Филтриране по

Пол

Виж още Виж по-малко

Години

Виж още Виж по-малко

Сезон

Виж още Виж по-малко

В промоция

Виж още Виж по-малко

Брандове

Виж още Виж по-малко

Цена

87 лв. 256 лв.

Нови велосипеди

Показани са 1-16 от общо 16 артикул(а)

Често задавани въпроси (FAQ’s)

Изборът на първия велосипед е най-труден, тъй като е важно да се съобразят няколко съществени елемента:   Детските велосипеди се различават по диаметъра на колелата : Ако детето ви е на възраст от 2 до 4 години , трябва да насочите търсенето си към гуми с размер 12 инча (за ръст 80 – 100 см) Ако е по-голямо, на възраст от 4 до 7 години , и вече кара уверено без помощни колела, велосипедът е с размер 14 (за ръст 90 – 115 см) Деца на възраст 5 – 8 години могат да управляват велосипед с размер 16 (за ръст 105 – 120 см) или 18 (за ръст 115 – 130 см) Всички модели велосипеди с тези размери, които водещите марки предлагат на пазара, са с олекотени рамки , което значително улеснява тяхното управление. За деца на възраст от 7 до 11 години е подходящ велосипед с размер 20 (за ръст 120 – 135 см) . В този случай е важно не само каква марка велосипед ще изберете, но и да съобразите вида на терена , по който детето ви ще го управлява.

При избора на подходящия за детето ви велосипед размерът е една от съществените характеристики , на които трябва да обърнете внимание. Той се определя от диаметъра на колелата , а не от височината на седалката или от размера на рамката.  Теглото също не е за пренебрегване, тъй като улеснява управлението на велосипеда. Подходящият за вашето дете (без значение дали купувате най-малкия, или най-големия детски размер – 20) е този, който не тежи повече от 30 – 40% от теглото на детето . 

Тъй като децата не умеят да пазят, велосипедът трябва да бъде преди всичко здрав , като същевременно не е тежък. Такъв материал е алуминият .

Помощните колела дават по-голяма увереност на детето , когато се качи за първи път на колело. Тези модели са стандартни и разполагат с всичко необходимо: кормило, удобна седалка, верига, педали и дори спирачки . Повечето родители на деца на възраст от 2 до 4 години се спират точно на този вид велосипеди.

Предимството е, че децата се чувстват по-уверени и в по-голяма безопасност, тъй като, ако не успеят да се справят с управлението, помощните колела ги предпазват от падане, като не позволяват на велосипеда да се наклони Недостатъкът е, че децата свикват с тази защита и впоследствие по-трудно се научават да карат модел без помощни колела

Карането на велосипед: развива двигателната система на детето развива чувството за ориентация подобрява метаболизма укрепва мускулите на краката колоезденето има фитнес ефект може да подобри функциите на сърцето и белите дробове да повиши издръжливостта на цялото тяло

Когато избирате велосипед на своето дете, от изключителна важност е да закупите и всичко необходимо за неговата безопасност. Задължителните елементи от екипировката са:  каска (уверете се, че пасва добре на главата на детето) протектори за коленете и ръцете

Децата на 2 до 4-годишна възраст могат да преминат към съобразен с ръста им велосипед с три колела – на него научават законите на движение и инерция, как да въртят педалите и да спират Във възрастта между 4 и 8 години повечето деца са развили достатъчно своята физическа координация, гъвкавост и чувство за равновесие , имат опит с триколки или велосипед с помощни колела , така че са готови да се научат да карат „истински“ велосипед . Важно е да се знае, че до навършването на 5-годишна възраст координацията при децата не е достатъчно развита, както и силата за натискане на ръчната спирачка.

Да, спирачките са елемент, на който трябва да обърнете особено внимание. Всички детски велосипеди са снабдени със спирачки , но качеството и ефективността им са различни. Висококачествените модели обикновено разполагат с двойни спирачки , които се активират лесно и са удобни за ползване. Също така обърнете специално внимание на ръчната спирачка , за да се уверите, че детето я достига без усилие и има необходимата сила да я натисне. 12‘‘ – за ръст 80 – 100 см 16‘‘ – за ръст 105 – 120 см 18‘‘ – за ръст 115 – 130 см 20‘‘– за ръст 120 – 135 см 24‘‘– за ръст 120 – 140 см.

Начин на плащане
maestro
borica
visa
discover
visa-electron
mastercard
dinersclub
Продуктът е добавен към желани продукти
Продуктът вече е добавен в любими