Филтриране по

Възраст

Виж още Виж по-малко

Височина в сантиметри

Виж още Виж по-малко

В промоция

Виж още Виж по-малко

Бранд

Виж още Виж по-малко

Цена

9 лв. 31 лв.

Шапки

Показани са 1-7 от общо 7 артикул(а)

Често задавани въпроси (FAQ’s)

В човешкото тяло основната загуба на топлина се случва през главата. При бебетата загубата на топлина или претоплянето през главата е по-бързо отколкото при възрастните. Причината за това е, че бебешката глава пропорционално спрямо тялото е по-голяма спрямо същата пропорция при възрастен. Шапката предпазва от вредните слънчеви лъчи. През летните дни ние усещаме топлината на слънцето и вредните UVA и UVB слънчеви лъчи продължават греят най-интензивно. Шапките предпазват лицето, врата и главата от тези вредни лъчения.

При новородени и малки бебета се препоръчват шапки с високо съдържание на памук.  Така главата на детето диша и шапката е приятна на допир. При по-големите деца, които са активни и играят навън се препоръчват шапки от полиестер или микс между памук и полиестер. Тази комбинация е дишашща, приятна на допир и е издържлива на UV лъчи .

Шапката трябва да е с козирка, която да предпазва добре челото и лицето на детето. Има модели, които покриват не само главата и лицето, но и врата (т.н. трекинг шапки). Много често децата не търпят шапки и често ги свалят – по тази причина закопчаване на шапката под брадичката е добро решение.

Много родители разглеждат шапката само като моден аксесоар и изборът на цвят е свързан само с актуалните тенденции. От гледна точка на сигурност и безопасност се препоръчва носенето на шапки през лятото да е в по-светли цветове. Бялото и изобщо по-светлата гама привлича по-слабо слънчевите лъчи, следователно детската глава ще се чувства по-комфортно.

За да бъде шапката удобна и практична тя трябва да отговаря на редица изисквания: Шапката трябва да е лека – това е удобство за децата. Шапката трябва да е с такава кройка, че да позволява на главата да диша и потта да се изпарява. Платовете на шапката да не спарват, да са устойчиви и да могат да се перат. Полиестерът е най-често използвано решение. Шапката трябва да предпазва не само лицето, но и главата и врата . Това се постига с различни периферии, козирки и платки отзад. Вижте внимателно кройката, която харесвате, абстрахирайте се от модните тенденции и преценете дали шапката защитава детето Ви. Най-често шапките са с универсален размер.  По-добрите шапки имат свои връзки или каишки, които позволяват поне малка регулация на размера. Те са по-практични, защото растат с Вашето дете.

Свързани блог публикации

Шапките за момичета за момичета са незаменим моден аксесоар през лятото. Те изобилстват от модели, цветове и дизайнерски решения, с които Вашето дете ще се открои. Те обаче имат и една много по – важна функция – да защитават детето от претопляне.

Главата при децата е деликатна и много чувствителна част от тялото. Причината за това е, че през нея се отделя или приема най - много топлина. За това детето може да „прегрее“ и дори да получи топлинен удар при продължително излагане на високи температури или директна слънчева светлина.

Симптомите са гадене, повръщане и световъртеж.  В допълнение всичко това се усложнява от дехидратацията, която придружава тези състояния. Рисковете при момичетата са още по-големи заради дългите коси, които предизвикват още по – голямо затопляне. Всички тези рискове могат да се избегнат или поне рисковете за тях могат да се намалят с носенето на шапка за слънце.

В допълнение на написаното по-горе трябва да добавим и факта, че кожата по лицето е изключително чувствителна. Изложена на силно слънцегреене и вредните UV лъчи, кожата на лицето може да пострада лесно.

Детските шапки с козирка и тези с покрития и предпазване на врата са изключително полезни за тези случаи. Най – добрите модели летни шапки са разработени от текстил, който има UV филтри. Те защитават покритите части и детето е в безопасност.

Материалите от които са изработени летните детски шапки са много различни и имат различни предимства.  Най-популярната материя е памукът. Той абсорбира телесната пот много добре и се характеризират с добра термична устойчивост. Водещите спортни брандове са разработили изкуствени високо технологични материи, които позволяват главата да се темперира по-добре, да диша по-лесно и да е защитена. С развитието на тези технологични платове те стават все по – достъпни като цена и се използват и в производството на летни детски шапки. Те са по – удобни, перат се по – лесно и съхнат по – бързо. Експлоатацията на такъв тип шапки е предпочитана от родителите.

В Кидсо Ви предлагаме разнообразие от детски шапки с множество модели, цветове и материи от различни водещи производители. Ние се стремим да предложим най – добрите решения за Вашите деца.

Начин на плащане
maestro
visa
discover
visa-electron
mastercard
dinersclub
Продуктът е добавен към желани продукти
Продуктът вече е добавен в любими