Филтриране по

Бранд

Виж още Виж по-малко

Цена

2 лв. 169 лв.

Номер

Виж още Виж по-малко

Сезон

Виж още Виж по-малко

В промоция

Виж още Виж по-малко

Гуменки и кецове

Показани са 1-20 от общо 58 артикул(а)

Често задавани въпроси (FAQ’s)

Ако търсите универсални обувки на достъпна цен а, кецовете/гуменките са идеалният избор. Те са изключително удобни и практични за ежедневна употреба и чудесно се съчетават с почти всички детски дрехи. Пазарът предлага богато разнообразие от модели, които могат да задоволят и най-претенциозния вкус .

Определянето на точния размер е от съществено значение при избора на обувки – изискване, което е приложимо и за гуменките/кецовете. Тук също важи правилото да има достатъчно свободно място – пръстите на краката трябва да могат свободно да се движат, като в същото време петата не излиза при ходене . Според производителите стелката трябва да бъде с между 0,5 до 1 см по-дълга от ходилото. За пролетно-летните гуменки/кецове с номера от 19 до 27 трябва да предвидите аванс от 0,5 мм, а ако моделът е зимен – около 1 см, за да има място за по-дебели чорапи. За номера от 28 до 35 разликата между дължината на стелката и ходилото трябва да бъде 1 см независимо от сезона, за да може детето да носи обувките поне два сезона. За номерата над 35 дължината на стелката може да бъде с аванс от 0,5 см до 1 см. Съветваме ви да не вземате прекалено голям номер кецове/гуменки – освен че ще му бъдат неудобни, рискувате да повлияят негативно на растежа и развитието на краката , включително да увредят походката му.

Да, може да се каже, че гуменките/кецовете са подходящи за всеки сезон. Есенно- зимните модели са изработени от кожа, имат подплата, която държи топло на крака, а подметката е с дълбок грайфер , който осигурява стабилност независимо от настилката. За летния и пролетен сезон са подходящи моделите от плат, с тънка и гъвкава подметка. Така изработени, те прилепват добре по крака на детето и стават негово естествено продължение , без да възпрепятстват по никакъв начин движенията.

От подметката до голяма степен зависи как ще се чувства детето, когато носи този вид обувки. Гумената подметка на кецовете трябва да бъде едновременно гъвкава и достатъчно дебела, за да предпазва крака от различните неравности по пътя и в същото време да следва естествените му движения. При есенно-зимните модели наличието на грайфери е от съществено значение. Когато са по-дълбоки, се получава по-добро сцепление с повърхността и се предотвратяват неприятни инциденти, свързани подхлъзване и падане . От особена важност е гъвкавостта на подметката, която трябва да позволява на ходилото да се прегъва до 40 градуса в ставата при глезена (тествайте я, като огънете двата ѝ края). Твърдите подметки трябва да се избягват, освен ако не са препоръчани за конкретен проблем от лекар специалист.

Често децата ни започват да тренират от ранна възраст един или няколко вида спорт, докато определят кое е заниманието, което е най-завладяващо и интересно за тях. Изборът на спортни обувки е изключително важен и за родителите, за да бъдат спокойни, че по време на тренировка детето им се чувства удобно и може да разгърне в пълнота своите игрови способности. Различните спортове натоварват по различен начин краката и ходилата, така че трябва да съобразите избора с тези специфики. Кецовете не са подходящи за занимания с по-високо или специфично натоварване на ходилото , но са предпочитани за скейтбординг например.

За този вид обувки важат същите правила, както и за всички други – колкото по-старателно и добре се грижим за тях, толкова по-дълго ще им се радваме и ще ни служат. Моделите, изработени от текстилен материал , могат да се перат с перилни препарати. Подвижната стелка може да се почиства отделно с помощта на фина четка . Не се препоръчва използването на четка с груб косъм, която може да увреди тъканта/материала на обувката. При появата на трудно отстраними петна може да използвате препарат, като спазвате инструкциите за употреба . Моделите, изработени от велур или набук , трябва да се поддържат със специални препарати и четки. Не мокрете велура, защото той се поврежда и остават петна по него. Кожените кецове се почистват с вода и гъба , но може да се перат и изцяло, като е важно да се изплакват много добре, за да не остават петна. За бързо почистване можете да използвате мокри кърпички за обувки . Изпирането в пералня не е препоръчително, освен ако на етикета не е изрично посочено. В този случай е задължително да зададете ниска температура на водата , ниски обороти и да не ползвате сушилня.

