Здравейте, до кога е редно да продължи обезсоляването на сирене?И докога е редно да се задържи супата като основно хранене за вечеря?Имам син на 2 год 8 месеца...давам зел. супа за вечеря, но вече почва да отказва....Какъв съвет бихте дали?Поздрави

Отговорено
Задайте вашия въпрос

Здравейте! До кога е редно да продължи обезсоляването на сирене? И докога е редно да се задържи супата като основно хранене за вечеря? Имам син на 2 години и 8 месеца. Продължавам и да обезсолявам и да давам зеленчукова супа за вечеря, но вече започва да отказва. Така наложихме ред, че месо хапва всеки ден на обяд, а зеленчукова супа, разбира се редува и разнообразявам във вида супа, но вече като че ли иска друго. Какъв съвет бихте дали и какъв режим на хранене да следваме, предвид възрастта? Поздрави!

Arishera

22.02.2021 15:44
Споделете:
  • Трябва да , за да публикувате коментари
1
Най-добър отговор
Д-р Райна Жейнова

2021-02-24T09:51:00+0000
24.02.2021 09:51
Хомеопатия

Здравейте, госпожо,

До 5–6 – годишна възраст се изграждат хранителните предпочитания, които обикновено се запазват през целия живот, развива се отношение към различните храни и започва осъществяването на личен хранителен избор. С оглед осигуряването на необходимите количества белтъчини, въглехидрати, мазнини, витамини, минерали и други биологично активни вещества, храненето трябва да е максимално разнообразно.

Хранителният режим на Вашето дете би трябвало да включва през равни интервали 4 хранителни приема, всеки с количество между 300 и 400 мл. Ежедневно трябва да присъстват в менюто 0,4–0,5 л. мляко, 25 гр. млечни продукти /сирене, извара, кашкавал/, както и ½ до 1 яйце.

До 3–годишна възраст е добре да се изкисва саламуреното сирене. Седмично следва да се предлага 3–5 пъти 50–60 гр. пилешко, телешко, нетлъсто свинско месо, поне 1 път – нетлъсто рибно филе, 1–2 пъти – бобови храни. Можете да давате зеленчуковата супа /50–60 мл./ на обяд, преди основно блюдо, а вечер да предлагате друго постно ястие, включващо зеленчуци, ориз, или картофи в комбинация от квасено мляко или млечен десерт. Зеленчуците могат да бъдат сурови – на салата или на малки парченца, включени в ястия, в сандвичи, като гарнитура, зеленчукови пюрета, зеленчукови сокове, плънка в тестени продукти.

Поздрави

Д-р Р. Жейнова, педиатър и хомеопат

00
0
  • Трябва да , за да публикувате коментари
Показва се 1 резултат
Твоят отговор

Моля, първо, за да ги изпратите.