Филтриране по

Бранд

Виж още Виж по-малко

Цена

7 лв. 84 лв.

Номер

Виж още Виж по-малко

В промоция

Виж още Виж по-малко

Сандали и чехли

Показани са 1-20 от общо 162 артикул(а)

Често задавани въпроси (FAQ’s)

Когато трябва да изберем подходящите отворени обувки ( сандали, чехли или джапанки ) за лятото, трябва да съобразим няколко фактора. Винаги трябва да помним, че разумният избор е важен, тъй като осигурява правилния растеж на детските крака , тяхното здраве и сила. Често водеща се оказва по-ниската цена, а не специфичните изисквания към всеки вид обувка. Отворените обувки много често са носят на бос крак и затова материалите, от които са изработени, са от съществено значение. Те не трябва да причиняват мазоли, пришки, изпотяване , както и неправилно натоварване на ходилата, мускулни схващания или друг вид неразположения . При сандалите най-подходящи са естествените памучни материи, както и меката, добре обработена кожа в комбинация с гъвкава и „дишаща“ подметка.

Първото, което трябва да съобразите, е материалът, от който са изработени, да има естествена мекота и в същото време да бъде достатъчно здрав . Подметката трябва да бъде лека и гъвкава. Естествената мекота на материала е свързана с използването на памучни материи или естествена кожа , които благодарение на съвременните производствени технологии се отличават с олекотената си структура и изключителна здравина. Подметката на отворените обувки трябва да бъде „дишаща“, за да предпазва от изпотяване. Анатомичната форма, както и твърдият форт поддържат крака и детето се чувства комфортно и удобно. Някои от моделите сандали имат високо излята подметка на върха на обувката, която предпазва пръстите от наранявания, а самите сандали – от износване. Не се подвеждайте от съвети, че удобството се дължи на ортопедичните стелки , защото когато детски крака са здрави и се развиват правилно, те не се нуждаят от такива.

Определянето на правилния размер за детските сандали / чехли може да стане по няколко начина, но винаги трябва да се спазва правилото, според което между палеца и края на стелката трябва има свободно място между 1 и 1,5 см. Идеалното разстояние е 12 мм , което позволява на пръстите да се чувстват свободно и спомага за правилното развитие на детските крака. Един от начините за определяне на размера е да очертаете стъпалото на детето върху твърд картон, да добавите с пунктирана линия 12 мм откъм палеца и след това да изрежете отпечатъка. Той може да ви послужи за шаблон при избора на правилния размер отворени обувки , когато детето не е с вас (трябва да влиза спокойно в обувката). Можете да премерите новите обувки и по стари сандали, които все още са по мярка на детето. Все пак най-добрият начин е да премерите съответния чифт на краката на детето.

През лятото чехлите/джапанките са изключително практични и удобни за носене, защото са лесни за обуване/събуване и поддръжка . Те могат да се ползват за игра навън, на плажа или край басейна, както и за изминаване на кратки разстояния. За да бъдат удобни обаче, трябва да бъдат по мярка . Когато забележите, че са започнали да се деформират, трябва своевременно да ги замените с нови ( износената обувка застрашава ходилото на детето от увреждане ). Когато излизате на по-дълга разходка с детето или се налага да вървите продължително време, джапанките и чехлите не са подходящи. Те уморяват ходилото, често изпотяват крака и може да се получат болезнени пришки . Не са подходящи и за спортуване, особено за игри с топка, тичане и т.н., тъй като не предпазват крака и може да се стигне до сериозни контузии.

През лятото децата прекарват много повече време навън, цапат се повече и съответно обувките им се нуждаят от по-често почистване. Платнените сандали могат да се перат с перилен препарат, а за по-груби замърсявания – с мека четка.   Моделите, изработени от кожа , се почистват на място с мокра гъба или се перат изцяло. Джапанките и чехлите може да изтъркате с четка и препарат. Ако това ви затруднява, можете да ги изперете и в пералнята, като използвате по-лека програма, хладка вода и по-малко препарат за пране. Чаша оцет, добавена към препарата, върши чудесна работа за отстраняване на неприятни миризми . В случай че и след пералнята чехлите са останали мръсни, можете да ги изтъркате с четка за зъби и сода за хляб. Ако сандалите или чехлите са украсени с различни камъчета, пайети и други декоративни елементи , пералнята не е добро решение. В тези случаи можете да отстраните замърсяванията с мокри кърпички за обувки.

Свързани блог публикации

Удобни, леки, оригинални – това искат децата от своите летни обувки – сандали, чехли/джапанки. Невероятно сладките детски сандали на Kidso са най-добрият и оптимален избор за крачетата на любимото ви същество. С оригиналния си дизайн те придават допълнителен чар на малките госпожици и господа. 

Идеалните чехли и сандали трябва да пасват точно и да отговарят на специфичните нужди на всяко дете. 

Формата осигурява свобода на ходилото и достатъчно място за пръстите, за да се движат свободно. Сандалите със затворена пета допълнително съобразяват морфологията на стъпалото и усилват стабилността при ходене. 

От изключително значение е летните обувки да не се плъзгат и да гарантират устойчивост при интензивно ходене и тичане така характерни за децата.

Сандалите са най-практични и удобни, когато са произведени от естествени памучни материи – памукът е мек, нежен и не деформира детското ходило. 

Дизайнът и олекотените материали предотвратяват прекомерното натоварване на гръбначния стълб и мускулатурата. Те гарантират  малчуганите здрава и комфортна походка.

Перфектно изработените анатомични подметки – гъвкави и еластични, стимулират развитието на двигателните умения и мускулатурата. Качествените подметки на сандалите имат специален релеф, който следва естествената физиологична извивка на стъпалото. Така се гарантира най-доброто позициониране на детското краче, подобряват баланса на тялото и формирането на  сводовете на ходилата.

Устойчивата и по-лека обувка – сандали / чехли - предпазва детето от умора и му помага да развие собствените си моторно-двигателни умения.

Друга важна характеристика на сандалите/летните джапанки  е да позволяват на крачетата да  „дишат“ без да ги деформират. 

Подходящите сандали създават най-точното и близко усещане  до ходенето бос.

Тези супер лесни за обуване и събуване летни обувки подобряват усещането за непосредствен контакт на детето с повърхността, „дразнят“ рецепторите, а това е естественият подход за развитието му. 

Позволете на детето да участва активно в избора на своите сандали или джапанки. Може би няма да Ви допадне ярко розовият цвят или изображенията на забавните кученца от  Paw Patrol или Дора The Explorer.  В света на детето тези неща са важни и значими!

То защо точният избор на модел, размер и дизайн на сандали/чехли следва да отговаря на детските предпочитания за активен живот на открито и свободолюбивия дух на малчуганите. 

Начин на плащане
maestro
visa
discover
visa-electron
mastercard
dinersclub
Продуктът е добавен към желани продукти
Продуктът вече е добавен в любими