Това, което прави кецовете толкова желани и за предпочитане сред спортните обувки, е отличителната бяла лента на подметката, която имат повечето модели. Най-сигурният начин да възстановим искрящобелия цвят е като използваме четка за зъби и сапунена вода. Повярвайте, усилията си заслужават – захабената подметка ще светне като нова.

Независимо дали са се намокрили от дъжда/снега навън или сме ги изпрали, този вид обувки трябва да се сушат на сухо и проветриво място. Добре е стелките да се извадят, за да съхнат отделно, както и да обърнете езиците наобратно , за да увеличите притока на въздух към вътрешността на кеца/гуменката . Стелките всъщност са причината за забавяне на сушенето . Не ги оставяйте мокри или влажни, тъй като това ще доведе до развитие на микроби и лоша миризма. Неправилно е кецовете да се сушат върху отоплителен уред (напр. радиатор) или със сешоар, тъй като това може да увреди материала, от който са изработени (особено ако е кожа), да доведе до промяна на формата и/или стесняване. Друг нежелан резултат от неправилното сушене е увреждането на структурата на лепилото , което ще доведе до разлепване на обувката. Пряката слънчева светлина също трябва да се избягва, защото уврежда използваните материали и води до избеляване . Евтин, бърз и същевременно ефикасен вариант за бързо изсушаване на влажни/мокри кецове и гуменки е да поставите намачкана хартия (може и вестник) в областта на пръстите и при петата. Хартията ще попие влагата и ще ускори процеса на съхнене. Така можете да сте спокойни, че поддържате добра хигиена, без да рискувате да замърсите микросредата в обувката.

Свързани блог публикации

Гуменките, маратонките или цвичките предпазват детското краче от нараняване и контузии.  Обувката поддържа детския глезен изправвен, за да не се получават контузии.  Обувката предпаззва и от студ, горещо време и вода.

Във възрастта, когато децата започват да посещават детска градина или училище, те започват да практикуват различни спортове.  В зависимост от вида на спорта, в зависимост дали го практикуват на открито или закрито, те имат нужда от различни спортни обувки – гуменки, цвички или маратонки.

Гуменките и маратонките осигуряват добра опора на ходилото и глезена на детето.  Спортната подметка е и достатъчно еластична и противоплъзгаща.  Винаги спортните обувки са максимално олекотени.  Така детето се движи сигурно и удобно.

Гуменките и маратонките, които избирате е необходимо да позволяват на детския крак да диша.  Избягвайте изкуствените плътни материи.  Добрите материали са висококачествени мрежести материи или кожа.  Новите спортни дишащи материи, разработени от спортните компании, позволяват оптимална вентилация на крака, лекота и комфорт.

Гуменките, цвичките и маратонките за деца са предвидени да са лесни за закопчаване.  При децата, най-голямото улеснение е велкро закопчаването.  То е лесно и бързо, дава на децата увереност и чувство за самостоятелност.

Обувките за деца не бива да са твърде тежки.  Ако тежестта им не е съобразена с възможностите на детето , то не се чувства удобно и се уморява по-бързо.  Спортните обувки винаги гарантират това.  Всички производители са стремят да произвеждат гуменки и маратонки възможно най-леки.  Това позволява свобода на движението и максимални спортни резултати.

Цвичките са предназначени за спортните зали.  Там твърдите подове често се плъзгат и е нужна основа, която не се пързаля.  За определени спортове – спортна гимнастика, художествена гимнастика, танци или балет, те за задължително изискване.

Гуменките и маратонките често са и за ежедневно носене.  Те са много удобни и децата ги предпочитат в динамичното си ежедневие.  Културата на носене на маратонки се е превърнало в мода.  Децата избират модели, които харесват и това е начин да изразяват себе си.  

Начин на плащане
maestro
visa
discover
visa-electron
mastercard
dinersclub
Продуктът е добавен към желани продукти
Продуктът вече е добавен в любими