Филтриране по

Бранд

Виж още Виж по-малко

Пол

Виж още Виж по-малко

Цена

119 лв. 224 лв.

Триколки с дръжка

Показани са 1-8 от общо 8 артикул(а)

Често задавани въпроси (FAQ’s)

Децата започват да използват триколка на възраст между 1 (една) и 3 (три) години .  Най-често 3 (три) годишните деца са активни на триколка.

Триколката развива двигателните умения на детето .  Децата се забавляват с триколката и в допълнение привикват към активен начин на живот и игра навън.  Докато карат децата придобиват чувство за пространсво и се научават да маневрират.  Докато карат триколка децата се научават на посоките „ляво: и „дясно“.  Д руго важно умение е въртенето на педали. Умението да се движи на собствен ход и едновременно с това да маневрира е важно двигателно съчетание, което детето ще използва и по-късно – с нормален велосипед , с мотоциклет и т.н.

Размерът на триколката трябва да е съобразен с ръста на Вашето дете.  Седалката трябва да позволява регулиране, така че когато детето е седнало на нея, краката му да опират земята с цяло стъпало. Теглото е от голямо значение.  Най-добри са триколките от алуминий.  Те са леки и не ръждясват.  Има и пластмасови триколки.  Те са предназначени за по-малки деца и лесно се карат и в домашни условия. Гумите трябва да са надуваеми.  Това дава по-добър комфорт и стабилност на триколката.  Гумите от т.н. EVA материал са по-твърди .  След износване там се сменя цялото колело, а не само гумата. Седалката на колелото за баланс трябва да е достатъчно голяма и удобна.

Свързани блог публикации

Дали е лято или навън вали, за децата няма значение, стига да има къде да играят и …да покарат колело, триколка или тротинетка. Приключенският дух в тях е винаги готов за нови подвизи, а ние, като родители, следва да им осигурим свободата и безопасните условия, за да се радват на безгрижно детство.

Няма по-желан подарък от …детския велосипед. Детето е навън сред природата, активно и заредено с незабравими емоции.

Карането на колело  има своите доказани и видими предимства – детето тренира мускулна издръжливост, упражнява баланс, общува спокойно и неангажирано, освобождава се от негативните емоции, усмихва се по-често!

Консултантите препоръчват първото колело на нетърпеливия малчуган да е колелото без педали - за баланс. Така малкият колоездач инстинктивно „контролира“ ситуацията и се чувства свободно по всяко време да спре с крачетата си по естествен път, за да овладее велосипеда. Децата свикват да са концентрирани върху осигуряването на баланса, като реагират бързо и адекватно. 

Който кара колело е здрав и издръжлив, неписано правило. Малчуганите, влюбени във велосипеда, рязко подобряват своята координация, докато държат кормилото и ползват тежестта на тялото си. Учат се да следват правилата за движение, тренират постоянство и толерантност на пътя. 

Децата обожават от ранна възраст да карат всякакви превозни средства, затова по-малките може да зарадвате и с триколка/тротинетка. Някои модели могат да се разглобяват, което ги прави лесни и практични за пренасяне на различни разстояния. Новите тротинетки са с широки колела и удобна седалка. Детето е в безопасност, защото бордът за стъпване обичайно е произведен от еластичен и противоплъзгащ се материал, а дръжките на кормилото са със специално силиконово покритие за по-голяма устойчивост и дълготрайност.

Наслаждавайки се на предпочитаното превозно средство, малчуганите развиват двигателните си умения, играят и се забавляват, а навиците, придобити при карането на велосипед или триколка, са най-ценната стъпка към самостоятелността и свободата им.

И не пропускайте да научите детето да носи предпазни средства – каска и протектори, за да е безаварийно и безопасно удоволствието на няколко колела.

Начин на плащане
maestro
visa
discover
visa-electron
mastercard
dinersclub
Продуктът е добавен към желани продукти
Продуктът вече е добавен в любими