Филтриране по
Марки
Виж още Виж по-малко
Цена
12 лв. 165 лв.
Номер
Виж още Виж по-малко
Сезон
Виж още Виж по-малко
В промоция
Виж още Виж по-малко

Маратонки и сникърси

Показани са 1-20 от общо 30 артикул(а)

Често задавани въпроси (FAQ’s)

Независимо дали са в детската градина, или на училище , значителна част от времето децата са заети с различни двигателни активности, затова е особено важно краката им да бъдат обути в удобни и стабилни обувки . Маратонките (сникърсите) са доказали своята практичност и удобство, което ги прави безспорен фаворит в предпочитанията и на деца, и на родители. Поради огромното разнообразие от модели съветът ни е да избягвате много тънка или равна подметка, която натоварва детското ходило и крие риск от нараняване. Също така е важно маратонките да бъдат изработени от материали, които не запарват (за предпочитане – естествени), тъй като много често децата прекарват целия ден с тях. Този вид ежедневни обувки трябва да са леки, да осигуряват комфорт и опора на цялото стъпало . По тази причина най-добър избор си остават маратонките и сникърсите от кожа.

Когато избираме маратонки/сникърси за летния сезон , е важно горната им част да бъде изработена от текстилен материал . Това позволява въздухът да циркулира и така предпазва краката от изпотяване. Материалът, от който е изработена подметката, също трябва да осигурява здравословна среда (т.нар. „ дишаща способност“ на подметката). При зимните модели може да заложите на маратонките и сникърсите от кожа, за да предпазват детските крака от измръзване и намокряне. Добре е да бъдат с височина над глезена и с по-дебела подметка, която да изолира максимално стъпалото от външната среда.

Определянето на точния размер на маратонките за дете е от съществено значение за удобството и комфорта, които се стремим да му осигурим. Различните производители препоръчват да се предвиди разлика от 0,5 до 1 см в полза на стелката спрямо ходилото . През зимата би било добре да предвидите аванс от 1 см, за да остане място за по-плътни чорапи, да има възможност за свободно циркулиране на въздуха и задържане на температурата , излъчена от ходилото. За номера от 28 до 35 също можете да предвидите по-голямо свободно разстояние – така детето ще може да носи маратонките и през следващия сезон.

Височината се определя от това дали маратонката е до глезена или над него. Моделите ежедневни маратонки тип „кецове“ могат да бъдат ниски или високи, а материалът, от който са изработени, да бъде кожа (естествена или изкуствена), текстил или комбинация от двете. За зимния сезон са подходящи високите кожени маратонки от кожа (за предпочитане – естествена), защото са топли и изолират добре крака. При пролетно-летните модели са по-уместни текстилните материали , тъй като са по-леки и осигуряват нужната вентилация . Високи или ниски, зимни или летни, при всички случаи маратонките трябва да бъдат съобразени с конкретните нужди на детето – за игра, за училище, за туризъм или друг повод .

Височината се определя от това дали маратонката е до глезена или над него. Моделите ежедневни маратонки тип „кецове“ могат да бъдат ниски или високи, а материалът, от който са изработени, да бъде кожа (естествена или изкуствена), текстил или комбинация от двете. За зимния сезон са подходящи високите кожени маратонки от кожа (за предпочитане – естествена), защото са топли и изолират добре крака. При пролетно-летните модели са по-уместни текстилните материали , тъй като са по-леки и осигуряват нужната вентилация . Високи или ниски, зимни или летни, при всички случаи маратонките трябва да бъдат съобразени с конкретните нужди на детето – за игра, за училище, за туризъм или друг повод .

