита и впоследствие по-трудно се научават да карат модел без помощни колела

Карането на велосипед: развива двигателната система на детето развива чувството за ориентация подобрява метаболизма укрепва мускулите на краката колоезденето има фитнес ефект може да подобри функциите на сърцето и белите дробове да повиши издръжливостта на цялото тяло

Когато избирате велосипед на своето дете, от изключителна важност е да закупите и всичко необходимо за неговата безопасност. Задължителните елементи от екипировката са:  каска (уверете се, че пасва добре на главата на детето) протектори за коленете и ръцете

Децата на 2 до 4-годишна възраст могат да преминат към съобразен с ръста им велосипед с три колела – на него научават законите на движение и инерция, как да въртят педалите и да спират Във възрастта между 4 и 8 години повечето деца са развили достатъчно своята физическа координация, гъвкавост и чувство за равновесие , имат опит с триколки или велосипед с помощни колела , така че са готови да се научат да карат „истински“ велосипед . Важно е да се знае, че до навършването на 5-годишна възраст координацията при децата не е достатъчно развита, както и силата за натискане на ръчната спирачка.

Да, спирачките са елемент, на който трябва да обърнете особено внимание. Всички детски велосипеди са снабдени със спирачки , но качеството и ефективността им са различни. Висококачествените модели обикновено разполагат с двойни спирачки , които се активират лесно и са удобни за ползване. Също така обърнете специално внимание на ръчната спирачка , за да се уверите, че детето я достига без усилие и има необходимата сила да я натисне. 12‘‘ – за ръст 80 – 100 см 16‘‘ – за ръст 105 – 120 см 18‘‘ – за ръст 115 – 130 см 20‘‘– за ръст 120 – 135 см 24‘‘– за ръст 120 – 140 см.

Свързани блог публикации

Велосипедите и детството вървят ръка за ръка. Тези приспособления на две колела са повече от задължителни и все някога трябва да преминат през живота на вашето дете. Но защо точно тази дейност е толкова важна ?

Колоезденето е чудесен начин с който да захраните вашият малчуган през юношеството му. Те не само предоставят множество ползи за здравето, но също така са и идеален начин за придвижване и запазване на чиста околна среда. 

Благодарение на колелата децата здравословно подпомагат на две главни неща :

  • Увеличават своята мозъчна сила.
  • Подобряват сърдечносъдовото си здраве.

Именно поради тези причини не оставяйте колелото неподвижно в гаража. Насърчете малчугана да превърне колоезденето в свое редовно и любимо хоби. Ако пък той не разполага с такова приспособление ви съветваме да го снабдите възможно най-скоро с него.

Карането на колело е форма на упражнения, които децата дори не могат да осъзнаят, че правят. За разлика от другите физически спортове всичко, което трябва те да знаят при колоезденето, е как да карат колелото. 

След като овладеят тази способност те могат свободно да се наслаждават на дейността без постоянно да се налага да научват нещо ново. Така те винаги ще изпитват интерес към него.

Преди да предприемете паническо пазаруване обаче е редно внимателно да разгледате вашият източник и съответно избор. Когато става въпрос за вашето дете трябва да подсигурите неговата пълна защита и сигурност.

Посещавайки Кидсо от своя страна няма за какво да се тревожите. Те са специализиран онлайн магазин, който предлага винаги първокласна стока за децата. Техните велосипеди са произведени от водещи марки и разполагат с ненадминато качество.

Ако не вярвате в това убедете се сами, като разгледате техните продукти. Колелата варират в най-различни размери, дизайни и цветове. Възможно е да откриете нещо подходящо за детето ви, което е от 18-24 месеца, както и за по-големи.

По отношение на надеждността смеем да твърдим, че всичко е изградено според нормите за безопасност и сигурност. Това от своя страна гарантира дългогодишен период на употреба от който със сигурност ще останете повече от доволни.

Артикулите могат без проблем да се доставят до вашата входна врата, като това се осъществява за не повече от 2 дни. По отношение на доставките можете да се свържете с нас за повече информация.

Начин на плащане
maestro
visa
discover
visa-electron
mastercard
dinersclub
Продуктът е добавен към желани продукти
Продуктът вече е добавен в любими