Филтриране по

Бранд

Виж още Виж по-малко

Цена

2 лв. 1338 лв.

Възраст

Виж още Виж по-малко

Пол

Виж още Виж по-малко

В промоция

Виж още Виж по-малко

Детска стая

Показани са 1-20 от общо 339 артикул(а)

Често задавани въпроси (FAQ’s)

Това е времето, когато детето създава своите трудови и учебни навици за цял живот.  Собствената стая и организирането на ежедневието в нея са ключов елемент във възпитанието на самостоятелност, начин на организиране на ежедневието, подход към учене и съсредоточаване за учебни задачи.

Необходимите неща за детска стая са: Библиотека – да са в допир с книгите за децата е възпитателно. Четете на децата дори, когато могат да четат, оставяйте в библиотеката детски книги, а на по-високо поставяйте книгите, които им предсти дапрочетат.  Периодично слагайте нови книги, които детето да чете. Естествена светлина – нищо не е по-предразполагащо от естествената светлина в стаята. Децата почиват, играят и са по-енергични на естествена светлина.  При хубаво време можете да оставяте и отворен прозорец , за да усещат топлината на слънцето и свежия въздух. Телевизор и електронни игри – въпреки, че имат спорен ефект върху децата, електронните игри и конзоли са част от съвременния живот. Не ги отричайте, а по-скоро ограничавайте времето, което детето прекакрва с тях. Бюро и стол – със започването на учебните занимания за детето , на него му е нужно да има собствено работно място. Първоначално детето не може да се съсредоточи и ученето става заедно с възрастен.  Въпреки това се препоръчва детето да има собствено бюро.  Понеже това е възраст, в която детето расте, то е нужно и бюрото, и столът да са с регулираща се височина Уютен ъгъл – това е място в стаята, което е „само на детето“ . В началото децата играят там сами, но в по-напреднала възраст там четат книги, говорят си с приятели.  Понякога децата имат и палатка за този ъгъл, а по късно удобен пуф или фотьойл. Килим – ако подът Ви е твърд каменен под (плочки или естествен камък) или дървен под (паркет или дюшаме) килимът ще даде мекота и топлина на детето. Той ще добави и уют на самата стая. Лампи – в детската стая е нужна изкуствена светлина за по-мрачните дни и вечерите. Докат децата четат и пишат им е нужна силна светлина, а за останалото време по-скоро дискретна мека светлина.  Решенито дали да се използват таванни или стенни осветителни тела е по-соро дизайнерски въпрос. Стайни растения – това е природен елемент в детската стая. Децата започват да се грижат за растението и по този начин трупат знания за обкръжаващата ни среда. Легло – възможно е детето да премине към нестандартен размер легло, който отговаря на височината му, или да се премине към стандартно единично легло. Обичайния размер на стандартно единично легло е в рамките на 80 см. х 200 см.  Във възраст около пет до шест години може да се мисли и за високо легло – по този начин се печели допълнителна площ. Гардероб – гардеробът е стандартна мебел. В случая с малки деца е необходимо да се предвидят по-ниски и достъпни отделения, от които децата могат са се обслужват и сами.  По тази причина първоначално гардеробите се правят с рафтове , а в последствие се преминава към релси и закачалки.

Това е времето, когато детето създава своите трудови и учебни навици за цял живот . Собствената стая и организирането на ежедневието в нея са ключов елемент във възпитанието на самостоятелност, начин на организиране на ежедневието, подход към учене и съсредоточаване за учебни задачи.

