Филтриране по

Бранд

Виж още Виж по-малко

Цена

105 лв. 1282 лв.

Пол

Виж още Виж по-малко

Сезон

Виж още Виж по-малко

В промоция

Виж още Виж по-малко

Колички с 4 колела

Показани са 1-20 от общо 70 артикул(а)

Често задавани въпроси (FAQ’s)

Това са комбинираните колички, наричани още „модулни“, летните колички, познати и като тип „чадър“, както и тези за близнаци, популярни и с името „двойни колички“.

Този избор до голяма степен зависи от начина ви на живот и от това къде ще използвате количката. Триколките се отличават със своята маневреност, която се дължи именно на единичното предно колело. Те се управляват спокойно с една ръка, а големите им задни колела позволяват безпроблемно преодоляване на тежки терени. Количките с три колела обаче често са по-скъпи, заемат повече място и са по-тежки. Четириколките заемат по-малко пространство и са по-евтини от триколките. Допълнителното колело може да осигури повече стабилност, която обаче е за сметка на маневреността. В крайна сметка, ако ще ви се налага често да сгъвате и разгъвате количката и възнамерявате да я използвате за разходки из квартала или за да се придвижите до близкия търговски център, по-удачният вариант би бил четириколка. Ако пък планирате да я използвате извън отъпканите пътища и маневреността и лекотата на управление са ви по-важни от практичните размери, то тогава се ориентирайте към триколка.

На първо място, възрастта на детето. Много детски колички са подходящи от самото раждане и могат да се използват, докато детето не надхвърли 15 – 20 кг. Някои модели се предлагат с отделен кош за новородено и столче за кола (погледнете „комбинирани колички“), които се използват през различните етапи на растеж, докато други имат регулируема седалка, която може да се настрои в легнало положение и да се регулира според нуждите на мъника. Ако пък детето ви е поотраснало и мускулите на гръбнака и врата му са укрепнали, лятната количка може да бъде много удачен вариант. За да не Ви се налага да сменяте количката през няколко месеца, потърсете модел, който позволява да го трансформирате в зависимост от нуждите и възрастта на детето.

Друга важна характеристика, която е добре да вземете предвид при покупката на количка, е нейното тегло. Проверете дали рамата е олекотена. Въпреки че в момента може да не ви изглежда особено важно, имайте предвид, че освен бебето, в количката ще возите и купища друг багаж и бебешки аксесоари. Препоръчително е да изпробвате количката в магазина, преди да я закупите. Вижте дали завива лесно, можете ли да я повдигнете, за да минете през бордюр, да я качите по някое стълбище или пък в автобус. Когато това се превърне в ежедневие, ще оцените разликата между лека и тежка количка. Докато тествате маневреността на количката, проверете и дали се сгъва и разгъва лесно. Имайте предвид, че може да ви се наложи да правите това с една ръка, затова е важно този вид трансформация да се извършва лесно и с малко на брой манипулации. 

Обърнете внимание и на сигурността на количката. Уверете се, че разполага с 5-точков обезопасителен колан, който понастоящем е стандарт за безопасност. Въртящите се предни колела са по-удобни при маневриране, но е хубаво да могат да се заключват в права позиция. Това е изключително важно при движение с по-висока скорост или по неравен терен.  Тествайте и спирачките. Хубаво е задните спирачки да са свързани, така че лявата и дясната да могат да бъдат задействани с едно движение. Някои детски колички имат и предни спирачки, което носи допълнително удобство и сигурност.

Детските колички се предлагат с огромен набор от аксесоари. Какви и колко от тях ще си набавите, зависи изцяло от вас. Не на последно място, обърнете внимание на коша за съхранение и го съобразете с нуждите си. Вероятно най-решаващият критерий е цената. Можете да откриете детска количка на доста ниска цена, но ако желаете да я използвате няколко години, по-доброто решение е да инвестирате в качествена, макар и по-скъпа детска количка, която няма да се налага да сменяте след само няколко месеца употреба.

Свързани блог публикации

Предлаганите модели бебешки колички могат да бъдат:

  • всесезонни
  • комбинирани 2 в 1
  • комбинирани 3 в 1
  • летни

Подплатените, меки и широки седалки, могат да имат няколко степени за позициониране на бебешкото гръбче от пълно легнало по седнало положение. В зависимост от модела, позицията на коша може да се променя, гледайки към родителя или с гръб към него. Разполагат със сенник с 2 или 3 сектора, като за някои модели той е с цип с мрежест визьор и козирка.

Снабдени са с преден борд за придържане на детето. Количките разполагат с 5 - точков колан с омекотени подложки, осигуряващ максимална защита. Разполагат с регулируема степенка за крачета и ергономична дръжка със сменяща се позиция във височината, подплатена с еко кожа.

В зависимост от модела колелата са различна по размер с амортисьори с лесно фиксиране със спирачна система в задните колела и възможност за застопоряване на предните. Те имат функцията да се отстраняване за лесно почистване.

Моделите се сгъват лесно със специален механизъм, а конструкцията е изключително олекотена от висококачествен алуминий, което прави количката лесна за пренасяне. Тя има добра маневреност, която осигурява лекота на движението дори при неравни терени.

Към някои комплекти са включени различни аксесоари като:

 

  • покривало за крачета
  • поставка с улей за бутилка
  • чувал
  • адаптер за столче за кола
  • чанта за принадлежности
  • дъждобран
  • комарник
  • помпа за гуми
  • голяма кошница за багаж

Моделите са предназначени за деца до 15 кг. тежест и преди употреба е необходимо внимателно изчитане на инструкциите.

Дизайнът е невероятен като има модели за момиче, момче и унисекс модели, а изработката се базира на текстилни и метални материали от първо качество,следващи нормите на европейските стандарти за сигурност. 

Начин на плащане
maestro
visa
discover
visa-electron
mastercard
dinersclub
Продуктът е добавен към желани продукти
Продуктът вече е добавен в любими