Здравейте,видеото беше много полезно.Особено интересно за суровия жълтък.Бихте ли споделили рецепта,състав или комбинация в която биха се употребили в суров вид или имахте впредвид и самостоятелно използване?Благодаря!

Отговорено
Задайте вашия въпрос

Здравейте,видеото беше много полезно.Особено интересно за суровия жълтък.Бихте ли споделили рецепта,състав или комбинация в която биха се употребили в суров вид или имахте впредвид и самостоятелно използване?Благодаря!

Darinahris

01.11.2020 18:29
Споделете:
  • Трябва да , за да публикувате коментари
1
Най-добър отговор
Д-р Георги Гайдурков

2020-11-10T12:01:00+0000
10.11.2020 12:01
Натурология

Здравейте,

Суровият жълтък за щастие е съчетаем почти с всичко. Това дава възможност за широк спектър от рецепти и дори лични вкусови предпочитания и експерименти 🙂 Една от най-атрактивните рецепти за деца е пасирането на суровия жълтък с банан и авокадо (по желание и обелена фурма без костилка, ванилия, може и какао). Получава се невероятен крем от “виенска сладкарница” По желание може да се замрази и става сладолед. Сладкиш се получава и като се смесят подобно на тесто смлени ядки – кашу, бадем и др., суров жълтък, какао, фурми, ванилия, канела.

Друг стандартен вариант е да се приготви домашна майонеза (оригиналната рецепта също е със сурови жълтъци!): Смлени на паста ядки (кашу и др.), жълтък, сок от селъри (стъблена целина), лимон на вкус, по желание и чесън и др. подправки.

Суровият жълтък може да се ползва и просто като нискотемпературна “застройка” на ястия: В топли (но не горещи, за да не се пресече от температурата) ястия се добавят 1-2 жълтъка, разбърква се добре, капки лимон.

Много рецепти има в основната кулинарна книга по системата на Човешкото хранене – “Стани столетник” с автор Владимир Мутаров.

Поздрави

Д-р Г. Гайдурков, специалист Вътр. болести и натуролог

00
0
  • Трябва да , за да публикувате коментари
Показва се 1 резултат
Твоят отговор

Моля, първо, за да ги изпратите.