Необходимите неща за детска стая са: Библиотека – да са в допир с книгите за децата е възпитателно. Четете на децата дори, когато могат да четат, оставяйте в библиотеката детски книги , а на по-високо поставяйте книгите, които им предсти дапрочетат. Периодично слагайте нови книги, които детето да чете. Естествена светлина – нищо не е по-предразполагащо от естествената светлина в стаята. Децата почиват, играят и са по-енергични на естествена светлина. При хубаво време можете да оставяте и отворен прозорец , за да усещат топлината на слънцето и свежия въздух. Телевизор и електронни игри – въпреки, че имат спорен ефект върху децата, електронните игри и конзоли са част от съвременния живот. Не ги отричайте, а по-скоро ограничавайте времето, което детето прекакрва с тях. Бюро и стол – със започването на учебните занимания за детето, на него му е нужно да има собствено работно място . Първоначално детето не може да се съсредоточи и ученето става заедно с възрастен . Въпреки това се препоръчва детето да има собствено бюро. Понеже това е възраст, в която детето расте, то е нужно и бюрото, и столът да са с регулираща се височина. Уютен ъгъл – това е място в стаята, което е „само на детето“. В началото децата играят там сами, но в по-напреднала възраст там четат книги, говорят си с приятели. Понякога децата имат и палатка за този ъгъл, а по късно удобен пуф или фотьойл. Килим – ако подът Ви е твърд каменен под ( плочки или естествен камък ) или дървен под ( паркет или дюшаме ) килимът ще даде мекота и топлина на детето. Той ще добави и уют на самата стая. Лампи – в детската стая е нужна изкуствена светлина за по-мрачните дни и вечерите. Докат децата четат и пишат им е нужна силна светлина , а за останалото време по-скоро дискретна мека светлина. Решенито дали да се използват таванни или стенни осветителни тела е по-соро дизайнерски въпрос. Стайни растения – това е природен елемент в детската стая. Децата започват да се грижат за растението и по този начин трупат знания за обкръжаващата ни среда. Легло – възможно е детето да премине към нестандартен размер легло, който отговаря на височината му, или да се премине към стандартно единично легло. Обичайния размер на стандартно единично легло е в рамките на 80 см. х 200 см. Във възраст около пет до шест години може да се мисли и за високо легло – по този начин се печели допълнителна площ. Гардероб – гардеробът е стандартна мебел. В случая с малки деца е необходимо да се предвидят по-ниски и достъпни отделения, от които децата могат са се обслужват и сами . По тази причина първоначално гардеробите се правят с рафтове, а в последствие се преминава към релси и закачалки.

Професионалистите имат по точен подход в подбора на цветове и организацията на пространствата. Въпреки това техните услуги не са задължителни. С архитект или без него, когато правите организацията на детската стая си отговорете на въпросите: Къде е мястото за дрехите? Къде ще стоят книгите и учебниците? Къде ще се подготвя за училище? Къде ще стоят личните вещи – играчки, колекции и други подобни?

Да – до голяма степен това е важно. Ако сте създали пространство , което е привлекателно за детето Ви, то ще се развива, твори и почива там с удоволствие.  Когато детето е „въвлечено“ в проекта от първия ден , после ще се чувства ангажирано и в това да поддържа стаята си чиста и в ред.

Свързани блог публикации

Когато детето расте, естествено се променят и неговите нужди и интереси.  Заедно с това се променят и изискванията към стаята на детето – тя трябва да се трансформира от бебешка стя в детска стая.

Правилния момент да започване на тази промяна е, когато детето има нужда от по-голямо легло и то вече става и ляга в леглото си напълно самостоятелно.

Тази промяна е най-добре да се случи постепенно – не подменяйте стаята изведнъж, защото това може да е стрес за детето.  По-удачния вариант е смяна стъпка по стъпка.

Освен, че леглото е първа стъпка в промяната, то води след себе си други промени.  Вече не се нуждаете от шкаф за повиване – дори и все още да не сте се разделили с пелените напълно, смяната не е толкова честа и тя може да се извършва и на леглото.  На мястото на тази мебел, нормално е да помислите за нова по-практична – гардероб или скрин.

Детето Ви вече е голям човек – то има свои интереси, любими играчки и предпочитани занимания.  По тази причина трябва да отделите и негово лично пространство – място, където да подрежда любимите си играчки.  Малки маса и стол съобразени с по-ниския ръст на детето също са препоръчителни.  На тях детето рисува, занимава се и най-важното – създава си навици, че заниманията сврзани с придобиването на нови умения (учене) се правят на определено място и изискват съсредоточаване и внимание.

Обърнете и внимание и отделете място за библиотека.  Децата обичат да слушат приказки и техните любими книжки трябва да са подредени там.  Библиотеката разделете на две части – ниска и висока.  На високата и недостъпна за детето част сложете книги, които не желаете детето да повреди.  В по-ниската част сложете любими книжки с илюстрации, които детето може да разглежда по всяко време.  Така децата свикват с книгите, заобичват ги и те ставят част от ежедневието им завинаги.

Всички други елементи от детската стая можете да разгледате в категория „Детска стая“.  Там ще откриете и полезни съвети, свързани с избора на мебели, аксесоари и оборудване.

Начин на плащане
maestro
visa
discover
visa-electron
mastercard
dinersclub
Продуктът е добавен към желани продукти
Продуктът вече е добавен в любими