Филтриране по

Възраст

Виж още Виж по-малко

Сезон

Виж още Виж по-малко

В промоция

Виж още Виж по-малко

Бранд

Виж още Виж по-малко

Цена

5 лв. 30 лв.

Козметика

Показани са 1-20 от общо 22 артикул(а)

Често задавани въпроси (FAQ’s)

Слънцезащитните продукти се изработват по т.нар. SPF – Sun Protect Factor. Неговото число показва с колко се увеличава времето за излагане на слънце без да изгорите след нанасянето на крема/спрея/маслото .  Слънчевата светлина, която достига до нас, включва 2 вида ултравиолетови лъчи:  А (UVA)  В (UVB)  Слънцезащитните филтри също са два типа – неорганични и химически. Неорганичните отразяват А лъчите , които не проникват в дълбокия слой на кожата , а химическите филтри навлизат дълбоко в епидермиса и блокират действието на UV-B лъчите.

Това е строго индивидуално за всяко дете, като зависи от начина на отглеждане и дори от климата. Все пак дерматолозите препоръчват преди 6-8 месечна възраст да се избягва излагането директно на слънчева светлина, а от 24-36 месеца слънцестоенето да е за кратко и извън пиковите часове – 11-16ч. 

Слънцезащитният продукт е препоръчително да се нанася обилно върху всички части на кожата. Полагането на крема е от съществено значение за качествената защита.  Едно нанасяне се равнява приблизително на 1 чаена лъжица за средностатистическо дете. Или използвайте дланта си, за да прецените колко лосион да нанесете – дебел свой от продукта с дължината на средния ви пръст може да се смяна за една доза. За да е защитено детето от самото начало, винаги нанасяйте избрания продукт 20-30 минути преди интензивното излагане на слънчевите лъчи.

Децата имат по-нежна и чувствителна кожа . В сравнение с възрастните, горният слой на епидермиса при децата е по-тънък, тялото им не е така устойчиво на агресивното въздействие на слънцето.  Бебешката кожа е в пъти по-уязвима отколкото на възрастен, защото има много малко меланин –пигмент, който определя цвета на кожата, очите, косата. Меланинът предоставя естествена защита на кожата.  За да гарантирате нивото на защита от слънцето колкото се може по-дълго, използвайте слънцезащитни продукти за деца, обогатени с естествени съставки като витамин Е, глицерин, пантенол и др.

Полагайте защитния продукт до 30 минути преди първоначалното излагане на слънце и винаги след продължителен престой във вода, подсушаване или потене. Правете го често, за да поддържате нивото на покритие. Не забравяйте, че UV лъчите могат да бъдат високи и опасни и в облачни дни.

В Европа има общоприет стандарт за „водоустойчивост “, одобрен от Cosmetics Europe . Според него повечето слънцезащитни продукти се тестват в независими институти, за да се провери тяхната готовност да отговарят на изискванията за водоустойчивост.  Участниците в тестовете се къпят след нанасяне на съответния продукт, следвайки стриктни инструкции. Целта е оставащата слънцезащита да бъде над 50% от първоначалната стойност. Т.е. водоустойчивостта не означава продължителна защита за неограничено време.

Не, не е препоръчително. Използваните продукти на плажа или сред природата неизбежно се замърсяват, като в тях могат да попаднат и бактерии. Ето защо при изтичане срока на годност след отваряне, продуктът е нехигиеничен, а често и с по-ниско качество на фотозащита за кожата .

Като най-плътно нанасящ се, кремът с физични филтри е сред най-често избираните продукти. Той осигурява добро покритие върху кожата и изисква по-старателно втриване. Спреят е по-икономичният вариант, но бъдете внимателни детето да не вдиша от него при впръскването му. По начина на употреба плажното мляко наподобява спрея, изисква старателно втриване в кожата и е препоръчителна опция за малките деца.

Свързани блог публикации

Докато Вие и семейството Ви се радва на пролетен ден сред природата или на горещ летен ден на морето, не бива да забравяте слънцезащитната козметика. Правилният избор за Вашето дете не е елементарна задача. В няколко реда ще Ви дадем няколко съвета, за да улесним процеса.

За да защитавате детето ефективно от вредните лъчи е нужна ежедневна употреба на слънцезащитен крем с SPF 15. Това на пръв поглед елементарно изискване има огромен ефект върху човешкото здраве – намалява с 50% риска от меланом в бъдещи периоди.

Освен, че трябва да сме постоянни в това, ние трябва да сме сигурни, че използваме и подходящия препарат за нашето дете. Без значение каква е възрастта на детето, избирайте слънцезащитен продукт, който еширокоспектърен – блокира както UVA, така и UVB лъчите.

Защитният фактор трябва да бъде поне SPF 30. UVA лъчите са тези, които преждевременно състаряват кожата, докато UVB лъчите са тези, които предизвикват слънчевите изгаряния. SPF е индикатор, който показва до каква степен ще бъдете защитени от UVB лъчите.

Често заниманията на открито са свързани и с водни забавления. За да бъде детето Ви истински защитено, в такива случаи избирайте слънцезащитни кремове, които са устойчиви на вода. Продуктите за слънцезащита, дори и когато са устойчиви на вода, са такива за определен период от време. Прочетете инструкцията и периодично нанасяйте нов слой слънцезащитен крем по кожата.

Съществуват два типа слънцезащитни кремове – минерални (познати и под името физични) и химични. За деца се препоръчват минерални слънцезащитни кремове, по-специално цинк – оксидните кремове. Тези кремове (минералните) не се абсорбират от кожата, предизвикват по-рядко кожни раздразнения и по-малко вероятно е да предизвикат алергия.

Формите на кремоветеза защитаот слънце са спрей или лосион. Консервативната медицинска общност препоръчва лосионите. При тях не съществува вероятност препаратът да бъде вдишан и да достигне до белите дробове. 

В допълнение нанасяйки лосион с ръка винаги имате ясна представа дали сте нанесли достатъчно слънцезащитен крем. При използване на спрей е възможно да нанесете недостатъчно препарат. На лицето на детето следва да нанесете около ½ чаена лъжичка слънцезащитен крем.

По тялото трябва да постигнете равномерен плътен филм от слънцезащитен препарат. На всеки два часа трябва да повтаряте мазането. Създавайте тези навици у малките деца, за да полагат грижа за себе си сами в тийнейджърските си години.

За ефективна защита от UV лъчите не разчитайте само на слънцезащитните кремове. Избирайте времето за излагане с повече внимание – избягвайте най-силното слънцегреене (най-силни са слънчевите лъчи в периода между 10 и 14 часа).

Обличайте на детето дрехи, които да го защитават от слънце, никога не забравяйте лятната шапка и давайте на децата си слънчеви очила с UV филтри.

Начин на плащане
maestro
visa
discover
visa-electron
mastercard
dinersclub
Продуктът е добавен към желани продукти
Продуктът вече е добавен в любими