Филтриране по

Бранд

Виж още Виж по-малко

Цена

16 лв. 190 лв.

Номер

Виж още Виж по-малко

Сезон

Виж още Виж по-малко

В промоция

Виж още Виж по-малко

Буйки за бебе

Показани са 1-20 от общо 24 артикул(а)

Често задавани въпроси (FAQ’s)

Развитието на детето се обуславя от движенията, които извършва. Движейки се постоянно, то само̀ ще усети кога е дошъл моментът да направи първите си стъпки. Мускулите на краката, ставните връзки и сухожилията постоянно се адаптират към нарастващото физическо натоварване и някъде между 8-ия и 12-ия месец детето вече чувства готовност да се отпусне и направи първите си крачки. Буйките са необходими точно в този момент, тъй като поддържат глезена и предпазват крачетата от нараняване.

Още от раждането детските крачета се движат игриво и с лекота. Когато детето започне да пълзи, да се изправя и да върви, от ходилото и мускулите на краката започва да се изисква много повече. Затова е важно първите детски обувки да пасват идеално на крачетата, за да осигуряват нужната опора и подвижност , без да ограничават естественото им развитие. Здравите деца не се нуждаят от ортопедични, а от анатомични обувки, които да следват естествените очертания на стъпалото .

В момента, в който детето започне да изследва света в изправено положение, става изключително важно ходилата му да се развиват правилно . Голямата част от всички деца се раждат със здрави крачета. Повечето увреждания се причиняват още в най-ранна детска възраст от липсата на движение и… неподходящи обувки . За да сме сигурни, че ходилата се развиват правилно, трябва да се погрижим те да се движат възможно по-свободно. Колкото повече играе детето ви, толкова по-здрави и силни ще станат крачетата му.

Когато избирате буйки, първото важно изискване е те да бъдат меки и гъвкави . Това се постига най-лесно, когато са изработени от естествени материали, позволяващи на крачето да „диша“ и да се движи свободно. Гъвкавите обувки осигуряват едновременно свобода на движенията и стабилна опора.

Има няколко варианта за определяне размера на ходилото . Единият е да се измери с точност дължината му от петата до върха на палеца. Другият е да си направите шаблон. Как става това? Нека детето стъпи на лист хартия, като пренесе тежестта върху дясното краче. Внимателно очертайте стъпалото и изрежете отпечатъка . Измерете с линия или шивашки метър дължината на детското ходило, прибавете 0,5 до 1 см аванс и ще получите точния размер на стелката на обувката.

Изключително погрешно е да използвате детски обувки „втора ръка“, независимо дали сте ги купили, или са ви подарени от близко дете. Специалистите предупреждават, че това е неправилно и може да доведе до деформация на детското краче . Причината е в това, че вече носената детска обувка е приела формата и извивките на крачето на другото дете и няма да обхваща и поддържа плътно крачето, както новите обувки за прохождане.

Ходилата на бебето са плоски и се променят постепенно в процеса на движение и растеж. Затова на буйките се пада важната задача да подпомогнат този процес на оформяне. Специалистите съветват, когато се избират обувки за прохождане, да заложим на естествените материали , за да може крачето да се движи спокойно и да „диша“. Подметката може да е от каучук, силикон или гума , но задължително с грайфери, за да се предотврати пързалянето по гладки повърхности.

Правилният избор зависи от това дали сте съобразили следните важни елементи : вид на подметката наличие на грайфер материали, от които са изработени модел Препоръчително е буйките да бъдат с цип, връзки или регулиращи се самозалепващи се лепенки , които ще дадат допълнителна стабилност на все още крехкото детско глезенче.

Свързани блог публикации

Особеностите на този тип обувки е съществено важен за вашето бебе. Те са изработени с цел да подсигурят необходимата защита на детското краче. Жизненоважно за прохождащото бебе и неговото все още крехко стъпало е подходящата форма и размер на обувка. Буйките са специализирани такива средства за прохождане, които имат анатомична форма и мека долна част, която предпазва ходилото от неравни и твърди повърхности.

Функцията им не спира дотук. Те умело предпазват детето от изстудяване, като поддържат благоприятна температура през студените месеци, но и предпазват от претопляне през горещите дни. Също така разполагат с меки участъци в зоната на глезените, които ще предотвратят евентуално протриване на бебешката нежна кожа.

Някои модели разполагат с по-твърда подметка от термоустойчива гума, както и с гумирана основа на пръстите, която предпазва от нежелани наранявания. Изработката им се дължи на висококачествени памучни материи и естествени кожи, както и на изкуствени материи от висок клас с безвредни оцветители.

Закопчаването и обуването на буйките става посредством велкро закопчаване, връзки или чрез нахлузване. Моделите се съчетават прекрасно с артикули от същата серия или по желание с други асортименти на облекло от нашата страница. Подходящи са за всякакви сезони, разходки, занимания на открито или у дома.

А дизайнът е дело на полската марка Pinokio, турския производител Tuc tuc, Chicco, Beppi и други брандове, създаващи безопасни продукти с нежна грижа за бебето и неговото правилно развитие. Придържащи се към стандартите по световните изисквания, марките умело съчетават невероятен дизайн и вид на своите модели. Създадени са с уникални орнаменти, цветове и форми за новородената или прохождаща малка дама.

Докато е в количката вашето дете със сигурност ще бъде привлечено от уникалните детайли и няма да има търпение да ги изпробва на здрава повърхност. Уверете се, че сте измерили правилно бебешкото стъпало и сте подбрали правилния  размер на обувката.  

Начин на плащане
maestro
visa
discover
visa-electron
mastercard
dinersclub
Продуктът е добавен към желани продукти
Продуктът вече е добавен в любими