Много деца от малки тренират различни спортове, което налага родителите да избират подходящите обувки. Подметката на маратонките за бягане трябва да бъде мека и гъвкава и да осигурява защита на стъпалото от натоварване. Добре е горната ѝ част да бъде от текстилен материал, който предотвратява изпотяването на краката и появата на неприятна миризма.   За футболни обувки могат да се използват бутонки, т.нар. „стоножки“ или стандартни спортни обувки. За тях е важно да са с аеродинамична форма и по-специфична предна част, за да се осигури по-лесно боравене с топката . Ако детето тренира тенис , трябва да изберете маратонки от плат и кожа, които да са подплатени отвътре. Подметката им трябва да е лека, но не прекалено тънка, и със странична опора, за да поема натоварването от тренировката . За любителите на баскетбола са подходящи спортни обувки, които предпазват краката и глезените от натоварване при различните подскоци и приклякания . За повече стабилност и намаляване на риска от травми изберете маратонки със стабилна и плътна подметка , с допълнителна подложка за стъпалото и височина до глезена.

Децата са постоянно в движение и често се цапат, което се отнася и за спортните (ежедневните) обувки, каквито са маратонките. Трябва да знаете, че правилната им поддръжка удължава живота им и запазва максимално дълго естетичния им външен вид. Маратонките, изработени от текстилен материал , могат да се перат с перилни препарати, като стелката се почиства отделно с помощта на фина четка . По-капризни за поддръжка са маратонките от велур или набук , защото изискват специален спрей за отстраняване на замърсяванията (в никакъв случай вода, тъй като тя може да увреди материала, от който са изработени, и да останат петна по него). Маратонките от кожа –естествена или изкуствена – се почистват с влажна гъба , но може да се перат и изцяло, като трябва да се изплакват много добре, за да не останат петна. Когато се налага да почистите кожата набързо, може да използвате и мокри кърпички за обувки .

Прането на маратонките в пералнята не е препоръчително, тъй като рискувате да се разлепят и деформират, освен ако не е изрично разрешено на етикета на продукта. При всички случаи трябва да се съобразите с няколко правила. Първото е предварително да почистите маратонките от по-грубите замърсявания . Ако сложите в пералнята заедно с тях и хавлия, ще постигнете по-добър резултат. Температурата на водата трябва да бъде максимално ниска, да настроите уреда на ниски обороти и да не използвате сушилня.

Магазин Kidso прекрасно разбира нуждата от спортно занимание за здрав дух и тяло. Тези иновативни, спортни обувки за момиче ще подсигурят безпроблемно нуждата от стабилна основа и комфорт.

Разнообразието от сникъри и маратонки с невероятни дизайни се съчетават идеално с всякакъв вид спортно облекло. Подходящи са за ежедневна и всесезонна употреба, като служат за всякакви разходки, игри и занимания наоткрито.

Ще се впишат идеално в комплекта от артикули за спортни занимания в зала, училищен салон или двор. Ще послужат за безпроблемно осъществяване на някой планински преход или почивка, за излет, семеен пикник или разходка с приятели.

Изработката на подметката е съставена от висококачествени материали, които осигуряват анатомичната правилна стойка на ходилото. Подметките са олекотени за максимално удобство при носене с релеф за по-добре сцепление с настилката,  а стелките са изработени от дишащи материали, които осигуряват спокойствие на ходилото по време на носене.

Горната част на моделите са изработени от различни материали, изкуствени и естествени текстили с висок клас за мекота и гъвкавост при движение. Секторите на пръстите са подсилени от гумени материали за допълнителна защита. Обуването им е различно спрямо модела, с връзки, велкро лепенки, ластици и задни гайки за удобно обуване.

Подходящи за студените месеци, моделите са снабдени с пухени подплати, които осигуряват необходимата топлина. А за летните и горещи дни, може да заложите на обувки тип чорап, които приятно прилепват и създават усещане на лекота и прохлада. Изработени от лек текстил и кожа, те са идеално решение за всякакъв вид спорт, разходки в парка и игри.

Изпъстрени с разноцветни мотиви, моделите ще се харесат на абсолютно всяко момиченце. Съчетават интересни дизайни с принтове на любими герои, декоративни панделки и апликации, капси и блестящи зони за допълнителен блясък

Създадените висококачествени модели са дело на световните марки Adidas, Chicco, Benetton, Nike и други претенденти за съвършено качество и стил.

Продуктът е добавен към желани продукти